Sony WF 1000 XM3

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kinstv2 11. 3. 2025 05:40

Zdravím všechny, jdu si pro radu,

po cca 4-5 letech mi dosluhují sluchátka od Sony, model WF 1000 XM3, byl jsem s nimi nadmíru spokojen. Zvuk neskutečný, výdrž také, pohodlí jakžtakž. Problém je, že už nejdou spárovat s telefonem a sluchátka, se v bateriovém boxu nenabíjí, ten box se nabíjí, ale sluchátka ne. Myslíte, že se dají někam poslat na opravu? Anebo je mám vyhodit a koupit něco lepšího? Sluchátka udržuji v čistotě. U novejšěích modelů XM4, XM5 se obávám, že nebude tak dlouhá výdrž baterie. Ještě jsem přemýšlel o sluchátkách od Technicsu,model eah-az100, příjdou mi už drahé. Kdyby se daly sehnat znovu Sony WF 1000 XM3, tak jdu do nich. Děkuji za rady.
kinstv2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ladisg 11. 3. 2025 07:33

Jestli jsou KO baterie ve sluchatkach, tak ty jdou jednoduse vymenit, stoji kolem petikila, na netu jsou navody na jejich vymenu. Ted jde o to, aby nebylo v ****** neco jineho a tech 500 jsi nevyhodil zbytecne :-) . Jinak ty sluchatka mam taky,, jsou super, baterie mi vydrzi jeste tak 2-2,5 hodky, uz pomalu premyslim o jejich vymene
Naposledy upravil Nick Cave dne 11. 3. 2025 08:34, celkově upraveno 1
Důvod: upraven pejorativní výraz
ladisg
Junior

Odeslat příspěvekod kinstv2 11. 3. 2025 08:27

To, jestli jsou baterie KO, to jako laik nepoznám, klidně bych to té výměny baterii šel, ale sám si na to netroufnu, nejsem takový bastlíř. Zkoušel jsem kontaktovat sony podporu a tam to taky moc nevidím. Ale díky za reakci.
kinstv2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jiri.filip 11. 3. 2025 11:14

kinstv2: Hlavně se nepodceňuj. ;-) Vím, o čem mluvím. Ona ta kaše nebývá ve skutečnosti tak horká, jak se často zdá být.

Co jsem četl, tak baterie je ve sluchátku údajně připevněna oboustrannou lepící páskou. Jak už psal výše ladisg, na YouTube lze najít názorná videa ukazující kompletní postup výměny.

Být Tebou se na ně podívám. Pokud si přesto na to sám netroufneš, zkus najít nějakého bastlíře, který si na to naopak troufne.
Jestli ho najdeš a domluvíš se s ním, resp. si na to troufneš sám, objednej baterii a vzhůru do opravy!

Nechci být špatným prorokem, ale na autorizovaný SONY servis bych spoléhal až ve druhé řadě.

Jinak XM4 jsou výborné IEM. Koupil jsem je synovi a nestěžuje si. V uchu prý drží lépe než XM3.
U XM5 je prý problém v tom, že větší část venkovního krytu je z lesklého plastu a tedy náchylná ke škrábancům.
DAP: SONY NW-WM1Z | NW-WM1A | NW-ZX300 | NW-A55
Headphones: Beyerdynamic Avento Wired | T51i | KOSS Porta Pro
IEM: SONY IER-Z1R

Mobile: SONY XPERIA PRO-I | SONY XPERIA 1 V
jiri.filip
Junior

Odeslat příspěvekod kinstv2 11. 3. 2025 11:23

Ty XM3 jsem koupil bratrovi k vánocům, ale nešli mi připojit k mobilu, zkoušeli jsme to opakovaně, ale Samsung S24 je neviděl, tak nevím, přemyšlím, že zkusím koupit nějaké bazarové XM3ky, našel jsem jednoho týpka z Brna, který je prodává za 1000 Kč a vypadají dobře. Jinak věřím, že ty XM4ky budou hrát asi lépe. Do té opravy bych asi přemluvil tady kolegu v práci, který je šikovný.

-- 11. 3. 2025 11:38 --

Tak kolega v práci by si na to troufnul, otázkou zůstává, jestli jsou to opravdu baterie ve sluchátkách, předtím, než se to stalo, tak se mi stávalo, že sluchátka hráli i v nabíjecím adaptéru, když bylo zavřené víko a nedocházelo k nabíjení.
kinstv2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jiri.filip 11. 3. 2025 13:16

kinstv2: Napadla mne ještě jedna věc. Je zvláštní, že by se obě sluchátka přestala nabíjet ve stejnou dobu. Aspoň na mne to dělá takový dojem z toho, co jsi napsal.

Ještě bych před objednáním baterie na Tvém místě vyzkoušel jednu věc.
A sice stlačeným vzuchem profouknout nabíjecí plošky v nabíjecím pouzdru.

A pak ještě zkusit vyčistit nabíjecí kontakty jak v pouzdru, tak i na sluchátkách. Mohly za tu dobu zoxidovat a to je třeba důvod, proč nefunguje nabíjení sluchátek.
Ideální je kombinace přípravků Caig Deoxit. Nejdřív nanést tenkou vrstvu přípravku D10L (červený). Pak několikrát vložit sluchátka do pouzdra a vyndat je z něj. Pak počkat cca 2 minuty, aby zbytky přípravku mohly zaschnout. Poté nanést tenkou vrstvu přípravku G100L (zlatý) a postup opakovat.

Podle recenzí je tohle jeden z mála přípravků, který opravdu dokáže úspěšně bojovat s oxidací. Problém je, že je trochu dražší a asi i proto se zde v ČR neshání úplně snadno.
Nicméně s ním mám osobní zkušenost a v mém problému se sluchátkovým adaptérem mi pomohl.

jiri.filip
Junior

Odeslat příspěvekod kinstv2 11. 3. 2025 13:29

Kontakty jsou podle mého nazoru čisté, viz. foto, o sluchátka jsem se fakt staral.
Přílohy
20250311_1324002.jpg
kinstv2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ladisg 12. 3. 2025 08:05

Zkousel jsi je resetovat?
ladisg
Junior

Odeslat příspěvekod kinstv2 12. 3. 2025 08:39

Ano, nešlo to
kinstv2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kinstv2 12. 3. 2025 11:27

Dneska jsem zkoušel dát sluchátka na nabíjení, kontrolka stále svítí, že se nabíjí, ale sluchátka jsou stále mrtvá, tak nevím no, asi poletí z okna :)
kinstv2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jiri.filip 12. 3. 2025 17:09

kinstv2: Jestli znáš někoho, kdo má také SONY WF-1000XM3, zkusil bych dát Tvá sluchátka do jeho krabičky a nabít je.
Pokud by se sluchátka nabíjela, je chyba někde ve Tvé krabičce. Možná se dá ještě někde koupit jako náhradní díl.
Jestli se Tvá sluchátka nebudou nabíjet, můžeš se rozhodnout koupit nové akumulátory a nechat je vyměnit, nebo sluchátka dát do elektroodpadu na sběrný dvůr.
Na Tvém místě bych to risknul a zkusil (nechat) vyměnit akumulátory za nové. Pravděpodobnost, že by se rozbila obě sluchátka najednou je malá.

jiri.filip
Junior

Odeslat příspěvekod kinstv2 13. 3. 2025 12:04

Sehnal jsem dvě baterie na aliexpresu za 6 dolarů, poštovné zdarma, tak uvidíme, třeba se zadaří. Jinak mam domluvenou koupi bazarových za 1 000 Kč z Brna, tak snad budou ok, uvidíme.
kinstv2
Kolemjdoucí