Výběr hi-end in-ear sluchátek

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pseudomagick 14. 5. 2024 23:04

introvert píše:
pseudomagick píše:Na hudbu mám DAP a pro případ, že bych si chtěl někdy mobil poslechnout na sluchátka,
tak jsem si koupil Samsung redukci (z USB-C na jack 3,5mm). :-)

Tuto: https://www.eplovna.cz/prislusenstvi-na ... d9b7778431

A se zvukem redukce jsi spokojen ?

Ještě mi nedorazila. Objednával jsem ji včera.

-- 14. 5. 2024 23:06 --

martas38 píše:Tak ta redukce je DAC na úrovni Apple Lightning to 3.5 mm Headphone Jack Adapter. Zázrak to není, ale vyloženě mizerná věc taky ne.

Ne, není to ta s DACem, která se prodává v Alze.
Ta, kterou jsem objednal je od Samsungu a je to pouze redukce. Nic víc. :pozor

-- 14. 5. 2024 23:08 --

To "počítadlo skladeb" na hlavním displeji během přehrávání docela zamrzí a je to poněkud frustrující u tak drahého DAPu. :-(

Zde.
Obrázek

-- 14. 5. 2024 23:10 --

Jak je vidět, tak i na novější verzi T to schází. :-(

Obrázek

-- 14. 5. 2024 23:14 --

Chápu, že to pro mnohé může být prkotina, ale proč zjišťovat na jiném displeji (a překlikávat) , abych zjistil na které skladbě v albu či složce jsem?
Pro měnit to co již je tradiční?

-- 14. 5. 2024 23:18 --

Dnes už se nedivím ničemu. Když můžou být módně in počůrané džíny, tak proč by DAPu nemohl scházet "počítadlo" skladeb. :D
Ten, kdo počůrané džíny mít nebude, tak nakonec bude v budoucnosti out? :shock: :D

Zde: https://www.metro.cz/spolecnost/moda-um ... nost_peskk
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, Noble Audio FoKus Rex5, FiiO BTR13, AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 14. 5. 2024 23:29

Takže přes USB-C tečou analogová data? Myslel jsem, že je to shodné s lightning od Apple, kde se jedná čistě o digitální signál.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 14. 5. 2024 23:38

martas38:
Ano, logicky musí.
USB-C by měl přenášet digitální i analogový signál.

Info zde: https://www.cnews.cz/clanky/audio-vystu ... ou-prijit/
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, Noble Audio FoKus Rex5, FiiO BTR13, AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 15. 5. 2024 00:03

@pseudomagick: Článek, na který jsi dal odkaz, je starý osm let. To je věčnost .. Krom toho je to docela zmatené - web se jmenuje eplovna.cz, u redukce je uvedeno napravo “značka: apple”, ale výrobcem je Samsung. Takže předpokládám, že s iPadem to fungovat nebude. Prodejce hovoří o “přehrávat hudbu na vašem Samsung zařízení”. DAC a zesilovač v iPadu jsou, šlo by tedy pouze o to propojit to s těmi piny na USB-C portu. Hm. :hm
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 15. 5. 2024 01:08

pseudomagick píše:USB-C by měl přenášet digitální i analogový signál.

Může - ne měl. Dle typu zapojení může výrobce osadit zařízení analogovým výstupem a vyvést jej do konektoru USB-C. Nicméně to je velmi okrajová záležitost, ne pravidlo.
Emil Pastelka
Expert

Odeslat příspěvekod pseudomagick 15. 5. 2024 05:59

introvert píše:@pseudomagick: Článek, na který jsi dal odkaz, je starý osm let. To je věčnost .. Krom toho je to docela zmatené - web se jmenuje eplovna.cz, u redukce je uvedeno napravo “značka: apple”, ale výrobcem je Samsung. Takže předpokládám, že s iPadem to fungovat nebude. Prodejce hovoří o “přehrávat hudbu na vašem Samsung zařízení”. DAC a zesilovač v iPadu jsou, šlo by tedy pouze o to propojit to s těmi piny na USB-C portu. Hm. :hm

Našel jsem i redukce (např. v Alze.cz), které nefungovaly s mobily od Samsungu, takže jsem nechtěl riskovat
a objednal právě redukci od Samsungu, která bude fungovat určitě. :-)
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jiri.filip 15. 5. 2024 09:19

flatliners píše:Kdyz vidi kabel, tak si mysli ze jsi sto let za opicema a mas sluchatka za kilo :D

A to Ti trhá žíly? Já se v takovém případě bavím tím, že jim nedochází jedna základní skutečnost.
A sice že u bezdrátových sluchátek v nich musí být i DAC a bezdrátový přijímač, zatímco u kabelových sluchátek jde kabelem do nich přímo analogový signál, protože konverze proběhla již v DAPu.

Z toho vyplývá, že pokud nejsou kabelová sluchátka výjimečně špatně navržena a vyrobena a jsou navíc normálně naceněna, při stejné ceně bezdrátových i kabelových sluchátek by měla být kabelová sluchátka podstatně kvalitnější, protože mimo jiné nemusí obsahovat DAC ani bezdrátový přijímač.

Nemluvě o tom, že aktuálně technicky dosažitelná nejvyšší přenosová rychlost u bezdrátové hudby je 990 kB/s, takže to není ani na úrovni přenosové rychlosti 1,411 Mb/s v kvalitě CD ve standardním rozlišení 16 bit/44,1 kHz.

-- 15. 5. 2024 09:29 --

pseudomagick píše:jiri.filip:
Jj. Zvažoval jsem koupit Sony Xperia 1 V, ale to bych si taky moc nepomohl, když pro evropský trh je všude v Sony volume cap.

Nevím, odkud jsi vzal tuto informaci, ale podle mne není pravdivá. SONY uplatňuje volume cap v EU pouze u DAPů. U ničeho jiného ne. Teď jsem si to ověřil na své XPERIA 1 V. Pomocí 4,4 mm female -> 3,5 mm male adaptéru jsem k telefonu připojil IER-Z1R a otestoval zvyšování hlasitosti.

Žádná varovná hláška, nic. Ohluchnout nehodlám, a tak jsem skončil s testem cca ve 3/4 rozmezí hlasitosti.

pseudomagick píše:jiri.filip: Nezapomínej, že SP3000 má v sobě 4 DACy, takže spotřeba musí být zákonitě vyšší.
Pokud jde o výdrž DAPu, tak 10 hodin mi nevadí, když cestuji max. hodinu.

Tam nejde ani tak o počet DAC (že by AK vyznávalo upravenou zásadu "čím víc pruhů, tím víc Adidas" :D ), ale spíš o to, že zesilovač bude třídy A nebo AB, tzn. ne zrovna efektivní. Elektrickou energii přemění na tepelnou a výsledkem je doba přehrávání na jedno nabití jen "cca 10 hodin".
Jako vedlejší bonus ale máš, že v zimě nepotřebuješ v mrazu rukavice. Ruce si zahřeješ od DAPu. ;-)

pseudomagick píše:jiri.filip: U SP3000 mi spíše vadí, že během přehrávání vůbec není zobrazen počet skladeb a to, která skladba běží.
To jsem ještě u žádného DAPu neviděl a dokonce ani u pm3 playeru. :shock:

Takže jsi ten přehrávač zjevně koupil naslepo, aniž jsi měl možnost si ho vyzkoušet. Přiznám se, že by mě nenapadlo, že taková základní věc může v dnešní době chybět u jakéhokoliv DAP, natož u DAPu s takovou cenovkou.

Tohle bych nedal. Takový DAP a navíc s dobou přehrávání na 1 nabití jen "cca 10 hodin" by šel v rámci čtrnáctidenní lhůty zpět k prodejci.
DAP poslouchám cestou do práce a zpět, což je celkem cca 2 hodiny denně. O víkendu se to liší. DAP nabíjím jednou cca za 10 kalendářních dnů.
DAP: SONY NW-WM1Z | NW-WM1A | NW-ZX300 | NW-A55
Headphones: Beyerdynamic Avento Wired | T51i | KOSS Porta Pro
IEM: SONY IER-Z1R

Mobile: SONY XPERIA PRO-I | SONY XPERIA 1 V
jiri.filip
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 15. 5. 2024 19:20

jiri.filip:
Naslepo jsem ho nekupoval. :pozor
Testoval jsem ho v Praze na výstavě, ale prostě jsem si toho nevšimnul. :roll:
Spíše jsem ho poslouchal a nezkoumal moc SW a jeho funkce.
Jinak řečeno, ani by mě nenapadlo, že tam toto může scházet. :shock:

Našel jsem ale další velkou chybu u SP3000. :-\
Tím je SW nastavení tzv. volume limitu.
Dnes se mi v MHD podařilo nešikovně stisknout tlačítko (které je zároveň i potenciometr)
které je zámkem (krátké stisknutí) i vypínačem (dlouhé stisknutí + potvrzení na displeji) a
velmi nepříjemně zvýšit hlasitost do IEM. :grr:
V nastavení sice funkce volume limit je, ale pokud se aktivuje, tak se aktivuje pouze upozornění, ale ne skutečné zabránění zvýšení hlasitosti.
I mnohem levnější Shanling M6 Pro tuto funkci měl, tak nechápu, že DAP za 105k (slevu v akci v potaz neberu) tuto záklasdní funkci nemá.

-- 15. 5. 2024 19:44 --

Když nad tím tak přemýšlím, nemůže mě nenapadnout, že ten kdo v Astell&Kern software
navrhuje, jistě nebude dapista. :-)
Je to prostě tzv. logika úplně mimo mísu. :D
Je prostě nemyslitelné, aby v tak drahém DAPu nebylo "počítadlo skladeb" či funkce omezení hlasitosti při (či proti) neopatrné manipulaci.

-- 15. 5. 2024 19:59 --

Jsem zvědav zda korejští kluci od Astell&Kern nabídnou co nejdříve nějaký záplatový SW update.
Vzhledem k tomu, že SP3000 vyšel 22. března 2023, tak tomu moc nevěřím. :-(
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jiri.filip 15. 5. 2024 20:24

pseudomagick píše:jiri.filip:Našel jsem ale další velkou chybu u SP3000. :-\
Tím je SW nastavení tzv. volume limitu.
Dnes se mi v MHD podařilo nešikovně stisknout tlačítko (které je zároveň i potenciometr)
které je zámkem (krátké stisknutí) i vypínačem (dlouhé stisknutí + potvrzení na displeji) a
velmi nepříjemně zvýšit hlasitost do IEM. :grr:
V nastavení sice funkce volume limit je, ale pokud se aktivuje, tak se aktivuje pouze upozornění, ale ne skutečné zabránění zvýšení hlasitosti.
I mnohem levnější Shanling M6 Pro tuto funkci měl, tak nechápu, že DAP za 105k (slevu v akci v potaz neberu) tuto záklasdní funkci nemálo

Za tím je buď chybný HW design, nebo snaha snížit výrobní náklady za každou cenu snížením počtu HW tlačítek.
První možnosti u AK moc nevěřím, resp. by mě nemile překvapila.
Spíš se kloním ke druhé možnosti.

Pravda je, že spojit 3 funkce (nastavení hlasitosti, HW zámek a vypínací tlačítko) do jednoho tlačítka je totální nesmysl.
Jen pro představu - SONY má i u své nejnižší řady na to 4 HW tlačítka (volume up, volume down, zámek a vypínací tlačítko).
jiri.filip
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 15. 5. 2024 20:30

jiri.filip:
Na tom přeci není vůbec nic složitého (Sony se v tom dobře vyzná!).
Prostě stačí pomocí SW omezit v nastavení hlasitost proti nechtěnému "volume to the right",
tedy ze 150 na 100 apod.
Shanling to tak měl v základním nastavení, tedy mimo SW Shanling player.
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 15. 5. 2024 20:42

Já bych za tím viděl spíš neschopného korejského mamlasa ! :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 15. 5. 2024 20:51

introvert:
Nepochybně máš pravdu.
Stejný názor (ale diplomatičtěji formulovaný) jsem napsal na head-fi. :-)

-- 15. 5. 2024 20:56 --

Chápal bych to, kdyby se jednalo o časově či finančně nákladnou záplatu SW chyby,
nicméně pro člověka, který se "pohybuje" v SW světě jako ryba ve vodě je to záležitost několika hodin.
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 15. 5. 2024 22:45

Nicméně se omlouvám za výše uvedený exkurs do říše DAPů, který do toho vlákna o IEMs nepatří. :-)

Pokud jde o IEM Noble Viking Ragnar, tak k nim mám pouze 2 výtky.
1) Nižší výšky jsou tak troch přehnané. Zřejmě chtěli v Noble dát Ragnarům do zvuku více "světla" a čistoty a tak trochu to přehnali. Naštěstí jsem to vyřešil nástavci od Final Audio, které tyto výšky jaksi redukují.
Nicméně s tepleji laděnými DAPy (např. Shanling M8) mohou Ragnary hrát skvěle i s běžnými nástavci.

2) Možná je to drobnost (už jsem ji zde dříve zmiňoval), ale vadí mi když výrobce dá k IEM za 4.000,- USD kabel s 2-pinovými "protrude" konektory, tedy k IEM, který by měly mít mít správně "flat".
Někteří výrobci upgrade kabelů nechají zákazníka vybrat jaké 2-pinové konektory (či jaký jack) ke kabelu chce, proč tedy samotný výrobce (jehož finanční obrat je vyšší a možnosti širší) nemůže ke svým (tak skvělým!) IEM dát automaticky kabel s kompatibilními konektory?
To zda si výrobce vyrábí kabely sám či je pro něj vyrábí jiná externí firma není směrodatné.

Včera jsem si všimnul, že Ragnary mají jack Pentaconn, který je možný rozšroubovat. :tleskani
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 23. 5. 2024 17:39

Na musicteck.com budou mít od zítřka do pondělka slevy. Není jich mnoho (zatím), ale některé jsou celkem zajímavé. Třeba Unique Melody Mest MkII za 949 USD (cca 27 tisíc Kč), Noble Kublai Khan za 2079 USD (cca 60 tisíc Kč), Noble Viking Ragnar za 3200 USD (cca 91500 Kč). Ceny uvádím včetně DPH, jako odhad, a bez dopravy.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 23. 5. 2024 18:33

introvert:
Pochybuji, že někdo zde takové ceny za IEM dá. :pozor
Prodával jsem zde Kublai Khan a neměl jsem šanci ani při ceně za polovinu (30k).
Až za 25k se mi ozval kupec. :-\
pseudomagick
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka