Stránka 1 z 2

výkon autorádia a reprobeden

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 5. 2013 14:09
od supfor
zdravím,- v autě mám 4x30W, 4-8ohmů.Chci nové autorádio,ale ty vyhlédnuté mají všechny výstup 4x50W. Neodejdou mi ty stávající bedny 4x30W? Dík za odpověď!

Re: výkon autorádia a reprobeden

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 5. 2013 15:40
od EKKAR
Pokud to nebudeš "hulit na plný koule", tak v pohodě vydrží. Kromě toho, i když je na krabici napsáno "Output Power 4x50W", tak uvnitř jsou v 99% případů integrovaný zešilovače TDA7393 nebo 7394, případně jejich "uživatelský klony" vyrobený pod jiným označením například pro speciální konstruke rádií Ford, Alpine, Renault nebo třeba i Škoda. Tyhle obvody umějí dát do 4ohmový zátěže v můstkovým zapojení 30-32W, zatímco 50W dodají jen špičkově po velmi krátkou dobu. Ovšem pro výrobce rádia se tím okamžitě stanou "trhákem s trvalým výkonem 50W na kanál"...

Re: výkon autorádia a reprobeden

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 5. 2013 18:46
od supfor
Díky moc za vítanou odpověď! Vybral jsem si Pioneer DEH-4500BT,doufám že dobrá volba.Mám teď Clariona,(ještě na mag.kazety),tak snad s nějakou redukcí to půjde bez problému do mého Hyundai Accenta 1997 napojit.Ještě jednou dík!

Re: výkon autorádia a reprobeden

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 5. 2013 18:51
od EKKAR
Vzhledem k tomu, že ten Pioneer je "1DIN" rádio (výška skříně cca 57mm), tak si myslím že ani žádnou redukci potřebovat nebudeš (dřív se vyšších "2DIN" rádií moc nevyskytovalo). A jestli už máš v tom svým Akcentu ISO konektor, tak jen přehodíš rádio, nanejvejš přepojíš anténní konektor...

Re: výkon autorádia a reprobeden

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 5. 2013 21:46
od audis
a nebo budeš muset jen přehodit v konektoru auta "trvalé napájení 12V" s "napájením s zapnutým zapalováním". Bude-li to zrovna špatně, projeví se to tak, že si rádio nic neudrží v paměti.

Re: výkon autorádia a reprobeden

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 5. 2013 21:51
od EKKAR
To záleží na tom, jaký má auto a jestli už to nemusel přehodit pro toho Clariona předtím. Opačně umístěným přívodem trvalýho a spínanýho napájení se ale vyznačujou hlavně značky koncernu VW, Opel (GM) a některý žabožrouti. Asijská produkce kupodivu zhusta dodržuje původní uspořádání - pin 4 trvalé napájení a pin 7 spínané.

Re: výkon autorádia a reprobeden

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 5. 2013 21:20
od supfor
Mám Hyundai-Accent 1300, r.2000.Koupil jsem to v 2005 i s tím Clarionem a nikdy jsem to rádio nevytahoval.Takže nevím co mě čeká.Asi to dám (rádio)vyměnit odborníkům.

Re: výkon autorádia a reprobeden

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 5. 2013 16:13
od supfor
Ještě prosím dotaz: Ten Pioneer jede na CD-R s MP3/WMA/AAC. Já mám spoustu CD a všechny skladby mají koncovku .cda.To mi ten přehrávač nevezme?A když si pořídím flashku,tak z těch CD s .cda to na tu flashku musím překonvertovat do jednoho z těch Pioneer formátů? Díky!P.S.-v mediainfo to zase ukazuje,že ty skladby na CD mají audiostream PCM.

Re: výkon autorádia a reprobeden

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 5. 2013 17:01
od SmokeMan
.cda je obycejne Audio CD , proste track, jak jej vidi pocitac

pojede to normalne :)

Re: výkon autorádia a reprobeden

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 5. 2013 17:19
od EKKAR
Já bych to udělal tak, že bych si do auta vypálil pomocí nějakýho programu kopie - pořád by to bly .cda formát neboli normální CD, ale neodral by sis svoje originální CD a taky kdyby se někdo do auta vlámal, tak ti pořád doma zůstanou originály. Udělat si kopii do auta žádnej autorskej zákon nezakazuje - je to vytvoření kopie autorskýho díla pro vlastní potřebu za účelem zálohování a uchování díla v originálním stavu. Teprve kdyby ti vadilo, že máš na 1CD jenom 10-12 písniček a nechtěl bys je furt měnit, tak bych přešel na nějakej kompresní formát, třeba mp3.

P.S. - "doslovnou" kopii audio CD udělá třeba Nero, Ashampoo Burning studio a pod.

Re: výkon autorádia a reprobeden

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 5. 2013 19:05
od supfor
Když to tedy bude fachčit v tom stávajícím formátu,tak si to zkopíruji na Micro flashku USB 64GB.Tak to bude praktičtější a pohodlnější.

Re: výkon autorádia a reprobeden

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 5. 2013 19:22
od mjusic
a to je nějaký problém udělat z audio CD MP3?

případně si tu stejnou MP3 někde sosnout na webu, když by se ti to nechtělo konvertovat.

Re: výkon autorádia a reprobeden

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 5. 2013 19:33
od SmokeMan
supfor píše:Když to tedy bude fachčit v tom stávajícím formátu,tak si to zkopíruji na Micro flashku USB 64GB.Tak to bude praktičtější a pohodlnější.


na flashce to prave fachat nebude :), jen z originalu toho cd, pripadne jeho kopie 1:1 (proste to prepalis a original si nechas doma)

pripadne to bude fachat jen jako konverze na format, co radio umi (mp3), a to si musis udelat doma na pc... mirne degradujes kvalitu a nahazis to do te flashky jako mp3, softu na to je mraky (namatkou vyborny CDEx)

Re: výkon autorádia a reprobeden

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 5. 2013 21:32
od EKKAR
Má praudu, přecedo! Z flash paměti pojedou jen "kompresní" formáty, respektive ty, který dokáže zpracovat převodník autorádia. Může to bejt WAV, ogg, mp3, flac...

Re: výkon autorádia a reprobeden

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 5. 2013 20:20
od supfor
Když to může být WAV,tak by to mělo být z té flashky OK?
CD jsou v PCM a PCM je WAV,- nebo se pletu?