Stránka 4 z 23

Re: m2tech hiFace

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 3. 2010 13:04
od Kocmeister
Máš to trošku popletený, právěže BNC je 75 OHm. Ne RCA. Pokud máš na DACu jen RCA vstup pak je koupě BNC verze zbytečnost.

Re: m2tech hiFace

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 3. 2010 13:31
od Nolwendil
Jo, upsal jsem se, už jsem to opravil... Zas když si HiFace nechá do budoucna k jinému DACu, tak proč tam ten BNC konektor nemít? Tady jde spíš o to, jaký je rozdíl v ceně, což se mi nepodařilo zjistit...

Re: m2tech hiFace

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 3. 2010 13:32
od ShanDo
kocmeister pise ze okolo 10 eur, na headfi som dade zahliadol podobny udaj.

Re: m2tech hiFace

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 3. 2010 00:05
od Emokid
Je to tak, ještě pozor, praví hajendisti doporučují jedině BNC a pokud máte na DACu RCA tak pryč s tím a šup tam BNC!

Re: m2tech hiFace

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 4. 2010 00:41
od Emokid
Tuhle jsem si psal s kočem tak to nahodím i sem. HiFace mám už pár týdnů, došel bez problémů, nainstalováno, zapojeno, a... rozdíl ve zvuku na mém systému fakt minimální. To může mít hned několik příčin a nebudu řešit proč to tak je, HiFace si nechávám i tak, myslím že dobré komponenty si zaslouží aspoň trochu kvalitní transport a ne rovnou sprostě z mámoprkna, i kdyby to mělo být jen pro klidné spaní. :-)) Co se týče funkčnosti tak ta je už s posledními ovladači bez problému, KS,WASAPI i DS pod W7 x64.

Re: m2tech hiFace

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 4. 2010 07:42
od Odar
Emokid --> Uplne s tebou suhlasim. Niektore upgrady su proste o dobrom svedomi a clovek nemoze cakat, ze ho ovali hned cosi o 200% lepsie. Dovolim si tvrdit, ze vacsina ludi to nepozna ani na napocuvanych veciach. Ale otazka znie - preto pchat jednotky a nuly do DAC za 20 000 z integrovanej zvukovky? To nejde moc dokopy ani mne ;)

Re: m2tech hiFace

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 4. 2010 08:51
od Kocmeister
S Emokidem jsem to v SZ trochu probral i ještě před tím než to koupil. Měl jsem strach, že na jeho DACu to nemusí mít nějak extra přínos. Což se potvrdilo. Má tam totiž úplně nejnovější Wolfson WM8804 S/PDIF šváb pro příjem digtálního signálu. Už jen ten sám o sobě má vlastní kvalitní hodiny. Zlepšení v jeho případě je tedy malé. Podobně to bude s jinými DACy odolnými proti nešvarům transportu jako Benchmark DAC1 nebo Lavry DAC. Tam to klidně cpěte z mámoprkna, je to na to stavěné. Naopak pro nás co máme na pozici příjmu digitálního signálu CS8416/8414/8412 nebo i DIR9001 tedy drtivá většina, by přínos být měl.

Re: m2tech hiFace

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 4. 2010 22:16
od PiXeL
M2tech hiFace mám už pár týdnů doma (verzi s BNC) a zvukový přínos bych překvapivě hodnotil jako velmi kladný (používám DAC Audio-GD Reference One). Přešel jsem z Musiland Monitoru 01 USD (k DACu připojen také přes BNC a stejným kabelem). S hiFace se objevilo více detailů, zvuk je živější, celkově mám dojem spadlé deky, vůbec jsem tomu nemohl uvěřit, několikrát jsem Musiland vrátil zpět, abych si to ověřil a je to skutečně tak. Takže se přidávám k doporučení.

Mám pouze jeden drobný problém ve foobaru: Když chci v rámci jedné skladby poskočit o kousek vpřed, zvuk přestane hrát. Projevuje se to pouze při přehrávání přes wasapi, přes DS vše v pohodě, v žádné jiné aplikaci se tento problém také neobjevil. Systém: 64bit. Win 7 Pro. Funguje to někomu se stejnou/podobnou konfigurací bez problémů? Zatím předpokládám tyto tři možné příčiny: ovladače hiFace (používám nejnovější 1.03), foobar (1.01), wasapi pro foobar (nejnovější 2.1).

Re: m2tech hiFace

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 4. 2010 22:29
od Andrejsvk
skus asio4all namiesto wasapi

Re: m2tech hiFace

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 4. 2010 22:40
od Kocmeister
Ten problém s wasapi sice ve Vista 32bit nemám, ale i kdybych měl není stejně důvod Wasapi používat. Kernel Stream jako základní ovladač funguje skvěle. Asio4All je v tomto případě nesmysl.

Re: m2tech hiFace

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 4. 2010 22:43
od PiXeL
díky, asio4all nemám moc rád.

Mezi DS a wasapi slyším rozdíl ve prospěch wasapi (resp. podrobně jsem to ještě nezkoumal, ale mám ten dojem).

Re: m2tech hiFace

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 4. 2010 22:45
od slipknot27
skus dat wasapi prec a znovu nahodit, mne vo foobare tiez najprv nejak to wasapi blblo a ani za svet som to nevedel spravit a potom som to vymazal a hovorim si dam to tam znova, len skusim a uz to bezalo v pohode . Zvuk cez wasapi je naozaj pocutelne lepsi a prve co mi udrelo do usi boli ovela krajsie vysky ;-) :-))

Re: m2tech hiFace

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 4. 2010 22:50
od PiXeL
a ještě jsem zapomněl - kernel streaming jsem zatím ve svém systému nerozchodil, vůbec mi nehraje... takže optimální volba zatím právě wasapi, zkusím reinstall celého foobaru a všech doplňků...

Re: m2tech hiFace

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 4. 2010 08:45
od Odar

Re: m2tech hiFace

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 4. 2010 09:02
od ShanDo
hm, nebude to priamo z Talianska stale lacnejsie?