od Petr1894 7. 5. 2025 17:21
Tak jsem to nakonec udělal. Koupil FT1, porovnal s HD 569 a HD 620S a zase je vrátil. Možná jsem to srovnání dělat neměl.
Neumím popsat zvuk (to už spíš popíšu chuť vína), takže spíš dojmy. FT1 a HD 569 mi v součtu přišly dost podobné. V něčem vynikají ty v druhém zase ony. Na hudbu lepší FT1, mají takový líbivější zvuk, HD 569 jsou asi přesnější. Na filmy/hry naopak. Konstrukce opět líbivější u FT1, ale na hlavě a kvalitou zpracování jsou asi o malý fous lepší HD 569 - bál bych se, že časem začnou vrzat plasty, FT1 má zase takový fórový kloub, ale dlouhodobou výdrž si netroufnu odhadnout. Utlumení zvuků z okolí trochu lepší u HD 569, což může být tím, že mi lépe seděly.
No a pak jsou tu HD 620S. Prostě jiná liga, vše o level výš. Lepší zvuk, takový jasnější, čistší, nebo jak to popsat. Kvalitní zpracování, bytelnější, pohodlnější, dokonce i z kabelu jsem měl takový lepší pocit. Vyšší cena je tam při porovnání fakt znát.
Jako když porovnáváte Superba a Passata, vůbec nejsou špatné, ale pak sednete do Audi A6 a zjistíte, že všechno může být lepší. Jasně pořád to není Rolls royce, ale to je úplně jiná cena.
Takže kdybych je neporovnal asi bych byl spokojený jak s FT1, tak s HD 569 a ušetřil nějakou korunu. Takhle už vím, že chci HD 620S.
Díky všem za rady a pomoc.