Stránka 4 z 9

Re: Foobar jeho nastavenia a vylepsenia

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 9. 2013 11:39
od armaman
Tak to prvy raz pocujem ,ze dynamicka IP poskytnuta telekomom ma vplyv na zmenu dynamickej IP jednotlivych zariadeni v lokalnej sieti.
Neviem aky router ci modem Ti poskytol provider no dynamicka IP pridelovana zariadenim sa da nadefinovat a zmenit na pevnu IP pre kazde zariadenie zvlast.
Tvojim problemom si myslim je to ,ze akonahle vypnes PC a nasledne sa k modemu pripoji ine zariadenie tak tomu modem prideli tu povodnu IP ktoru predtym pouzivalo tvoje PC. Ak by bolo k wifi routeru pripojene len toto zariadenie tak mozno problem nevznikne.
Sam mam pripojenych k routeru viac zariadeni a len malokedy prislo ku konfliktu dvoch zariadeni ked sa in router pokusal pridelit tu istu IP.

Re: Foobar jeho nastavenia a vylepsenia

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 9. 2013 12:00
od zimcol
Presne ako pises...Ked som vypol PC, a ak som sa potom napr. pripojil na wi-fi mobilom, alebo notebookom v inej izbe, tak im pridelil router IP adresu, ktoru mal predtym zapnuty PC, v ktorom som mal nakonfigurovany aj foobar. Nasledne, ked som znova zapol PC, tak uz nemal tu povodnu IP adresu a uz neslo to ovladanie z mobilu. Asi som to zle popisal v tom mojom prispevku...

Re: Foobar jeho nastavenia a vylepsenia

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 9. 2013 12:15
od armaman
Tak si precitaj navod k router-u a pre kazde zariadenie pripojene k nemu nadefinuj tu ktoru ip pridelenu routerom. Potom sa Ti nestane to co teraz. Idealne bude bud pripajat jednotlive zariadenia a ich ip dat to vynimiek alebo pripoj vsetky naraz a zadefinuj ich jednu po druhej a v buducnosti im bude router pridelovat stale tu istu ip....

Re: Foobar jeho nastavenia a vylepsenia

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 9. 2013 12:36
od zimcol
Uz som dal edit do toho mojho prveho prispevku...Este predtym, nez si prvy krat reagoval. Pridelil som IP iba pre PC, ostatne nech si dava samo.

Re: Foobar jeho nastavenia a vylepsenia

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 3. 2014 14:25
od armaman
Neviem ci si to dakto uz vsimol no pri nastaveni Foobar v rezime "Playing from RAM in Foobar"
podla tohoto navodu http://rockgrotto.proboards.com/thread/7039 dochadza pri prehravani k dropout.
A to hned pri spusteni prehravania ci prepinani skladieb a takisto sa mierne zvysi latencia.

Re: Foobar jeho nastavenia a vylepsenia

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 4. 2014 20:33
od akburt
Přidám se k tématu a pokud se ptám na "ameriku"tak sorry.Pokud ve Foobaru najedete na soubor myší,objeví se přehrát ve foobaru.Ale ne vždy a teď mě trápí,co za proměnnou tuto chybu způsobuje.Pokud víte,rád se od Vás přiučím.
Cau Vláďa

Re: Foobar jeho nastavenia a vylepsenia

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 4. 2014 21:16
od armaman
Je to vecou asociacie-pridruzenia. Da sa nastavit rucne pre kazdu priponu zvlast alebo automaticky.
Rucne sa da nastavit v Control Panel
https://www.dropbox.com/s/dct9ynuqxr86p ... .06.14.png
Zmenu uskutocnis pomocou Change Program,
alebo v priecinku kde mas ci uz Flac,WAV ci MP3, tak ze subor oznacis pravym tlacidlom mysi si vyvolas kontextovu ponuku a v Otvorit pomocou ti vyskoci toto
https://www.dropbox.com/s/p8dw6pmhdduhs ... .11.25.png
ak nemas program v Recommended ci Other tak zvol Browse a najdi priecinok s nainstalovanym foobarom kde zvolis v priecinku
https://www.dropbox.com/s/iar40ebx1murn ... .15.06.png
foobar2000 a potom uz by nemal mat foobar problem tieto pripony otvarat automaticky

Re: Foobar jeho nastavenia a vylepsenia

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 4. 2014 13:26
od akburt
Díky za pomoc a navedení.Asociace mám ale hotový a přiřazený.Ale přímo adresář mi otevře cca2/3 souborů.U toho zbytku musím otevřít adresář,označit skladby a pak teprve play to foobar....Není to žádná tragedie,akorát si připadám jako pitomec,že jsem na nic nepřišel.
Vláďa

