Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
EKKAR píše: jsou použité dvojité op-ampy a každému s jen trochou elektronického fištrónu musí být jasné, že TAK vysoké odstupy signál-šum a tak velká separace kanálů se v tomto konkrétním případě konat dosti dobře NEMŮŽOU.
vykládat volovi o sobotě
EKKAR píše:... Ovšem vykládat některým osobám o způsobech měření je jako vykládat volovi o sobotě, když jde v pátek na jatka...
Federmann píše:Nikdo vám o sobotě nic neříkal!
Federmann píše:Použití dvojitých OZ nemá na separaci kanálů žádný vliv, poměr S/Š je dán především vlastnostmi OZ a použitou úrovní signálu.
Váš výmysl "váhový filtr korigující měřicí charakteristiku podle citlivosti lidského ucha." nemá s měřením odstupu vůbec žádnou souvislost, jde pouze o váš výkřik.
EKKAR píše: Vysvětlení pro silně neznalé - vykládat volovi o sobotě, když jde v pátek na jatka je obrazné vyjádření vysvětlování čehokoliv osobě, která o problému nemá ani zdání.
Federmann píše:Použití dvojitých OZ nemá na separaci kanálů žádný vliv
Nolwendil píše:Jo, asi jsem se blbě vyjádřil. Spíš by mě zajímalo u kterého zařízení máš linkovou úroveň takto definovanou, jak to píše Federmann.
EKKAR píše:Nolwendil - vstup 1V a výstup 2V platí pro ten o kus dřív publikovaný preamp, tam je zesílení 2x. Větším nesmyslem ale je tvrzení o "běžné" linkové úrovni 1,55V...
Nolwendil píše:Jo, asi jsem se blbě vyjádřil. Spíš by mě zajímalo u kterého zařízení máš linkovou úroveň takto definovanou, jak to píše Federmann.
šeďour píše:Já jsem taky nikdy neslyšel, ani nečetl o tom, že by linková úroveň byla 1,55V.Ale myslím, že autor tohoto tvrzení, nám to k naší škodě, logicky vysvětlí. Bude se při tom bravurně pohybovat v oblasti decibelů a souvztažnosti k napěťovým úrovním.
EKKAR píše:Kvalitu konstrukcí signovaných logem HQQF dokládá tento nezávisle na autorovi udělaný test: http://www.valachnet.cz/lvanek/hqqf_torture/ .
Zesilovač byl objednán přímo u autora zapojení jako kompletní sada součástek i s DPS a sestaven mimo působnost autora - a následně otestován na setkání konstruktérů nf výkonových zesilovačů v Rožnově pod Radhoštěm letos v červnu.
artam píše:Ale ako to uz byva v realnom svete, papierove hodnoty su jedna vec, a namerane hodnoty u hotoveho zosilnovaca su vec druha, zlym navrhom a vyberom "smeti" okolo sa da pokazit strasne mnoho (napriklad 7815/7915 v zdroji su ziarivym prikladom).
EKKAR píše:Kvalitu konstrukcí signovaných logem HQQF dokládá tento nezávisle na autorovi udělaný test: http://www.valachnet.cz/lvanek/hqqf_torture/ .
Zesilovač byl objednán přímo u autora zapojení jako kompletní sada součástek i s DPS a sestaven mimo působnost autora - a následně otestován na setkání konstruktérů nf výkonových zesilovačů v Rožnově pod Radhoštěm letos v červnu.
O lhaní bych pomlčel. Ten zesilovač byl měřen stejně jako jiné a to, že nedokáže bez tvarového zkreslení přenést kmitočet 10kHz = rozhodně není tak rychlý jak tvrdí jeho autor je prostě neoddiskutovatelný fakt. Nevím jak pro koho, pro mne to znamená, že to zapojení rozhodně nedělá to, co jeho autor tvrdí a že kdyby on sám uměl to, co jiní, jím samým tolik hanění, postavil by asi lepší. Bohužel, prohledávání Wikipedie a vystavování tendenčně komentovaných printscreenů na svém webu ještě nikoho nenaučilo konstruovat dobré zesilovače ...Federmann píše:Zase jenom lež, když se vyvrátí jedna, přichází jiná. Toto vlákno je však o něčem jiném, proto se omezím jen na konstatování, že je to jen o neznalosti, jak někdo nezná naprosté samozřejmosti jako linková úroveň signálu, viz část tohoto vlákna, tak neumí ani měřit a ještě se tím chválí, viz doložený odkaz. Je třeba se zaměřit na samotný zvuk a podívat se na měření, těch co měřit umí a ani ten červený text není pravdivý.
...
EKKAR píše: O lhaní bych pomlčel. Ten zesilovač byl měřen stejně jako jiné a to, že nedokáže bez tvarového zkreslení přenést kmitočet 10kHz = rozhodně není tak rychlý jak tvrdí jeho autor je prostě neoddiskutovatelný fakt. Nevím jak pro koho, pro mne to znamená, že to zapojení rozhodně nedělá to, co jeho autor tvrdí a že kdyby on sám uměl to, co jiní, jím samým tolik hanění, postavil by asi lepší.
Nakolko klamanie, zavadzanie a demagogia je v sulade s pravidlami AVfora, tak neporusuje ziadne pravidlo.xxxdvorixxx píše:Něco relevantního, proč by porušoval pravidla?
xxxdvorixxx píše:Něco relevantního, proč by porušoval pravidla?
Dakujem za uznaniexxxdvorixxx píše:Mimo to, ty jsi vždycky přesně věděl, jak by se mělo fórum řídit. Ty jsi totiž rozený znalec
Federmann píše:Jak jsem napsal uvedený OZ má napěťový šum 8nV, při zesílení 2x je to 16nV, další OZ při zesílení 1x přidá dalších 8nV, tedy celkem 24nV, k tomu ještě proudový šum a šum odporů v signálové cestě, ať počítám jak počítám, tak do odstupu 125dB, tedy do šumového napětí 1.125nV je od 24nV dostatečně daleko.
... a kdo neumí nic, ten učíšeďour píše:Každý umí něco jiného.
Federmann píše:Federmann píše:Jak jsem napsal uvedený OZ má napěťový šum 8nV, při zesílení 2x je to 16nV, další OZ při zesílení 1x přidá dalších 8nV, tedy celkem 24nV, k tomu ještě proudový šum a šum odporů v signálové cestě, ať počítám jak počítám, tak do odstupu 125dB, tedy do šumového napětí 1.125nV je od 24nV dostatečně daleko.
8nV platí pro OPA2134
Nejdřív píšeš, že 8nV má šum LM4562 a vychvaluješ se jak často ho používáš ve svých konstrukcích
Federmann píše:Sám tyto OZ používám, mám s nimi realizovanou řadu zapojení, mnohé zveřejněny i na svých stránkách a můžu říci, že patří k tomu nejlepšímu, co existuje.
Federmann píše:Nejdřív píšeš, že 8nV má šum LM4562 a vychvaluješ se jak často ho používáš ve svých konstrukcích
LM4562 jsem nikde neuvedl, ale naopak článek je i o OPA2134, více viz
Federmann píše:Sám tyto OZ používám, mám s nimi realizovanou řadu zapojení, mnohé zveřejněny i na svých stránkách a můžu říci, že patří k tomu nejlepšímu, co existuje.
Navíc nepoužívám nikdy dvojité, které nemají možnost napěťové kompenzace.
danhard píše:Na tomto fóru jaksi mizí příspěvky s posíláním do ***** ?
...
Ano, pokud jde o vulgaritu, je vyhazována do Koše.
Ekkar
šeďour píše:Milý danharde, ...
Hergarok píše:MgX: platí tvoje slova snad i v případě když sem někdo přijde a začne nám tu hromadně nadávat, provokovat a léčit si mindráky? Já jsem za to, že opětovat "palbu" je naprosto oprávněné a vhodnější než si nechat srát na hlavu.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků