Sennheiser HD 620S vs HD 569

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Petr1894 22. 4. 2025 13:51

Ahoj. Hledám k PC uzavřená sluchátka se slušným utěsněním okolí a samozřejmě co možná nejlepším zvukem v dané ceně. Budou zapojená do Topping MX3s. Zatím jsem dle čtení na netu došel k Sennheiser HD 620S a HD 569. Nemá někdo zkušenost jak velký je mezi nimi rozdíl? Nejen zvukový, ale i v těsnosti od okolních zvuků, konstrukce, pohodlí atd.? Zda stojí zaplatit cca dvojnásobek za 620? Jestli to na MX3s vůbec poznám? Eventuálně poradíte nějakou alternativu?
Použití na hudbu (cca 60%) a filmy+hry (cca 40%). Zdroje hudby jsou od mp3 různé kvality (někdy i nekvality) po Tidal.
Díky.
Petr1894
Junior

Odeslat příspěvekod SSakul 22. 4. 2025 16:46

V uzavřených sluchátkách se tolik neorientuju ale minimálně tady podle toho videa vychází výborně Fiio FT1. Pokud nevadí váha a chtěl bych i možnost bezdrátových tak Audeze Maxwell. Jinak bych fakt mrknul na to video, uzavřené jsou tam hezky shrnuté a je jich tam docela dost.

https://youtu.be/Z0OloWyepcc?si=tJ8wlZVSYb-t3OLw
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr1894 23. 4. 2025 21:31

Hezké video s výčtem a srovnáním hodně sluchátek. Sice jsem moc nepochopil kritéria hodnocení, ale po jeho shlédnutí a přečtení dalších informací o některých sluchátkách jsem do výběru zařadil další dvoje - Beyerdynamic DT 700 PRO X a FiiO FT1.

K těm Beyerům mám otázku. Píšou, že mají výrazné výšky a basy a slabší středy. Na hudbu kterou poslouchám (dance, trance, rave apod. + rock, metal apod.) je to lepší nebo naopak horší než vyváženější Sennheisery? A co filmy, nebude to ještě více zazdívat tiché dialogy?

K FiiO taky otázka. Má s tou značkou někdo zkušenost? Vypdají hezky, asi i hrají hezky, ale bojím se by to nebylo na úkor kvality vzhldem k ceně. Např. levná a za chvíli se loupající koženka, vymačkané konektory, vrzání...

Bezdrátové s ANC a možností připojení 3,5 jackem jsem původně zvažoval, ale nakonec zavrhl, tak koukám jen po uzavřených drátových.
Petr1894
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 23. 4. 2025 22:18

To by sis musel poslechnout, to takhle nejde říct. Ale obecně lidi na tvoje styly raději používají sluchátka se zvukem do V, tedy charakteristika DT700. Ale pokud to jen trochu půjde, někde něco poslechni a nekupuj naslepo.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 24. 4. 2025 08:04

Jak už bylo řečeno není nad osobní poslech.
Jinak Audeze Maxwell jsou uzavřené herní sluchátka bez ANC, ale co se týče pouze kvality přednesu u bezdrátových uzavřených sluchátek, tak jsou o parník lepší jak veškerá bezdrátová uzavřená anc konkurence minimálně v podobné cenové relaci.
Navíc Xbox verze podporuje Dolby Atmos a jdou samozřejmě provozovat drátově přes jack i usb a bezdrátově buď přes dongle a wifi nebo klasicky bluetooth ( 80hod baterie ).
Cena je teda vyšší ale pokud by ti nevadil B stock, tak třeba u thomanna je maj za 7.6k. K tomu Fiio FT1 toho něco dost řečeno i tady na fóru, tak mrkni na odkaz :) Sluchátka si vybíráš ty, ale ja bych asi váhal při stejném použití mezi těmito dvěmi. Tzn Maxwell vs FT1. Proti Maxwell hovoří vyšší váha sluchátek daná planární konstrukcí a vyšší cena než další tebou zmíněné.

https://www.thomann.de/cz/audeze_maxwel ... _stock.htm

https://www.geekboy.cz/recenze/audeze-maxwell/

viewtopic.php?f=1712&t=1338060
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr1894 24. 4. 2025 13:34

Poslech před koupí by samozřejmě byl ideální (nejlépe všechny na jednom místě). Sennheisery bych i věděl kde, ale máte nějaký typ, kde zkusit Beyery a FiiO v lokalitě Praha, Tábor, nebo někde mezi? Objednat, vyzkoušet a vrátit do 14 dnů se mi trochu příčí.

Vlákno o FT1 jsem četl. Dotaz byl spíš obecně na dlouhodobou zkušenost ohledně kvality provedení sluchátek FiiO přes hlavu. Jestli nezačnou vrzat, rozpadat se, loupat,...

Bezdráty nechci, hledám uzavřená drátová.

P.S. nejde přejmenovat, resp. rozšířit název tématu o další zvažovaná sluchátka?
Petr1894
Junior

Odeslat příspěvekod JarinV 24. 4. 2025 13:55

Nevím jak u Fiio, ale zrovna u Beyerů problém s kvalitou polstrování mostu byl a mám pocit, že přímo u DT 700X. To se prostě v rámci minimalizace nákladů stane spoustě výrobců.
JarinV
Junior

Odeslat příspěvekod Petr1894 7. 5. 2025 17:21

Tak jsem to nakonec udělal. Koupil FT1, porovnal s HD 569 a HD 620S a zase je vrátil. Možná jsem to srovnání dělat neměl.

Neumím popsat zvuk (to už spíš popíšu chuť vína), takže spíš dojmy. FT1 a HD 569 mi v součtu přišly dost podobné. V něčem vynikají ty v druhém zase ony. Na hudbu lepší FT1, mají takový líbivější zvuk, HD 569 jsou asi přesnější. Na filmy/hry naopak. Konstrukce opět líbivější u FT1, ale na hlavě a kvalitou zpracování jsou asi o malý fous lepší HD 569 - bál bych se, že časem začnou vrzat plasty, FT1 má zase takový fórový kloub, ale dlouhodobou výdrž si netroufnu odhadnout. Utlumení zvuků z okolí trochu lepší u HD 569, což může být tím, že mi lépe seděly.
No a pak jsou tu HD 620S. Prostě jiná liga, vše o level výš. Lepší zvuk, takový jasnější, čistší, nebo jak to popsat. Kvalitní zpracování, bytelnější, pohodlnější, dokonce i z kabelu jsem měl takový lepší pocit. Vyšší cena je tam při porovnání fakt znát.
Jako když porovnáváte Superba a Passata, vůbec nejsou špatné, ale pak sednete do Audi A6 a zjistíte, že všechno může být lepší. Jasně pořád to není Rolls royce, ale to je úplně jiná cena.

Takže kdybych je neporovnal asi bych byl spokojený jak s FT1, tak s HD 569 a ušetřil nějakou korunu. Takhle už vím, že chci HD 620S.

Díky všem za rady a pomoc.
Petr1894
Junior