Audigo Headphones Day 2023

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod 111a111 18. 9. 2023 19:08

Inak nezisťoval niekto ako nízko by šli zjednat HE-1?
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 18. 9. 2023 19:13

DMS k nim přišel poměrně levně: https://youtu.be/U6681ERhV8k
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ronnies 18. 9. 2023 19:49

introvert píše:
ronnies píše:A potom típek čo počuval na sluchátka za x tisíc tuto katastrofu Bassotronics - Bass I Love You

Díky za tip, tuto skladbu jsem neznal. Je zjevné, že dotyčný testoval daná sluchátka v oblasti subbasu, pro tento účel je skvělá. 8-) :D

Ja na testovanie subbasov pouzivam alebo presnejsie povedane hlbky a presnosti bassov tieto 3 songy
Led Zeppelin - Whole Lotta Love
https://www.youtube.com/watch?v=HibBnC6SVk8
Tato skladba je tak sprosto nahrata ze v partoch kde hra spolu basa s kopakom vetšina aparatov chrčí rezonuje alebo to preženie až ma boli hlava krásne to zvladly IE600 aj Solaris.

Stratovarius-Holy Solos
https://www.youtube.com/watch?v=wk77rmW5KNQ
Tu sa dá testovat všetko ale zaujímave to je od 4:30 tu začína drums solo aparaty s ním maju podobný problém ko zo zepelinom.

Martin Garrix - Animals
https://www.youtube.com/watch?v=gCYcHz2k5x0

Všetky traky maju jedno spoločné davajú pekne aparátom zabrat aj bez subbasov...
ronnies
Junior

Odeslat příspěvekod cb490763 19. 9. 2023 09:04

pseudomagick píše:Žádný komentář k DAPům na výstavě? :shock:
Byly tam:
1) Astell&Kern A&ultima SP3000
2) Astell&Kern SP2000T Onyx
3) Astell&Kern A&futura SE300
4) HiBy RS8
5) HiBy R6 PRO II
6) iBasso DX320

Až když jsem byl na cestě zpět, tak mě napadlo, že jsem měl (pouze ze zvědavosti) porovnat Astell&Kern A&ultima SP3000 vs HiBy RS8. :-\
HiBy RS8 jsem slyšel již na výstavě v Brně, ale dle paměti si myslím, že RS8 je zvukově o trochu lepší.
Při porovnávání SP3000 vs můj SE200 jsem se musel zaposlouchat, abych zvuk rozlišil.
V Brně už při prvních 2 skladbách bylo slyšet, že RS8 je prostě vyšší liga. :-)

-- 17. 9. 2023 20:50 --

ronnies píše:Finale Audio A8000- druhe najrahsie sluchatka s vystavy. Zaujimavy desing pohodlie mi sadlo zvukovo sklamanie basy prekrivali zbytok pasiem detail aj priestor priemerny velke sklamanie a nepochopenie cenovky.

Bohužel neuvádíš svůj zdroj, resp. z jakého DAPu jsi A8000 poslouchal.
Dle mého názoru jsou to nejlépe hrající IEM s jedním DD, které jsem slyšel.
Basy byly výborné, rychlé a vůbec do středního pásma nezasahovaly. :pozor

Dle 18-ti recenzí na head-fi si na "krvácení" basů nikdo nestěžuje. :pozor :-)

Zde: https://www.head-fi.org/showcase/final- ... 43/reviews

Bohužel díky své tonalitě jsou tyto IEM velmi citlivé na zdroj.
Bohužel tenký pružný kabel společně s MMCX konektory bylo tak trochu peklo při nasazování.
Další nevýhodou těchto IEM je to, že lesklý kovový povrch se časem poškrábe.
Na tyto IEM je ale možné dokoupit silikonové ochranné kryty. :-)

Třeba zde: https://www.aliexpress.com/item/1005003884288923.html

Škoda, že jsme se tam nepotkali. Asi jsi byl jiný termín. Já jsem si se svým shanlingem M7 srovnal Ak SP3000, Hiby RS8 a ze zvědavosti i Hiby R6 PRO II. Ostatní jsem měl už tu čest slyšet dřív. Zásadní informace je, že mám rád muzikální, ale zároveň audiofilní zvuk. Tzn. pořádná dynamika, zvuk bohatý na detail a parádní separaci. I proto jsem přešel na bedny, ale to je jiná písnička. Žánry poslouchám všechny, ale snažil jsem se testovat na svých DSD a flac, které mám naposlouchané. Od Dana Bárty, Mozarta, Vivaldiho, pár kousků deathmetalu a nějakou elektroniku. Testoval jsem na Custom Art FIBAE 7 UNLIMITED. A nevěřil jsem, že by mohly hrát ještě lépe než doposud. Bohužel jenom na unbalanced 3,5mm.

