Ovládání RME je zcela jednoduchá a logická mechanická práce. Ale ano, ze začátku to vypadá jako zmatek co, kde, jak a jak se tam dostat znovu......
Na jejich soft se velice těším. Hrál jsem si s tím hodně, současným jediným způsobem a problém nebyl. Pohodlné to není, být natažen přes stůl je asi to nej. negativum, když si s tím hrajete delší dobu.
S odchylkami mezi výrobními batchi, či jen kusy sluchátek naprosto souhlasím.
Osobně mám nastavené různé křivky od různých lidí, nakonec jedu svojí poslechem upravenou variantu.
Další Tigim zmíněné je rozdílný výklad měření. Taktéž souhlas. Měl jsem zde dva PEQ, kde jeden měřič většinou jen zvedal směrem nahoru a druhý stahoval z obou stran. Výsledek je jakoby graficky podobný, jen ten první je dosti boostnutý a pouhé snížení volume to nepořeší. Jak to říct míň blbě, jako když si po tichu nahodíte loudness.
Proto mi od nich stačí naměřené frekvence, kde co poladit, zbytek si dodělám. Ono pro začátek stačí necpat tam na konkrétní frekvenci max +dB (F) a pohrát si třeba i s (Q).
Přeci jen to co dotyčný měřil, jsou dva roky stará sluchátka. V mém případě Denon 9200, kde byl oratory tak hodný a dal do měření i datum 03/2021.
Abych to zakončil, tohle RME je důvod, proč dál nehledám

a jednou/někdy/a nějak, až bude upgrade, začnu na jejich stránkách.
RME ADI-2 DAC FS + Denon AH-D9200 / Onkyo TX 8270 + Denon AH-D7200 + Polk Signature Elite ES55
Sennheiser Momentum TWS3