[recenze] Test domácich slúchadiel 200-250€

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod bogino 10. 9. 2012 19:58

V tejto téme postupne predstavím pohľady a názory, ku ktorým som dospel počas testovania 4 domácich circumaurálnych slúchadiel kategórie 200-250€. Ide o tieto modely:

Shure SRH940
Beyerdynamic DT 880, edícia 600 Ohm
AKG K 702
Sennheiser HD600

IMG_0713_1024.jpg
Testovaná štvorica

Túto štvoricu slúchadiel budem v teste porovnávať nielen medzi sebou, ale aj s vyše 20 ročnými slúchadlami sovietskej výroby Amfiton TDS-15. Sú to veľmi netypické slúchadlá. Ich cenu ťažko odhadnúť, ale na ebay sú ponúkané za $220. Podobná s vyššie uvedenou štvoricou je vyváženosť ich zvuku s vysokou detailnosťou. Tým však podobnosť končí. Sovietske Amfitony majú dobovú mechanickú konštrukciu zo 70tych rokov, sú supraaurálne a predovšetkým sú ortodynamické (s plochou membránou medzi pevnými magnetmi). Horeuvedené 4 slúchadlá sú klasické elektrodynamické.

Obrázek
Fotka je od bacil2, moje vyzerajú rovnako.

Slúchadlá som zapožičal z obchodu sluchátka.net. V prípade, že si jedny zo sluchátok zakúpim, celá zápožička bude zdarma, inak za celé 7 dňové zapožičanie zaplatím 15e.

Čo ma priviedlo ku myšlienke požičať si sadu slúchadiel? Nie je to nespokojnosť so zvukom Amfitonov, ale skôr skutočnosť, že supraaurálne slúchadlá nie sú celkom vhodné na viachodinové počúvanie, po čase ich musím skladať, lebo čo i len málo, avšak neustále stláčané uši začnú po čase bolieť. Čiže chcem niečo pohodlnejšie s rovnako kvalitným, alebo lepším zvukom.

Na čom budem testovať? Je to zostava z môjho podpisu:
notebook -(USB)-> HRT Music Streamer II -(RCA)-> BVaudio Headamp.

Na úvod pár fotografií z rozbalenia a zahájenia zahorovania: https://picasaweb.google.com/1158928989 ... iel200250#

-- 10. 9. 2012 21:28 --

Pár slov o zahorovaní. Rozohraté sú len 702ky, zvyšné 3 sú nové. Nechcem zahorovať na notebooku, ktorý chcem používať ako oby, tak som použil diely mojej "reproduktorovej" zostavy. Bežný DVD player LG DVX 582H je cez coax pripojený ku A/V receiveru SONY STR-DB780. Do sluchátkového výstupu receivera sú pripojené Shure SRH940. K receiveru mám RCA káblom pripojený casette deck Technics RS-AZ6 v režime monitor. Má regulovaný sluchátkový výstup, kam som pripojil Sennheiser HD600. Ďalším RCA káblom mám ku receiveru pripojený zosilňovač TESLA AZS 223. Keďže má sluchátkový výstup výkonovo najsilnejší, zapojil som tam Beyerdynamic DT 880 600 Ohm.

Momentálne púšťam kvalitne zmastrovanú a dynamickú klasiku Under My Spell, kde autor hudby a producent Oskar Rózsa pracoval v mixeri aj so so 100 zvukmi súčasne, okrem symfonického orchestra, sopranistky a zboru je tu ešte ansámbel perkusionistov. Snáď je to dosť na úvod. :)

Stiahol som z netu nejaké zahorovacie šumy, zajtra na deň pustím tie. Zajtra večer asi zmením žáner, aby sa slúchadlá u mňa nenudili a naučili sa hrať niečo rockové. :)
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 13. 9. 2012 10:25

Po zhruba 50tich hodinach zahorovania som vcera vecer urobil prvy detailnejsi nasluch. Moje dojmy su:

AKG K702 (tieto jedine prisli ku mne uz zahorete):
Starsie, tichsie nahrane albumy zneju naozaj velmi dobre. Svetlejsi zvuk im nevadi, bas je pre mna dostatocny, detaily v stredoch su vyborne, priestor velmi dobry. Nove nahravky a remastery, ktore su nahrane hlasnejsie a niektore tiez prehnane "navyskovane", nezneju dobre. Presvetleny charakter sluchatok sa prilis nehodi ku tvrdemu rocku. Ostre svetle vysky mozu okrem v zachvate "loudness war" nahratych albumov vadit aj v hlasnejsich pasazach inak kvalitne zmastrovanej klasiky.

Shure SRH940:
Problem hlasno nahratych nahravok, ktory som popisal u AKG K702, je tu este vypuklejsi. Suvisi to s hlasnym vystupom mojho DACu a vyssou citlivostou SRH940. Tieto sluchadla hraju ovela lepsie zapojene do HRT MS II + FiiO E11. Tato kombinacia hra naozaj velmi dobre, zivo, s vybornym priestorom. Ani si neuvedomujem, ze su to uzavrete sluchadla. Zvuk nie je ani prilis svetly, ani temny. Detail stredov je velmi dobry. Vysky nekricia, su prijemne. Bas ma texturu, udernost, rychlost, objem je primerany. Presne takto znejuci bas som este nepocul. Zhrnutie - neutralny, vyvazeny zvuk, ktoremu nemozem nic vytknut. Snad len to, ze s lepsim zosikom by mohol byt este vyssi detail v stredoch. Az na specificke basy, ktore 940tky poskytuju, je zvuk v zasade podobny tomu, na co som zvyknuty zo svojich Amfitonov. Hra to dobre napriec vsetkymi zanrami a to je velke plus. Zvladne to aj hlasnejsie nahravky. BVaudio Headamp je na Shurky prilis strmy, zvuk je hrozne tvrdy, aspon pri "hlasnom" line-out vystupe MS II to plati. Jedine tichsie nahrane nahravky zo 70tych rokov mi zneju dobre. Napisal som mail do BVaudio, prilozim ho nizsie.

Sennheiser HD600:
Tieto sluchadla hraju s MS II + Headamp dobre, su imunne aj voci vysse popisanym neprijemnostiam s hlasnymi nahravkami. Maju vsak taky temnejsi, zastrenejsi zvuk v stredoch a preto nie su mojimi favoritmi. Velmi sa hodia napr. na tvrdy rock, ale napr. klasika mi neznela tak dobre.

Beyerdynamic DT 880 ed. 600 Ohm:
Tieto sluchadla su voci problemu hlasnych nahravok uplne imunne. Dokonca pri tychto nahravkach viac oziju. Maju zaujimavy, makky zvuk s krasne prekreslenymi basmi, ale ich objem je na moj vkus az privelky. Zapojene do FiiO E11 basuju menej, ale zneju tvrdo a vo vyssich stredoch aj vyskach aj ostro, citit, ze E11 ich nenakrmi. No a ked ich Headamp nakrmi, zneju makko, ale toho basu je na moj vkus vela, predsa len tie decibely z basov iduce zatlacaju viac do pozadia inak celkom dobre roztiahnute stredy (v tomto maju byt lepsie, nez ed. 250 Ohm). Napr. na klasiku sa az taka nabasovanost nehodi. Stare nahravky, trebarz Led Zeppelin ci stary Genesis, zneju dobre, v ramci charakteru tychto sluchatok. Na tvrdy rock su vyborne.

-- 13. 9. 2012 11:29 --

Mail na BVaudio:

Dobry den pan Bunta,

dakujem Vam za odpoved ohladom vazobneho kondenzatora.

Rad by som sa poradil ohladom inej veci. V maili z 3. septembra som sa pytal, ci je mozne ku Headampu pripojit 16 Ohmove Amfitony. Tieto sluchadla hraju s Headampom naozaj velmi dobre, upravit Headamp netreba, jedinu tazkost s nimi mam, ze sa nehodia na viachodinovy posluch, lebo su supraauralne a po case tlacia na usi. Preto som si pozical stvoricu circumauralnych sluchadiel zo sluchatka.net.

