Ty kokso, toto jaka diskusia....precital som prve dve stramy a stacilo mi

HIGH-END je nieco nekompromisne, snaziace sa o maximalnu kvalitu, tak preco ste riesili sluchadla strednej triedy /HD555/???
Sennheiser ma vo vyrobe len jeden spickovy model sluchadiel /HD600/ a jeden High End /HD650/...AKG ma zas K701....preco uvazujete nad inymi sluchadlami?...poculi ste ich niekedy? alebo porovnali live hudbu a pocuv s tymito suchadlami?....blizia sa k originalu az na 80%...a to je asi minimalna hranica, co ja povazujem za High End....moj priklad: oblubene Koss PortaPro by som ohodnotil na 30%, HD555 az na 60% take HD595 na 75%, K601 na 70%....najvacsie rozdieli sa prejavia, ked budete pocuvat na extremne vysokej hlasitosti /=sa zivej hudbe/ a zistite ze na top-modeloch je to paradne, no na lacnejsich nepocuvatelne.....ked zoberiete do uvahy cenu sluchadiel tak sa mi to nezda az tak vela v porovnani s reproduktormi, samozrejme je k tomu treba zosik a CD prehravac, no kto to mysli s pocuvanim hudby vazne, nema dovod premyslat nad strednou triedou /rozdiel oproti high-end sotva 4000/....