Stránka 1 z 1

Domácí kino Panasonic

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 6. 2013 12:31
od asterix13
Zdravím uživatelé na foru
Prosím potřeboval bych poradit mám domácí kino Panasonic SA-HT885.Tohle kino dokáže přehrát 5.1 zvuk jedině když je zdroj multimediálního obsahu DVD ale má mizerné množství kodeků. Vstupy AUX,VCR, nebo TV (dva cinche červený a bílý) přehrají pouze 2.1 zvuk. Jde mi hlavně o MKV soubory s 5.1 zvukem ale kino mkv soubory nepřehrává. Bohužel kino nedisponuje optikou ani hdmi pouze cinche, component a dva scarty. Rád bych veděl jestli je nějáká možnost jak přes tohle domácí kino mít zvuk 5.1 přes dva cinche nebo jestli nejde upravit software v přehrávači aby přehrával přes DVD mechaniku mkv soubory.
Předem dík za každou radu
S pozdravem Honza

Re: Domácí kino Panasonic

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 8. 2013 08:23
od sands1
nie to nevyriesis nijako

Re: Domácí kino Panasonic

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 9. 2013 15:01
od lumix22
U tohoto kina dostaneš 5.1 pouze z disců DVD. Z cinch vstupů 2.0 a dostaneš pouze stereo zvuk 2.0. Kino by muselo mít vstupy jako optiku, coaxial nebo HDMI, aby jsi mohl přijímat 5.1 zvuk z externích zdrojů. Tyto konektory, ale tvé kino nemá. ;-)

Takže máš 2 možnosti:
1, Bud' zůstneš u současného kina s tím, že z externího zdroje dostaneš pouze stereo zvuk, který si pouze můžeš roztáhnout do všech repráků přes SuperSurround, což ale není ono. MKV tohle kino nepodporuje.
2, Koupit si nové DK AIO např. SC-BTT400, 460, 500 nebo 560 či 880. Všech 5 modelů má optický vstup a HDMI s ARC (auto return channel) a nejvyšší 3 modely mají i 2 HDMI vstupy. 8-)


Já mám kino Panasonic SA-HT520, což je o 2 roky straší model od toho tvého a ten neumí ani DivX a XviD z DVD/CD disců. 8-S Osobně bych ti radil koupi nového DK AIO, pokud chceš mít 5.1 zvuk z externích zdrojů.

Re: Domácí kino Panasonic

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 2. 2014 22:37
od asterix13
děkuji za rady :-) ale pořád mám jeden problém domácí kino ma funkci že umí ze stereo zvuku udělat 5.1 sice to není plnohodnotné 5.1 ale melo by to jit myslim ze to je dolby pro logic ale když to chci na DK spustit napise mi to error na displeji nevíte co stím