flatliners píše:Kdyz vidi kabel, tak si mysli ze jsi sto let za opicema a mas sluchatka za kilo

A to Ti trhá žíly? Já se v takovém případě bavím tím, že jim nedochází jedna základní skutečnost.
A sice že u bezdrátových sluchátek v nich musí být i DAC a bezdrátový přijímač, zatímco u kabelových sluchátek jde kabelem do nich přímo analogový signál, protože konverze proběhla již v DAPu.
Z toho vyplývá, že pokud nejsou kabelová sluchátka výjimečně špatně navržena a vyrobena a jsou navíc normálně naceněna, při stejné ceně bezdrátových i kabelových sluchátek by měla být kabelová sluchátka podstatně kvalitnější, protože mimo jiné nemusí obsahovat DAC ani bezdrátový přijímač.
Nemluvě o tom, že aktuálně technicky dosažitelná nejvyšší přenosová rychlost u bezdrátové hudby je 990 kB/s, takže to není ani na úrovni přenosové rychlosti 1,411 Mb/s v kvalitě CD ve standardním rozlišení 16 bit/44,1 kHz.
-- 15. 5. 2024 09:29 --pseudomagick píše:jiri.filip:
Jj. Zvažoval jsem koupit Sony Xperia 1 V, ale to bych si taky moc nepomohl, když pro evropský trh je všude v Sony volume cap.
Nevím, odkud jsi vzal tuto informaci, ale podle mne není pravdivá. SONY uplatňuje volume cap v EU pouze u DAPů. U ničeho jiného ne. Teď jsem si to ověřil na své XPERIA 1 V. Pomocí 4,4 mm female -> 3,5 mm male adaptéru jsem k telefonu připojil IER-Z1R a otestoval zvyšování hlasitosti.
Žádná varovná hláška, nic. Ohluchnout nehodlám, a tak jsem skončil s testem cca ve 3/4 rozmezí hlasitosti.
pseudomagick píše:jiri.filip: Nezapomínej, že SP3000 má v sobě 4 DACy, takže spotřeba musí být zákonitě vyšší.
Pokud jde o výdrž DAPu, tak 10 hodin mi nevadí, když cestuji max. hodinu.
Tam nejde ani tak o počet DAC (že by AK vyznávalo upravenou zásadu "čím víc pruhů, tím víc Adidas"

), ale spíš o to, že zesilovač bude třídy A nebo AB, tzn. ne zrovna efektivní. Elektrickou energii přemění na tepelnou a výsledkem je doba přehrávání na jedno nabití jen "cca 10 hodin".
Jako vedlejší bonus ale máš, že v zimě nepotřebuješ v mrazu rukavice. Ruce si zahřeješ od DAPu.
pseudomagick píše:jiri.filip: U SP3000 mi spíše vadí, že během přehrávání vůbec není zobrazen počet skladeb a to, která skladba běží.
To jsem ještě u žádného DAPu neviděl a dokonce ani u pm3 playeru.

Takže jsi ten přehrávač zjevně koupil naslepo, aniž jsi měl možnost si ho vyzkoušet. Přiznám se, že by mě nenapadlo, že taková základní věc může v dnešní době chybět u jakéhokoliv DAP, natož u DAPu s takovou cenovkou.
Tohle bych nedal. Takový DAP a navíc s dobou přehrávání na 1 nabití jen "cca 10 hodin" by šel v rámci čtrnáctidenní lhůty zpět k prodejci.
DAP poslouchám cestou do práce a zpět, což je celkem cca 2 hodiny denně. O víkendu se to liší. DAP nabíjím jednou cca za 10 kalendářních dnů.