Zdravím,
mám v autě takovej problém a proto prosím o radu.
Mám tam klasickej pasiv: rádio Alpine, ve dveřích středobasy Hertz a pod okny v původních místech vejšky taky Hertz. A mezi středobasama a vejškama výhybky Gladen CR-RS. Ne takový ty čistě kondenzátorový, ale (podle mě) trošku lepší, s cívkama+nějaký ty kondíky.
Nicméně problém je, že jedna z výhybek zlobí. A to tak, že když po tejdnu sednu do auta a pustím rádio na běžnou hlasitost, levej středobas tak nějak šeptá a vejškáč nehraje vůbec. Aby se probral, musím na rádiu buď hodně vohulit hlasitost (což se mi moc nelíbí) nebo stáhnout Balance na stranu toho nehrajícího vejškáče a trochu přidat Volume. Výhybka se probere a vejškáč začne hrát. A pak už to hraje v pohodě dokud auto zas na tejden neodstavím. Že to je na 99% výhybkou a ne vejškáčem jsem zjistil jedoduše přehozením výhybky na druhou stranu auta.
Takže prosím o radu: co by v tý výhybce mohlo bejt špatně? Nějakej vyschlej kondík, co mu už trvá než se nabije? Ano, výhybky jsou starší, odhaduju 8-10 let a zlobení přišlo před cca 2 lety.
Děkuju za rady
Karel