USB Mikrofon

Kabely, převodníky, tunery, mikrofony, gramofony

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 5. 3. 2025 23:53

Potřebuji solidní mikrofon. Raději něco od profi audio výrobců, NE PC značky. Uvažuji nad novým Shure MV6 ten ale nemá na těle žádnou regulaci,jen mute tlačítko. Nebo Rode USB mini, ten zas nemá mute a je malý. Cena 3500 max...

Díval jsem se, že drahý není ani Marantz. Nahrávat budu jen mluvené slovo.
PoliceCollector
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 6. 3. 2025 01:18

Hodně dobrý je FIFINE AM8 - na Amazonu.de je zrovna v akci.
Pro představu srovnání s Shure SM7B - zde.
Emil Pastelka
Expert

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 6. 3. 2025 11:54

Amazon neee..... I když tohle mají na i na alze. Nicméně, já bych radši něco od vyhlášených audio značek, o téhle jsem nikdy neslyšel a co jsem se díval, tak ten mikrák je plasťák s trošku problematickou kvalitou zpracování...

Prostě RODE, Shure, Marantz, Sennheiser, AKG etc... Číňany ani Gaming značky spíš ne... (Teda pokud nedělá mikráky třeba Hifiman...ale myslím,že neee.)
PoliceCollector
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wings123 6. 3. 2025 12:47

Nemaj obavy, nie si Celine Dion, kazdy z tych mikrakov ti vo finale posluzi dobre.
Skor by som sa na tvojom mieste zameral na prakticku/ergonomicku stranku - pripojenie, nastavenie citlivosti, hlasitosti zabudovaneho odposluchu, volby smerovej charakteristiky, moznost stereo zaznamu, moznost stlmenia tlacitkom, stabilita stojanku/pritomnost standardneho zavitu, cena.
Ja som pred vyse rokom zvazoval nieco podobne a skoncil som pri Boya PM500.
wings123
Junior

Odeslat příspěvekod PCDaemon 6. 3. 2025 15:57

A čo tak Audio-Technica AT2020USB-X
PCDaemon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 6. 3. 2025 23:29

Nakonec jsem si řekl, že vyzkouším SoloCast od HyperX (předtím jsem měl velký QuadCast 1 a možná byl az zbytecny overkill) a kupodivu je to docela fajn mrňous, dokonce jde nastavit horizontálně a zvuk bere pěkně. (plus nemá podsvícenou hlavu a na rozdíl od Rode ma mute button).

Tak uvidim.

Tož klidne lock...
PoliceCollector
Mírně pokročilý