Shure SRH940
Beyerdynamic DT 880, edícia 600 Ohm
AKG K 702
Sennheiser HD600
Túto štvoricu slúchadiel budem v teste porovnávať nielen medzi sebou, ale aj s vyše 20 ročnými slúchadlami sovietskej výroby Amfiton TDS-15. Sú to veľmi netypické slúchadlá. Ich cenu ťažko odhadnúť, ale na ebay sú ponúkané za $220. Podobná s vyššie uvedenou štvoricou je vyváženosť ich zvuku s vysokou detailnosťou. Tým však podobnosť končí. Sovietske Amfitony majú dobovú mechanickú konštrukciu zo 70tych rokov, sú supraaurálne a predovšetkým sú ortodynamické (s plochou membránou medzi pevnými magnetmi). Horeuvedené 4 slúchadlá sú klasické elektrodynamické.

Fotka je od bacil2, moje vyzerajú rovnako.
Slúchadlá som zapožičal z obchodu sluchátka.net. V prípade, že si jedny zo sluchátok zakúpim, celá zápožička bude zdarma, inak za celé 7 dňové zapožičanie zaplatím 15e.
Čo ma priviedlo ku myšlienke požičať si sadu slúchadiel? Nie je to nespokojnosť so zvukom Amfitonov, ale skôr skutočnosť, že supraaurálne slúchadlá nie sú celkom vhodné na viachodinové počúvanie, po čase ich musím skladať, lebo čo i len málo, avšak neustále stláčané uši začnú po čase bolieť. Čiže chcem niečo pohodlnejšie s rovnako kvalitným, alebo lepším zvukom.
Na čom budem testovať? Je to zostava z môjho podpisu:
notebook -(USB)-> HRT Music Streamer II -(RCA)-> BVaudio Headamp.
Na úvod pár fotografií z rozbalenia a zahájenia zahorovania: https://picasaweb.google.com/1158928989 ... iel200250#
-- 10. 9. 2012 21:28 --
Pár slov o zahorovaní. Rozohraté sú len 702ky, zvyšné 3 sú nové. Nechcem zahorovať na notebooku, ktorý chcem používať ako oby, tak som použil diely mojej "reproduktorovej" zostavy. Bežný DVD player LG DVX 582H je cez coax pripojený ku A/V receiveru SONY STR-DB780. Do sluchátkového výstupu receivera sú pripojené Shure SRH940. K receiveru mám RCA káblom pripojený casette deck Technics RS-AZ6 v režime monitor. Má regulovaný sluchátkový výstup, kam som pripojil Sennheiser HD600. Ďalším RCA káblom mám ku receiveru pripojený zosilňovač TESLA AZS 223. Keďže má sluchátkový výstup výkonovo najsilnejší, zapojil som tam Beyerdynamic DT 880 600 Ohm.
Momentálne púšťam kvalitne zmastrovanú a dynamickú klasiku Under My Spell, kde autor hudby a producent Oskar Rózsa pracoval v mixeri aj so so 100 zvukmi súčasne, okrem symfonického orchestra, sopranistky a zboru je tu ešte ansámbel perkusionistov. Snáď je to dosť na úvod.

Stiahol som z netu nejaké zahorovacie šumy, zajtra na deň pustím tie. Zajtra večer asi zmením žáner, aby sa slúchadlá u mňa nenudili a naučili sa hrať niečo rockové.