od hanysek3099 4. 2. 2022 09:55
Tak jsem nakonec neodolal a na zkoušku objednat z Audiga model Fiio FD5. Zatím tu na fóru o této řadě sluchátek od Fiia v podstatě nejsou žádné informace.
Nahlodaly mě pochvalné zahraniční recenze, podle kterých je to opravdu extrémně povedený model, který se zvukově výrazně neliší od top modelu z této řady FD7. Část z recenzí ho dokonce řadí na úroveň mých FH7, jen s jiným laděním.
Až dorazí, budu referovat a pokud se zalíbí, tak si nejspíš nechám oba dva modely a budu je střídat podle nálady a aktuálních zvukových preferencí.
-- 4. 2. 2022 09:25 --
Ještě dotaz na místní znalce. Zaujal mě inzerát na komplet sestavu s CA Polaris II v místním bazaru. Kdo s nimi máte reálnou zkušenost, jak je na tom tento model při poslechu rockové hudby, případně symfonického metalu (Within Temptation, Nightwish, Takida, Evanescence, ale občas i Coldplay, Linkin Park apod.).
Co jsem o nich četl, tak důraz na bass je zde extrémní, ale v kombinaci s vhodným zdrojem a kabelem mají mít velmi kvalitní technickou stránku podání zvuku a basy se dají "krotit".
Předem díky za vaše názory.
zdroj: iFi ZEN dac V2, Audioquest Dragonfly Cobalt, Shanling Q1
over-ear: Shure SRH 1540, Meze 99 Classic
in-ear: Shure SE 846 CL + Fiio LC 3.5C, Sony WF-1000XM4
na prodej: Sennheiser Momentum 3