Wifi inet rádio se vzdáleným ovládáním

Hifistudia, hifibazary a témata týkající se AV, která nelze zařadit do ostatních sekcí

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ZED_CZ 2. 3. 2025 20:54

Nevěděl by někdo jestli existuje nějaké wi-fi rádio (radiopřijímač internetových rádií) které ale jde vzdáleně ovládat přes internet?
Zapnutí,vypnutí, spuštění konkrétní stanice apod.
Děkuji
Přílohy
Screenshot_20250302_205346_Allegro.jpg
ZED_CZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lukaso1981 3. 3. 2025 09:38

Ahoj
Mám doma stařičký streamer Hama dit 2010 a ten se dá kompletně ovládat přes aplikaci v androidu UNDOK, kde funguje vše, co popisuješ. Stačí aby telefon, nebo tablet a přístroj byly přihlášené ke stejné síti a funguje to bez potíží.
Pokud hledáš zatížení vše v jednom, podívej se tedy po přístrojích, které je možné ovládat přes zmíněnou aplikaci.
Je možné, že na trhu toho bude víc a i aplikace jiných vývojářů si budou podobné, ale osobně mám zkušenost pouze zrovna se značkou Hama a aplikací UNDOK.
Lukaso1981
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tesarpa 4. 3. 2025 08:57

Co jsem pochopil z článku na Lupe tak: "Aplikace Soundmate i Undok mají intuitivní ovládání a umožňují bezproblémovou a pohodlnou obsluhu hlavních funkcí rozhlasového přijímače z libovolného místa bytu a jeho okolí, které jsou pokryty domácí wi-fi sítí."

Původní dotaz se ptal na ovládání vzdáleně přes internet. To by se asi také dalo zařídit, ale chtělo by to VPN do domácí sítě, protože ty přístroje z internetu jinak dostupné nebudou.
tesarpa
Junior

Odeslat příspěvekod ZED_CZ 4. 3. 2025 09:46

edit ...
Tak to lze i zapnout/vypnout, ověřené na podpoře GoGen
--------------------------
To VPN nebo jiné připojení do místní sítě bych si zařídil, jen by mně ještě zajímalo jestli to rádio musí být při ovládání aplikací přepnuté do nějakého módu "aplikace" , nebo může být v jakémkoli stavu (třeba vypnuté) a i tak půjde ovládat. Při tom prvním způsobu by to totiž ztrácelo smysl .
ZED_CZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Andy Kraus 4. 3. 2025 21:18

to rádio je v standby móde ale je stále pripojené na internet
Andy Kraus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Abox 5. 3. 2025 06:21

Jenom zvědavost - ovládat rádio/receiver přes místní síť doma problém není, ale k čemu přes VPN? To budeš rádio ovládat, i když nejsi doma, nebo ho budeš někomu vzdáleně zapínat, přepínat? Ptám se pro kamaráda :-)
Abox
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ZED_CZ 5. 3. 2025 06:46

ano přesně tak.
Ono je to rádio v chatě/domě k pronájmu , jezdí tam i lidi ze zahraničí a před příjezdem jim tam chci vždycky zapnout stanici z jejich země. Případně je možné zapnout třeba u nějaké "uvítací" informace z flashky apod.
ZED_CZ
Kolemjdoucí