Zaujali ma Shure SRH940, ktore maju velmi dobry ohlas na diskusnych forach. Zistil som, ze s FiiO E11 hraju velmi dobre, ale z porovnania s Amfitonmi viem, ze Headamp je detailnejsi, presnejsi zosilnovac. Tazkost s SRH940 a Headampom je ta, ze starsie, tichsie nahrane nahravky zneju dobre, ale pre novsie a hlasnejsie zmastrovane albumy je Headamp prilis "strmy". Hlasitost mam uplne na zaciatku a zvuk je tvrdy. Na veci sa urcite podiela aj hlasny vystup z mojho externeho DACu HRT Music Streamer II, je ovela hlasnejsi, ako napr. line out vystup z FiiO E10 (ale ma ovela zivsi zvuk a ovela viac detailov v nom). Amfitonom to nerobi problem, ale Shure SRH940 hlasne nahravky uplne "polozia", pokial su pripojene ku Headampu.

Kedze som si z porovnania s Amfitonmi isty, ze Headamp je kvalitnejsi zosilnovac nez FiiO E11, zaujima ma, ci je mozne Headamp upravit tak, aby s nim SRH940 hrali dobre. Neviem, ci sa to ma riesit zoslabenim signalneho vstupu, alebo znizenim zosilnenia, ale voditkom by mohlo byt, ze tichsie stare nahravky zo 70tych rokov zneju dobre.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 13. 9. 2012 12:52

Odpoved z BVaudio:

===
Dobrý deň,
podľa údajov na webe dáva FiiO E10 1,6V RMS, HRT Music Streamer II dáva 2,2V RMS,, čo je síce viac, ale nie je to tak výrazný rozdiel. Ďaleko viac asi hrá úlohu rozdielna citlivosť slúchadiel, preto je nutné s SRH940 sa pohybovať na začiatku rozsahu
"Hlasnejšie zmastrované" nahrávky (čo je "mor" dnes produkovanej hudby..), kde je dynamika pár dB a stále je to tesne pod maximom,môžu byť už jednoducho prebudené , skreslené, s tým zníženie signálu nič nerobí, skreslenie ani "tvrdosť" to neodstráni. Vyskúšať sa to dá jednoduchým odporovým deličom, znížiť úroveň signálu ešte pred vstupom do Headampu tak 2-3x. Stačí vyrobiť kábel, kde budú v RCA konektoroch dva odpory pre vhodný útlm, to sa do RCA konektora bez problémov zmestí. Obávam sa, že to len zníži hlasitosť, ale špatná nahrávka bez dynamiky zostane stále rovnaká. Najprv by bolo dobré vyskúšať toto, až potom robiť zásahy do Headampu.

Spozdravom
L.Bunta
===

Takze idem cestou domov kupit nejake odpory a aspon 2 rozoberacie RCA konektory, pajkovacku doma mam, aj nejake stare prepojovacie kable, ktore mozem pouzit ako polotovar.

Shure SRH940 maju impedanciu 42 Ohm. Podla p. Buntu by som mal teda kupit odpory zhruba v rozmedzi 40 - 60 Ohm. Ak mate nejaky napomocny nazor, dajte vediet ...
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod boriscz 13. 9. 2012 14:33

Tohle to téma se jinde řešilo přímo s autorem zesilovače, totéž Dispre. Jejich celkový zisk je větší, to ano. Předem ti to povim tak, nepomůžeš si, je třeba napsat, charakterem Shure SRH 940 je řekněme ostrost, jsou to světlá lupojidní sluchátka.
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 13. 9. 2012 15:08

Zaraza ma, ze s FiiO E11 hraju Shurky dobre. Uplne iny zvuk, nez aky ide z Headampu. Makke stredy, roztiahnuty priestor. Chyba sice taka uroven detailu, aku vie poskytnut Headamp, ale aj hlasnejsie nahravky zneju pocuvatelne.
Javi sa mi to tak, ze E11 musi mat na vstupe nejaku "prisposobovaciu elektroniku".

Svetle lupoidne sluchatka su aj AKG K 702 a tie na mojej zostave MS II + Headamp trpia hlasnymi nahravkami v mensej miere nez 940tky, ale aj potrebuju o nieco viac otocit potenciometer hlasitosti.

