od Bína 21. 9. 2011 17:35
Tak mi dneska přišel na test. Je to úplně novej kousek, tedy nejdřív ho nechám rozehrát.
Je to opravdu pěkně zpracovaný, velmi těžký a celkem mohutný kousek(vešlo by se do něj tak 6 Ruby 2, chápu že Xonar má interní zdroj narozdíl od Ruby a HDP,a le už to vypadá jako pořádné domácí hifi).
USB by mělo fungovat asynchroně, jsou nutné ovladače snad stabilnější než ty k Youngovi. Bezproblémů zvládá 24 bit i problematické frekvence 88, 176 a 192 Khz.
Ten všude zmiňovaný upsampling zatím zvuk jen kazí. Udělá-ho temnějším a zastřenějším(někdo by řekl méně digitální, pro mě je to jen zprasení zvuku). Rozdíl je to velmi velký a ihned slyšitelný.
Líbí se mi ukazadlo frequence na dacu, je tak vidět kdy Windows zasahuje pokud člověk nejede přes wasapi. Windows si to vždycky upsampluje nebo downsampluje podle nastavení ve Zvuku.
Světélko Bit Perfect funguje jen s Asiem, Wasapi ani ostatní nevyvolají žádnou reakci.
Poťáky jsou krokové(na sluchátkovém 40 kroků), tedy OBV mám často problém nastavit s iem ideální hlasitost. Překvapil mě špatný souběh na nižších hlasitostech. S hifiman 272 poslouchám na kroku 5-7 ale krok 3 je hodně nevyvážený a ani 4 ještě není úplně naprosto dokonalý. Pro mě to problém není, ale já poslouchám poměrně dost nahlas v porovnání s ostatními lidmi. Tedy pro extrémně citlivé sluchátka One nebude ideální partner.
Od cca 11 hodiny na potenciometru je se špunty poměrně slyšitelné bzučení, nejspíš z napájecí části. Naštěstí se špunty se na takovou hlasitost nikdo nedostane. A s fullsize sluchátky to není slyšet.
Kupa modrých světýlek suprově shiní ve tmě, hlavně power buton je jak noční světýlko pro děti.
Naskenuju dodávanou brožuru s měřeníma ať si to může prohlédnout každý.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA
Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně