Chcem sa spýtať na takýto problém:
Mám TV LG ku ktorej mám cez optický kábel (cca 1,5 m) pripojené repro Edifier R2850DB. Keďže som chcel počúvať hudbu aj večer, kúpil som si slúchadla Philips Fidelio a k ním SMSL AD18 DAC. Uvažoval som že ak budem chcieť počúvať cez slúchadla, diaľkovým ovládačom si vypnem repro a zapnem DAC - alebo naopak pre počúvanie cez repro.
Problém nastal pri pripojení, keďže TV ma len jeden optický výstup. Tak som kúpil optický rozbočovač HAMA ODT Toslink. Krátkym káblom 0,5 m Toslink PremiumCord Gold som prepojil TV + rozbočovač a na jeden výstup som pripojil repro a na druhý DAC.
Slúchadla hrali v poriadku, ale cez repro nešiel žiadny zvuk. Vymenil som všetky káble a vyskúšal všetky variácie káblov. Ke´d bol krátky GOLD hned v TV, tak šiel z rozbočovaču len jeden výstup.
Zistil som, že ak som použil nový krátky kábel GOLD až za rozbočovač do repro a pôvodny 1,5 m klasický Toslink prepojil z TV do rozobočovača, tak všetko funguje OK - repro hraje súčasne so slúchadlami resp. môžem vypnúť jeden alebo druhý výstup individuálne bez ovplyvnenia druhého.
Otázka znie - kde bol problém ? - prečo nemohol byť krátky GOLD Toslink priamo v TV ale až za rozbočovačom ?
Je nejaký rozdiel v jednotlivých typoch optických káblov ?