od zino333 13. 1. 2021 12:15
@pavel1756: Ja stále preferujem alcantaru pred koženými.
Možno len taký menší postreh. Keďže mám už mesiace doma zároveň LCD-2C a Empyrean, tak ich viem už pomerne dobre porovnávať. Empyrean majú s koženými náušníkmi nejakú podobnosť v niektorých frekvenciách s LCD-2C. Stredové pásmo je u oboch veľmi príjemné a neúnavné. S takým plným prednesom, veľmi zábavným na počúvanie. Samozrejme Empyrean sú po kvalitatívnej úrovni iná liga, ale tonálna podobnosť tam mierna je. S alcantarovými náušníkmi sa zvuk zosvetlí, znormalizuje viac do neutrálna ale najmä sa rozšíri a prehĺbi priestor. Ako keby ste okorenili LCD-2C vzdušnosťou z H800, ale pritom zachovali objem a údernosť, ktoré Empyreany ponúkajú.
Pred týždňom som mal možnosť na pár hodín odskúšať Utopie. Na prvé počutie veľmi kvalitný zvuk, mrte detailov a pôsobia skvelo, prémiovo. Ale ten zvuk je pre mňa po mesiacoch s LCD-2C a Empyreanmi až by som povedal príliš technický, analytický, aj keď dynamický, ale neviem povedať ako dlho by ma bavilo ich počúvať. Asi je to o zvyku. A na nejaké závery by som ich musel mať doma dlhšie ako 3 hodinky. Každopádne v porovnaní s Emypreanmi ma Utopie výrazne nenadchli ale ani neurazili.
HP: iMac > Roon (Tidal) + HQplayer > Chord Hugo TT2 > Meze Empyrean + Audeze LCD-2C
Speakers: Cambridge CXN + CXA80 > Wharfedale EVO 4.3 + REL t5i
Na predaj: PMC twenty.21