Vyskusam tie odpory a budem mudrejsi. :)
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod boriscz 13. 9. 2012 15:20

Podivej pokud máš E11, neni nic jednodušího než jeho sluchátkový výstup použít jako slušný předzesilovač pro BV Headamp, a můžeš laborovat do halelůjá.
Pokud umístíš dělič napětí do propojovacích kabelů tak to zrovna audiofilské řešení není.

Upraveno:
Vidím, že máš i Fiio E10, tak ještě lépe, mýslím jako předzesilovač.
Naposledy upravil boriscz dne 13. 9. 2012 15:52, celkově upraveno 1
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radimecek13 13. 9. 2012 15:33

nevím na Dispre hrajou shury naprosto špičkově,ale je pravda že neposlouchám skoro moderní hudbu,poslouchám jazz a blues,pink floyd,dire straits jsou na Shurách opravdu úžasný ....předtím jsem používal Little dot IV a hrálo to hůř,clip+ a fiio e11 je pořádně nevybudilo...to nebylo ideální..
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 13. 9. 2012 15:51

boriscz, diky za napad, vyskusam jedno aj druhe. :)
Keby aj E11 ako predzosilovac fungoval dobre, nebolo by to prakticke riesenie, lebo E11 treba dobijat a ked ho dobijas, nejde ho pouzit ako zosilnovac.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 13. 9. 2012 19:25

Tusim, ze problem bude v spojeni troch svetlejsich a udernejsich veci dohromady do retaze: MS II -> BV -> SRH940. Vysledkom je tvrdy, ostry zvuk s malo farbami v stredoch. Ked vlozim do retaze nieco maksie, tmavsie, stredy sa zafarbia a znie to prijemnejsie. Cize ked pouzijem E10 ako DAC, alebo line out vystup z iPod5.5 (cez dokovaci konektor), zvuk je maksi a farebnejsi. Podobne ked namiesto Headampu pouzijem E11. Vsetko su to maksie a teplejsie komponenty. Proste ked mam privela udernosti, ostrosti, svetlosti v retazi, tvrdo to trieska a bez farieb. Asi do tejto retaze potrebujem nie tak ostre, ale "maksie" sluchadla. Amfitony, s ktorymi tato retaz hra vyborne, su detailne, ale maksie. Na Amfitonoch mi vadi len to, ze po dlhsom case nosenia tlacia a musim ich zlozit, su supraauralne.

Pre lepsie pochopenie:

O zvuku MS II - porovnanie s Audinst:
Furthermore, the two DACs are also different in terms of sound signature, the Audinst HUD-MX1 has a more relaxed and slightly warmer sound signature. The MS2 is more neutral, and doesn’t quite have the coloration of the Audinst. The MS2 is also more lively and energetic. Treble is more decisive on the MS2, and bass is tighter and punchier. I’m not saying that the Audinst is highly colored, because it’s still mostly a neutral sounding DAC, but it’s warmer and more relaxed in comparison to the MS2. Depending on system synergy, some people may prefer the Audinst’s more relaxed and warmer sound. The MS2 is more forward, although with a Beta22 and the HE5LE, I don’t feel the HUD-MX1 to be overly laid back.
Again, little differences between the two DAC. The HUD-MX1 has slightly more low end presence, but bass punch is less tight and less punchy, where on the MS2, even guitar plucks sound more decisive and snappy than the HUD-MX1. Vocal is slightly more forward on the MS2, with richer texture, where the HUD-MX1 is smoother and slightly more laid back.

O zvuku BVaudio Headamp z recenzie tu na AVmanii:
Neutrální a přesný
Přesně takto by se daly zhodnotit první dojmy ze zvuku po zapojení sluchátek. Při testu zvukových kvalit jsem měl možnost přímého srovnání pouze s mým oblíbeným čistě elektronkovým zesilovačem Little Dot Mk IV, ale zkušenosti mám s celou řadou dalších. Elektronky mají vždy charakter ovlivněný svým specifickým druhem zkreslení, které navozuje u mnoha posluchačů příjemné dojmy. Není tedy divu, že charakter BV Audio Headampu je odlišný.
Slyším zde neutrální, ničím nepřibarvený projev. Jeho nejsilnější stránkou je z mého pohledu podání basů. Jsou skutečně velmi hluboké a dobře prokreslené. Neznamená to však slyšitelné jakékoliv jejich zvýraznění nad ostatní pásma. Podání basů je lepší než u elektronkového kolegy. U elektronické a popové hudby dle mne BV Audio Headamp exceluje. Na druhou stranu bych uvítal trochu větší pevnost vyššího basu.

