Zdravím všechny,
po mnoha letech se zvukovkou Xonar Essence STX mi poslední aktualizace W10 rozhasila drivery natolik, že ji nejsem schopen rozchodit. Jako provizorní řešení jsem se vrátil pomocí bodu obnovení k původnímu stavu a zakázal aktualizace, ale je zřejmé, že tohle je pouze dočasná záležitost.
K PC mám připojené repro Edifier R1280T a sluchátka Audio Technica ATH-AD500. Jako adekvátní mi tedy přišlo koupit nějaký malý D/A převodník se sluchátkovým zesilovačem, nicméně se to ukázalo jako o dost složitější záležitost, než se zdá. Podle pár recenzí jsem objednal Topping DX-1, zvukově jsem si nemohl stěžovat, bohužel se ukázalo, že tento konkrétní typ má dva zásadní nedostatky:
1) Ovládání hlasitosti na převodníku funguje pouze na sluchátka, tj. zvuk na repro bych si musel regulovat softwarově - což bych i překousl (u zvukovky to není jinak), bohužel je tu druhý bod
2) Neumí detekovat, že jsou zastrčené sluchátka, tj. hraje pořád na reproduktory i sluchátka bez ohledu na to, jestli to chci, nebo ne. A ne, nepodařilo se mi to přepnout ani v ovladačích. To mi přijde poměrně ujetý, žil jsem v tom, že je to základní standard.
Chtěl bych tedy poprosit o doporučení na základě zkušeností. Cena cca do 5t Kč, nejsem zase nějaký extra velký audiofil, ale kvalitní zvuk ocením.
Díky za rady