Re: Foobar jeho nastavenia a vylepsenia

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 4. 2014 14:25
od armaman
Tak to nechapem....
Inak ja si starosti s asociaciou nerobim nakolko mam vsetku hudbu v samostatnych .flac cize co skladba to .flac
CUE mam uplne vymazane a nepouzivam ich.
Vo foobar mam nadefinovanu cestu k priecinku s hudbou a vidim vsetko a nemusim pristupovat k samotnym priecinkom.
https://www.dropbox.com/s/8uvshm76e1gp5 ... .21.31.png
https://www.dropbox.com/s/w6h5xse2p9d7b ... .23.50.png

Re: Foobar jeho nastavenia a vylepsenia

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 5. 2014 13:29
od slayers
Chlapci po instalaci dark one v4 mě přestal přehrávat wav. Jelikož jsem se ve foobaru už přes rok nehrabal, vše jsem téměř zapomněl a tak prosím o radu jak opět zprovoznit, díky.

Re: Foobar jeho nastavenia a vylepsenia

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 5. 2014 13:56
od armaman
On ten Dark One nebude asi uplne "cisty", naposledy sa v suvislosti s nim riesil problem na slovanet
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... ht=#209926
a ako sa vyriesil neviem no z toho usudzujem ,ze daco bude zle....
ako sa vsak vratit k predchadzajucej verzii Dark One netusim jedine nastavit foobar na default-ne UI.
Nastav v Preferences/Default User Interface/Quick Setup
https://www.dropbox.com/s/eliz91uuro7jv ... .53.29.png

Teda aspon si myslim,ze toto by malo pomoct. Osobne sa snazim tym "čačkatkam" vyvarovat a pouzivam Default UI

Re: Foobar jeho nastavenia a vylepsenia

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 6. 2014 17:16
od akburt
akburt píše:Díky za pomoc a navedení.Asociace mám ale hotový a přiřazený.Ale přímo adresář mi otevře cca2/3 souborů.U toho zbytku musím otevřít adresář,označit skladby a pak teprve play to foobar....Není to žádná tragedie,akorát si připadám jako pitomec,že jsem na nic nepřišel.
Vláďa

ARMAMAM mel samozrejme pravdu,jsou to asocioace,jen jsem to ve své pýše odmítl"to mám v poho"ne nebylo....Dekuji Vlada

Re: Foobar jeho nastavenia a vylepsenia

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 12. 2014 22:05
od marty63
Ahoj, mám problém.
Používám Foobar 1.3.6 a wasapi driver pro High Definition Realtec zvukovku (repráky na noťasu). Nejde teď o kvalitu zvuku, ale o to, že při použití vzorkovací frekvence 88,2 kHz to odmítá přehrát - s tím, že je to nepodporovaný formát.
Pokud to pustím přes Direct Sound, hraje to.
Mohli byste mi poradit v čem by mohl být problém? Nechce se mi věřit, že by wasapi to nezvládalo.

Re: Foobar jeho nastavenia a vylepsenia

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 12. 2014 22:14
od bogino
Ak ta spravne rozumiem, mas 88.2k nahravku, s DirectSound vo Foobare funguje a s WASAPI nie.
Predpokladam, ze vo Foobare nepouzivas ziaden resampler.

Mne sa to javi takto:
a) WASAPI: OS zvuk neovplyvnuje, Foobar komunikuje priamo s driverom zariadenia a nic nie je medzi tym. Tvoja zvukovka zrejem nepodporuje 88.2k a preto prehravanie 88.2k nahravky nefunguje.
b) Direct Sound: Nech uz je vzorkovacia frekvancia nahravky akakolvek, OS ju resampluje na taku, aku mas nastavenu v Control Panel | Sound | Realtek | Properties. Tam mas zrejme nastavenu inu vzorkovaciu frekvenciu, nez 88.2.

Re: Foobar jeho nastavenia a vylepsenia

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 12. 2014 09:06
od PCDaemon
Ja mam v PC okrem integrovanej zvukovky aj Creative Audigy 2 a ked si pozriem v nastaveniach, kde sa nastavuje vzorkovacia frekvencia a bitova hlbka, tak Realtek nema moznost 88200Hz, len Audigy 2. Stiahol som si odtialto http://www.linnrecords.com/linn-downloa ... files.aspx subory 24bit 88.2kHz 5.1 Surround Free Lossless Audio Codec a Audigy WASAPI ten subor prehra, ale Realtek WASAPI vypise Unsupported stream format a to som pri oboch menil aj bitovu hlbku na 16, 24, 32. S Audigy ziadny problem.