Za mě jednoznačně na celé čáře vyhrává Hiby RS8 - brutální dynamika, detail, ani by mi nevadilo, že je to cihla, spíš do kapsy to moc nebude, konektory jsou zespodu a velký volume wheel se bude stopro v kapse otáčet sám, pokud se nedá nastavit volume lock.

Astell SP 3000 je určitě lepší než můj Shanling M7 na unbalanced, ale ná zase o tolik. Zvukově jsou si dost podobné, tady astell přikročil k více zábavnému zvuku oproti ladění klasického astellu (neboli audifilní zvuk, který má všechno, ale nikde extra nevyniká). Systém zase tak rychlý není jak jsem si představoval, váha ok a šílené jsou otisky prstů.

A pro srandu jsem zkusil i R6 PRO II a tam bylo jednoznačně znát, že se ani na M7 nečape. Dynamika celkem v pohodě, ale tak nějak bez prostoru. Pardón neoplývám nějakou slovní barvitostí. Jinak jsem na něj také dřív hodně koukal, kvůli pochvalným recenzím. Samozřejmě jsem nezkoušel symetriku a jiný režim zesilovače, což by asi taky zvuk posunulo dál.

Vyzkoušel jsem si i na fibae vyměnit kabel za symetriku a poslouchal jsem na M7. Okamžitě jsem ho objednal. Zvuk o třídu jinde. Už jsem to měl uděla dávno.

Pokud bycho tedy měl možnost testovat na symetrice všechno, tak by se to určitě posunulo jinam.

Pro mě to za ten příplatek určitě nestojí za astell bych dal navíc 70litrů a za hiby 50. To bylo to co jsem potřeboval hlavně zjistit. To si radši koupím druhej koncák k bednám.

Ostatní jsem už zkoušel kdysi a nezaujaly mě. AK SP2000t je krystalická nuda, SE300 divnej zvuk a IBasso je na tom podobně jako Shanling. Tam bych koupí nic nezískal.
MezeElite,CA FIBAE7U,ShanlingM7, Hugo2+TT2,VsonicGR01,KEF207,ClasséCA2300
Ex:GradoRS1x,DunuSA6,SolarisSE,AudezeLCD2CB+LCDX+Sine,AK SR25+SE100,ShuoerTape,AuneS6,AKGK701,ATHM50,GR07,ShnlngM5s,M3s,M3X,M6pro,FiiOM11,M11plus,BenchmarkDAC1,StaxSR307+507+407
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ronnies 19. 9. 2023 09:47

Veru škoda, tak snad nabuduce. najblišie mam v pláne íst na audio video show v Bratislave. hifisluchadla.sk maju mat zvoju headphones zonu tak si snad dačo zaujimave popočuvam plus nejaké DAPy tiež ma zaujíama RS8ma. HIBYčka su za mna najpríjemnejšie DAPs.
K tej konštrukcii RS8 je jasne ze do kapsy by som to nestarkal ale dokupil daco taketo

https://armik.sk/pouzdro-mil-tec-hextac-univerzalni-cierne/?safe&utm_source=googles&safe&gclid=CjwKCAjwjaWoBhAmEiwAXz8DBeHLbb8uQ_Y358H1q5NbcoN8YJuM1agITLV72yXkPj-J4e-RsGeKwxoCSyEQAvD_BwE
ronnies
Junior

Odeslat příspěvekod cb490763 19. 9. 2023 10:55

Na výstavě my byl zapůjčen symetrický 2pin kabel s 4,4mm pentaconnem z tohoto modelu
https://www.audigo.cz/Sluchatka/Do-usi/ ... na-2-0-Pro

V euforii jsem objednal jediný kabel co mají na audigu a to tento:
https://www.audigo.cz/Prislusenstvi/Pro ... ack-4-4-mm

A jsem zklamanej. Původní kabel null audio arete hraje na nesymetrice lépe a detailněji. Tak kabel asi půjde zpět do audiga. Dost mě to tedy zklamalo.