No a ked ku tomu pridame svetle a ostre Shurky, vysledkom je az prilis ostry a tvrdy zvuk, najma s novsimi a hlasnejsimi nahravkami.

-- 13. 9. 2012 20:41 --

boriscz píše:Podivej pokud máš E11, neni nic jednodušího než jeho sluchátkový výstup použít jako slušný předzesilovač pro BV Headamp, a můžeš laborovat do halelůjá.
Pokud umístíš dělič napětí do propojovacích kabelů tak to zrovna audiofilské řešení není.

Upraveno:
Vidím, že máš i Fiio E10, tak ještě lépe, mýslím jako předzesilovač.

Mas pravdu, z HRT + E11 + BV v retazi sa da namiesat ovela maksi, farebnejsi, VELMI prijemny zvuk! :) Je divne mat tolko veci v retazi, to by ma nenapadlo, ale znie to naozaj prijemne, viac priestorovo, namiesto trieskania sa zjavili farby, detaily, dozvuky, ozveny (tam, kde maju byt).

E10 nepomoze, zosik ma zhodny ako E11 a hlavne nema line in, jedinym vstupom je USB. HRT je ovela lepsi DAC, nez E10.

Tie odpory som kupil, ale este nenapajkoval.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod boriscz 13. 9. 2012 19:46

Prosim tě spomal, zaměř se na jedny, poslouchej je třeba měsíc, užívej si je jako holku, poznávej. Pak vem další ... a ..
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 13. 9. 2012 19:56

radimecek13 píše:nevím na Dispre hrajou shury naprosto špičkově,ale je pravda že neposlouchám skoro moderní hudbu,poslouchám jazz a blues,pink floyd,dire straits jsou na Shurách opravdu úžasný ....předtím jsem používal Little dot IV a hrálo to hůř,clip+ a fiio e11 je pořádně nevybudilo...to nebylo ideální..

Radimecek, jazz ani nie, ale nieco z blues a hlavne stary rock ako ty spominas, to pocuvam. Ziadne veci z posl. 15 rokov v playliste nemam. Medzi tie "najnovsie a hlasnejsie" patri napr. Yes z 90tych rokov, Flaming Pie od Paula McCartney, So od Petra Gabriela. Cize ziadne extremy neskorsej doby, co sa "loudness war" tyka. Tie tichsie albumy su napr. Genesis z Gabrielovej ery, alebo stary psychadelic rock. Vtedy sa naozaj robili tichsie, maksie a teplejsie nahravky.

Borisov napad bol velmi dobry, zvuk sa vyrazne zmenil, len som zmateny z tej retaze a jedneho baterkoveho elementu. :D
Naposledy upravil bogino dne 13. 9. 2012 20:12, celkově upraveno 1
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radimecek13 13. 9. 2012 20:03

víš co,ono je to složitý,tohle co děláš ty je super,ale asi nikam to nepovede,Boriscz má pravdu...když jsem koupil K701 tak jsem byl prvních 14 nadšenej,nejlepší sluchátka atd...no a pak jsem začal střízlivět a za půl roku už jsem je nemohl ani slyšet,po 20 minutách mě začala bolet hlava...moc ostrý...chce to ladit a hodně poslouchat...Shurky jsem začínal poslouchat na Little dot mk IV,bylo to dobrý,ale....až na Dispre jsem spokojenej,je to blbý,ale každým sluchátkům vyhovuje jiný zdroj...idealní by bylo vybrat si jedny,které tě nejvíc zaujaly a k nim si najít ten nejlepší zdroj.. 8-D

jinak když něco zkouším,tak používám takovéto CD
http://hiendaudioshop.wordpress.com/200 ... 2002-m105/
http://www.musik-sammler.de/media/428819
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 13. 9. 2012 20:11

boriscz píše:Prosim tě spomal, zaměř se na jedny, poslouchej je třeba měsíc, užívej si je jako holku, poznávej. Pak vem další ... a ..

Boris, ked chcem skusat sluchadla, potrebujem na to zelezo. Tak som kupil zelezo - podla popisu neutralny, neprifarbeny, verny zvuk. No a teraz mam doma na tyzden stvoro sluchadiel, z ktorych vyberam. Spomalenie nastane po tomto vybere. :)

Ten tvoj napad priniesol vaznu zmenu zvuku, co do mna Shurky hraju. :)
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rada25 14. 9. 2012 10:45

zvláštní,mě shurky s ruby a bv agresivní a tvrdé nepřijdou.zkoušel jsem i variantu ruby+fiio e11,o něco lepší poslech než se samotným ruby,nicméně kombinace ruby+bv citelně lepší.agresivní mě přišly pouze k701-hlavně než jsem je tenkrát rozehrál,pak už to docela ušlo.nějak nezaujaly(resp.jen chvíli)-proto šly z domu.
na ven:ibasso dx180, hifiman re600
doma:hifiman ef600,aune s17 pro,hifiman he1000 stealth,Deva pro,sundara closed
Rada25
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 14. 9. 2012 13:30

Staci, aby Carat Ruby mal teplejsi a menej energicky zvuk nez HRT MS II a to sa prenesie do celeho retazca ... Headamp je myslim celkom neutralny, len zosilni co mu pride na vstup.
Ked pouzijem E10 ako DAC, tiez mi to znie teplejsie a maksie, E10 -> BV sa naozaj da pocuvat, ale detail z MS II tam chyba. Skusal som ako DAC aj line out z iPodu cez dokovaci konektor (ale bez diymod-u, ten este nemam) a bolo to podobne ako z FiiO E10.
Cize je to specificke pre kombinaciu HRT MS II -> BVa Headamp. Naozaj to znie tak tvrdo a agresivne ostro, ze je neprijemne to pocuvat. A naozaj E11 musi mat v sebe akusi usposobovaciu elektroniku, proste mu vystup z HRT MS II celkom vyhovuje. Zvuk z E11 je makky, stredy trocha roztiahnute a soundstage tiez. Pouzitie E11 ako preamp-u medzi MS II a BV neskutocne pomohlo, je to pocutelne lepsie nez len E11 a samozrejme to nema nic spolocne s tym nepocuvatelnym tvrdym zvukom, ktory mi ide z MS II -> Headamp. Podciarkujem, ze toto sa tyka len Shure SRH940.

Napr. HD600 alebo Beyerdynamic DT880 600 Ohm sa toto vobec netyka. HD600 zneju podla mna presne tak, ako maju zniet (podla toho, co som cital, to presne sedi), zvuk je taky neutralny, nie je presvetleny, skor mierne zastrety, co je ale dobre napr. pre agresivnejsie hudobne zanre ako hard rock / heavy metal, nic vo zvuku nereze do usi, daju sa dlho pohodlne pocuvat.

Beyerdynamic DT880 naopak voci zvysnym 3 sluchadlam maju na retazci MS II -> BV celkom makky zvuk v celom spektre. Ani naznak tvrdosti. Ako som vyssie pisal, mne osobne vadi trocha vyraznejsi bas, avsak ja nielenze nie som basofil, ale celkom mi staci bas z AKG K 702, takze takto to berte. A aj ten vyraznejsi bas z DT880 je makky, neagresivny. Cize pisem o jeho objeme, ten je vacsi nez u ostatnych testovanych sluchatok. Bas z SRH940 je sice menej objemny, ale naopak je udernejsi, presnejsi, vernejsie nesie specificku farbu zvuku basoveho nastroja, je rychlejsi. Velmi iny, nez aky davaju DT880.
Naposledy upravil bogino dne 14. 9. 2012 13:54, celkově upraveno 2
bogino
Mírně pokročilý

Další stránka