od ulverr 27. 3. 2023 19:59
M5 je bývalá vlajková loď (ale stále v nabídce), nemá kinetic bass, ladění je vyrovnanější, trochu teplejší, dobré i pro dlouhý poslech. Bas je velký a úderný, dle mého stále jeden z nejlepších v inearech, zvuk je bohatý, dostatečně detailní, rozhodně ne neutrální. Soundstage kousek nad průměrem. M5 je dost tolerantní ke všem žánrům a nahrávkám.
Bas Kr5 je hlavně o subbasu, který je monstrózní. Ladění je spíše do V, zvuk srší energii, je ještě mohutnější a detailnější, velmi široká scéna.
V některých žánrech Kr5 excelují, jindy to je pro mne "až moc". Hodně uživatelů na to má samozřejmě jiný názor a preferují u Kr5 nebo Xe6 právě ty vlastnosti, které já ne vždy dávám. Sleduješ head-fi, tak určitě víš, jaký hype už přes rok zažívají tyto modely v zahraničí. Chápu proč, ale dle mého hlavně u uživatelů, kteří mají více párů top inearů, hledají různorodé ladění a vybírají si pak podle nálady nebo žánru, ve kterém dané ineary vynikají.
Zpracování a technologie Fir audio jsou opravdu špičkové, mušle pevné a odolné. Sluchátka nejsou ani náročná na krmení. Jsou jen pro mé uši lehce kontroverzní a nevnímají je jako all roundery, jakými jsou např. M5.
M5 mám ale v custom verzi, pravděpodobně to lehce zkresluje mé srovnání s univerzální verzí Kr5 a vlastně i M5.