Jaký by jste doporučili kabel k těmto in earům? Co jsem slyšel názory tak spíše měď.

Za ty 3000 co mě stál hiby z audiga by se dala sehnat polská forza třeba:
https://forzaaudioworks.com/en/category ... ategory=36

Mají copper nebo hybrid.

Děkuji
MezeElite,CA FIBAE7U,ShanlingM7, Hugo2+TT2,VsonicGR01,KEF207,ClasséCA2300
Ex:GradoRS1x,DunuSA6,SolarisSE,AudezeLCD2CB+LCDX+Sine,AK SR25+SE100,ShuoerTape,AuneS6,AKGK701,ATHM50,GR07,ShnlngM5s,M3s,M3X,M6pro,FiiOM11,M11plus,BenchmarkDAC1,StaxSR307+507+407
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod amarok 19. 9. 2023 11:06

Už delší dobu se vás chci zeptat, slyšíte u svého DAPu rozdíl ve zvuku, když jede pouze na baterii a když ho máte připojený navíc k napájení (přes USB) ?
DAPy co jsem měl, pořádně neutáhly ani KXXS bez USB kabelu. Horší dynamika, basy, výšky..
U BA sluchátek rozdíl nebyl, ale u náročnějších DD už ano.
Jednalo se o DAPy okolo 15ti, 20ti tis. Vyšší třídy jsem takto nezkoušel.
amarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 19. 9. 2023 11:16

To je zajímavá myšlenka .. :tleskani Vzhledem k tomu, že DAP je primárně přenosný přístroj, nikdy mě něco podobného ani nenapadlo. :-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 19. 9. 2023 12:06

Pýtal som sa ich a v Bratislave že nebudú Audeze, chcel som skúsiť iný kus LCD-5. Ale asi pôjdem skúsiť Bathys a ten Mark&Levinson 5909, tie že majú aj bežne na predajni, aj Susvara inak, keby bol niekto zvedavý.
Susvara << A90D | HD 800 << A90 << Topping D90SE
Etymotic ER4-XR; Samsung Buds2 Pro; AKG N400
B&W 805 D2 << Lyngdorf TDAI-2170
LG OLED65B7
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TigiGold 19. 9. 2023 17:39

111a111 píše:Inak, ak sa niekto pýtal, ako velmi široká verejnosť sa dostavila, tak odpoveď je:
Obrázek
A videl som to aj s LCD-5.

Můžu se jen pro zajímavost zeptat, co je na té fotce sedícího posluchače tak divného, že si zaslouží komentář? Vidím jen sedícího člověka se sluchátky Sennheiser.

pavel1756: Díky za vysvětlení :-)
Naposledy upravil TigiGold dne 19. 9. 2023 17:59, celkově upraveno 1
Ah, padron, siam tutti morti!
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 19. 9. 2023 17:56

Má je nasazeny obráceně. :roll:
Napájení: AudioQuest Niagara 1200
Data: Roon | Chord Hugo M Scaler
DAC: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist 3X GT
Sluchátka: HiFiMAN Susvara
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 19. 9. 2023 18:05

Kdoví, zda takto nasazená sluchátka nemají lepší zvuk ? :hm
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 19. 9. 2023 18:12

Neřekl bych. :D

A zdaleka to nebyl jediný případ. Zejména na dubnové akci Audiga jich bylo spousta. LCD-5, Utopie, HD 800 S...
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 19. 9. 2023 18:17

Na to měl dle mého posluchače upozornit pán, co tam účinkoval jako obsluha HE-1 .. tedy jistá chybka v organizaci akce.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 19. 9. 2023 18:21

111a111 píše:Inak nezisťoval niekto ako nízko by šli zjednat HE-1?

Nadhodil jsem, že je za polovinu vezmu. S tím nesouhlasili, ale bylo mi naznačeno, že na rovném jednom milionu korun bychom se už asi domluvit mohli. Ale popravdě nejsem si jist, zda bych byl ochotný dát i tu polovinu.
pavel1756
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka