Dobrý večer,
už nějakou dobu vybírám externí zvukovou kartu ke studiovým monitorům. Po projítí pomalu půlky internetu jsem si nakonec vybrat DAC Topping E30, protože se mi hodí jeho konektivita. Na poslední chvíli před koupí jsem si ale uvědomil, že občas nahrávám kytaru a nahrávám to přes USB mikrofon teoreticky bych tak i velmi zřídka využil USB interface s nástrojovým vstupem. Ale to bych musel vyzkoušet, zvuk ze zesilovače co teď mám je moc hezký a takhle bych ho musel pak uměle přibarvovat.
Z USB interfaců mi nejzajímavější přijde Focusrite Scarlett Solo, kdy bych využil akorát vstup na nástroj a výstup na monitory a používal to hlavně jako regulérní DAC a nebo bazarový Lexicon Alpha, kdy bych za půlku peněz dostal hádám něco hodně podobného, ale ještě se symetrickým výstupem pro monitory.
Dotaz ohledně toho je ten, zda bude zvuk z Focusrite nebo Lexiconu při symetrickém výstupu stejně dobrý jako by byl z Toppingu, nebo bych tímhle přišel o hodně kvality. Absenci optického vstupu i coaxu bych nějak překousl. Nechci úplně kupovat dvě zařízení, ale pokud by byla nějaká taková možnost lepší, asi by to šlo. A nebo existuje zařízení co upřednostňuje výstup, ale má i nástrojový vstup? Rozpočet na to mám tak 120E.
Díky za rady