tak jsem se po delší době odhodlal sepsat stručnou recenzi na Klipsch Image S4. Sluchátka jsem kupoval na sluchatka.net za velmi dobrou cenu, což mi trošku říká, že recenze nemusí být úplně přesná, jelikož počáteční cena těch sluchátek byla vyšší, nicméně ačkoliv jsem je chtěl porovnat s Creative EP-630, tak jsem nakonec od toho upustil, protože Klipsch jsou bezpochyb každým coulem lepší.
Specifikace
DIMENSIONS: 8.5mm diameter
DRIVE COMPONENTS: Full range KG 25
FREQUENCY RESPONSE: 10Hz – 19KHz
INPUT CONNECTIONS: 3.5mm
NOISE ISOLATION: -16
NOMINAL IMPEDANCE: 18-ohm
SENSITIVITY: 110db SPL/mW
WEIGHT: 11.9 grams
Balení
Balení je vskutku jednoduché, trošku nedobytně se tvářící modrá krabička obsahující sluchátka, plechové pouzdro a leták. Výbava je slušná, dostanete jak již zmíněné pouzdro tak sadu tří párů nástavců velikostí L, M a S přičemž S jsou dvouzávojová a nejvíce mi sedla velikost M vzhledem k mému malému uchu.
Komfort a Design
Sluchátka perfektně tlumí okolí. Sluchátka mi nevypadávají a ani nemačkají, ačkoliv pár uživatelů si stěžovalo, že sluchátka vypadávají nebo tlačí, ovšem proto se dá dokoupit např. pěnový nástavec. Ačkoliv těžko si někdo při chůzi po ulici všimne, tak design je velmi pěkný. V mém případě Černé (dělají se i bílé) s malým chromovým proužkem a nápisem Klipsch dokáží zaujmout.
Zvuk
A teď to nejdůležitější a to zvuk. Někdo by mohl nesouhlasit, ale mě jejich přednes dostal, přesně to co jsem hledal. Hrají vcelku vyrovnaně v celém pásmu. Nejvíce mě asi dostal přednes hlubokých bassů, který je velmi efektní a při mém playlistu na cestách velmi výtaný. Ovšem sluchátka ani nepostrádají smysl pro detail a přednes vyššího pásma je jasně znatelný, obzvlášť pak zpěv je vskutku silná oblast těchto sluchátek. Nicméně, jediná výtka je ke střednímu pásmu, které je takové nahuštěné k bassům zdá se mi. Moderní hudba jako Hip-hop či elektronická se na nich poslouchá jedna báseň. Lidé co si chtějí užít jiné styly by pravděpodobně šáhli po jiných vyrovnanějších sluchátkách.
Závěr
Na závěr není co dodat. Perfektní koupě, pohodlná, bassová, pěkná a nyní i docela levná to jsou sluchátka Klipsch Image S4.
Hodnocení
+ Pohodlná a pěkná výbava
+ Silné bassy bez nějakého většího zakrytí ostatních pásem
+ Smysl pro detail tam je
+ Pěkný design
+ Cena
+ Perfektně tlumí okolní hluk
+ Hrají nahlas bez většího zkreslení (více než EP-630 např. záleží na zdroji)
----------------------------------------------------------------------------
- Kabel by mohl být delší
- Je občas slyšet když se kabel otírá o oblečení
- Ne každému sedne alespoň jeden nástavec perfektně
Děkuji za přečtení