Ahoj všichni,
rád bych si pořídil nějaká (na moje poměry) lepší sluchátka. Teď mi dosloužili Marshall Major a ty nejsou zrovna bůhví co.
Chci předeslat že nejsem audiofil ani nemám takové ambice. Poslouchám primárně spotify premium (výjimečně flac, nějaký film a youtube). Poslech převážně domácí (ložnice,obývák ) ale budu radši za přenosné řešení. Pouštím hlavně z telefonu a NTB.
Myslel jsem že projdu pár recenzí a testů tady na AVmanii vyberu sluchátka za pár tisíc a mám na spoustu let klid.
Z tohoto postupu vyšli také prvotní adepti: Panasonic RP-HD10E a Sony MDR-1AM2
Záměrně jsem vybíral sluchátka s nižší impedanci abych nemusel řešit nic jiného.
Jenže u testu Panasoniců s 18Ohm je stejně doporučen sluchátkový zesilovač.
Tak si říkám OK koupím zesilovač třeba zrovna ten co je v testu se sluchátky -Sound Blaster E5.
Ale pak zjistím v recenzích že creativ není dobrá volba. Začínám pročítání recenzí a fóra ale nejhorší je že čím víc toho vím, tím víc se v tom ztrácím. Nevím jestli potřebuji jen zesilovač nebo rovnou DAC/AMP.
Vlastně ani nevím jestli původně vybraná sluchátka jsou k něčemu, protože tady na fóru se řeší a doporučují úplně jiní výrobci. A nedávné vlákno o výběru sluchátek do 10tis. se posunulo na dvojnásobnou cenovou hranici. Vlastně ani nevím jestli musím mít nové nebo bazar. Může byt problém s použitou technikou?
Je mi jasné, že nejlepší je si sluchátka vybrat poslechem, ale to v dnešní době jaksi nejde. A ani nevím jestli jako amatér dokážu posoudit jak mají hrát. Proto budu moc vděčny když by mi někdo z Vás dokázal poradit stylem "hele kup si toto a k tomu tohle nebude tě to stát víc jak 10 tisíc a neuděláš s tím chybu". Já s dobrým pocitem,že mám kvalitní (opakuji na moje poměry) sestavu budu sedět doma a poslouchat to co mě baví . A spoustu let mě ani nenapadne řešit že bych potřeboval něco jiného. Proč taky, budu mít sluchátka od odborníka:-D
Děkuji za ochotu