Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pavel1756 9. 3. 2025 18:56

Před lety jsem HD 800 slyšel na všem, co bylo dostupné v Audigu. Konkrétně (když pominu ten prapůvodní Soloist) Chord Hugo 2 (jako all-in-one, nebo DAC), Burson Conductor V2+ (all-in-one), zesilovače Schiit Mjolnir 2, Schiit Valhalla 2 (jako DAC Hugo, nebo něco od Schiitu) a bez ohledu na konkrétní kombinaci, vždy se dostavoval podobný výsledek. Tedy velmi ostrý agresivní zvuk. Samozřejmě se nabízí argumentace v podobě poslouchaných nahrávek, ale v posledních dnech jsem přeposlouchal i ty, u kterých jsem v minulosti (v určitých pasážích) zaznamenal poměrně značnou agresivitu, a dnes tam neslyším (až na výjimky) ani náznak takové prezentace...
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 14. 3. 2025 08:07

pavel1756 píše:ale jinak… skvělá sluchátka. Sypu si popel na hlavu a omlouvám se těm, které jsem tu v minulosti v souvislosti s mými výroky k daným sluchátkům urazil. Vše, co jsem tu kdy napsal, bylo založeno na určitých pro mě relevantních zkušenostech, kdy jsem se snažil být co nejvíc transparentní, a ne jinak je tomu v případě, kdy se takto kardinálně spletu…

No dobre, ale už nech sa to nestane. A teraz bež objednat a vychválit aj Topping DX9 aby to bolo komplet. :lol: :lol: Vidím že udávam trendy, najprv Susvara, teraz HD800... :mrgreen:

BabetakCZE píše::-)
Z mých zkušeností jsou HD 800 preciznější než 800 S, 800 S jsou o něco teplejší s lehce rozmázlým basem oproti klasickým 800.

pavel1756 píše:HD 800 S jsou basem sice trochu objemnější, ale HD 800 mají extenzivnější subbas a o něco tvrdší středobas. Jak píšeš, jsou celkově preciznější.

Presne moje porovnanie v 2015 po pár minutách v predajni v Oulu. Na Sennheiser DAC-AMP, asi HDVD800.

pavel1756 píše:Schiit Valhalla 2 ... vždy se dostavoval podobný výsledek. Tedy velmi ostrý agresivní zvuk.

Toto mám dlhodobo odskúšané a je to zrejme extrémne harmonické zkreslenie. Tak ako v 99% prípadov 3. a vyššie. To znie ako nepríjemná ostrost, navzdory audiofilskej mytológii.
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 14. 3. 2025 11:23

Topping DX9 jsem slyšel v Audigu a můžu potvrdit, že v poměru cena/výkon se jedná o hodně povedené zařízení.

Moje sestava GSX Mini + Gustard A26 je zvukově o něco lepší a GSX Mini má přes symetriku vyšší výkonovou rezervu než DX9, ale Topping stojí méně než polovinu komba.
Akorát zpracování mi přišlo takové pochybnější, mám pocit, že se "kýval" XLR vstup při zapojení/vypojení sluchátek.
Nevím jestli to je vlastnost nebo to byla vada testovacího kusu.
GSX působí solidnějším dojmem.
BabetakCZE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 15. 3. 2025 23:34

Kdybych všechno porovnával cena výkon tak bych nebyl tam kde jsem dnes. :-)
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 16. 3. 2025 08:29

111a111 píše:No dobre, ale už nech sa to nestane.

Budu se snažit, ale kromě toho nic neslibuju... ostatně viz níže ve spojení s DX9... :D

111a111 píše:A teraz bež objednat a vychválit aj Topping DX9 aby to bolo komplet. :lol: :lol:

Jak už jsem zmiňoval v některé z mých recenzí, DX9 je za necelých 40k (aktuálně ve slevě v Audigu za cca 33k) opravdu skvělé zařízení, ale do highendu má stále poměrně daleko, ať už půjde o vyrovnanou tonalitu (pořád tíhne ke světlejší straně), přirozený témbr (nemohu si pomoci, ale snad s výjimkou klavíru a mužských vokálů mi na něm zní všechno ostatní trochu uměle, roboticky, zejména žesťové nástroje), dynamiku (i ten "nejlevnější nejhorší" Burson nové generace, Soloist 3XP, má větší dynamiku než DX9...) či plošší hudební scénu (přestože kombo M Scaler+TT2+Voyager rekonstruuje o poznání větší hudební scénu než DX9, a to všemi směry, zásadní nedostatek spatřuji u DX9 v absenci crossfeedu, neboť ve chvíli, kdy je na TT2 zapnutý, potom DX9, ve srovnání s výše uvedeným kombem, hraje sotva "třetí housle"...).

111a111 píše:Vidím že udávam trendy, najprv Susvara, teraz HD800... :mrgreen:

Očividně. :tleskani
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 16. 3. 2025 09:31

Ještě k tomu DX9. Na Headphones Day 2024, kterou pořádalo Audigo na konci listopadu loňského roku, jsme srovnávali DX9 s kombem D90 III Discrete (26k) + Auris Headonia 300B (víc než 300k) a na rovinu, all-in-one DX9 za cca desetinu ceny to lampové pozlátko deklasoval...
pavel1756
Pokročilý

Předchozí stránka