od šeďour 23. 12. 2015 14:05
Ty problémy s nabíječkou, který jsou napsaný v těch předcházejících příspěvcích (vyšší koncový napětí na článku, neochota nabíječky nabíjet článek s nízkým napětím) NEJSOU problémem nabíječky, ale VŽDY jsou problémem nabíjecích baterií !
Koncový napětí přes 1,5 voltu jasně naznačuje, že článku výrazně stoupnul vnitřní odpor a chemie nedokáže udržet nominální max napětí (tj. 1,44V).Vyhodit !
Nízký počáteční napětí článku (tj. pod 0,8V) zase jasně nazanačuje, že článek má výrazně zvýšenej vnitřní odpor a tím i samovybíjení a opět, chemie už nedokáže regenerovat.Vyhodit !
Neberu typickej argument...koupil jsem ty nabíjecí baterky před dvouma měsícema, tak nemůžou bejt špatný...no a co ?!...jak asi dlouho leželi na skladě, než se prodaly ???...rok, dva, tři ?
Nebo...mám osm baterek, jedna je špatná, sedum je dobrejch.Na vině je nabíječka.Ale houby !
Špatná baterka je úplně běžná věc.Nic záhadnýho.
Když mi zákazníci nosej do krámu na kontrolu svoje baterky (třeba 10 - 12 kusů najednou), přeměřím jim vnitřní odpor a polovinu jich vyřadím.Vždycky koukaj jak péro z gauče...nečekali, že si doma pěstujou tolik špatnejch nabíjecích baterek.
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.