Oprava Audio-GD NFB 15

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod philcol 13. 8. 2024 17:33

Hezký den, sháním někoho, kdo by mi opravil DAC/AMP Audio-GD NFB 15. Občas se mi vypne a posléze zase vypne. Někdy pomohlo zamletí napájecím kabelem, ale teď už ne.
Ideálně, pokud by byl z Prahy, severních Čech nebo Vysočiny.
Jedinou opravu, kterou zvládnu sám, by bylo odstranění prachu, ale nezkoušel jsem to otevírat.

Díky moc za jakoukoli pomoc
stereo: OPPO 103EU (Pro-Ject 1 Xpression)>NAD 356BEE>Dynaudio DM 3/7
sluchátka: NFB 15>AKG K7XX Massdrop
venku: Fiio X3 II>Fiio FH5
kino: Yamaha HRT-4065>Heco Victa Set 601
garáž: Ford Mondeo 2.2TDCi 147 kW
philcol
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 13. 8. 2024 19:30

Pravděpodobně kondenzátor - zvládne jakýkoliv šikovný kutil s pájkou. Věřím, že minimálně 2 v Praze budou. Ale kdo ví, tu na Moravě kolují o Praze všelijaké zvěsti :)
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PetrJč 14. 8. 2024 00:08

Kondenzátor asi ne, když stačilo zakvedlat přívodním kabelem...
Navíc kondenzátorů je tam trochu více, jsou zřejmě paralelně zapojeny a jedná se o klasický zdroj (ne spínaný), takže kondenzátorem to nejspíš nebude.
NFB 15 je taková klasická Čína, ta nepovedená kopie toroidních transformátorů značky Talema hovoří dost jasně :-( https://www.reddit.com/r/headphones/com ... ouse_down/
Když nikoho jiného neseženeš, mohu se ti na to podívat. Jsem ale z JČ, mimo tvé teritorium...
PetrJč
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 14. 8. 2024 01:46

Otázkou je, co to zakvedlání přívodním kabelem udělalo. Jako první mne napadl "restart" zařízení. Je ale fakt, že to může být čímkoliv. V mém případě bylo podobné zvláštní chování způsobeno králíkem, který prokousl kabel tak pěkně, že to na první pohled nebylo vidět. Monitor se mi pak vypínal dle toho, jak jsem pohnul stolem, nebo o něj zavadil nohou. Spousta legrace, než jsem to našel.
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bubaak 14. 8. 2024 06:43

Zkusit otevřít to mohu, ale pokud to nebude viditelné (vyteklý kondik, studený spoj....) tak to bude ztráta času, nejsem elektronik, jen vrtal :)
Narodka/čerňak
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod akburt 15. 8. 2024 23:44

Nejspis studenak,uz jako mladasum nam bylo vtloukano do hlavy"studeny spoj,zavady zdroj"
Bude to nekde kolem toho kabelu,tipnul bych si,ze to bude kolem konektoru,ktery to off/on.
Proletuj konektor a draty,ktere z nej vedou do desky.Dal to nebude,pak by to kabel neovlivnoval...
akburt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 15. 8. 2024 23:50

Mám prastarý AudioGD NFB12.1, který jsem kupoval z druhé ruky v roce 2013 už pár let starý. Dodnes to používá otec, na svou dobu to hrálo opravdu dobře a vevnitř se to jeví jako kvalitně sestavený. Bude to nějaká prkotina, svěř to někomu, kdo se na to mrkne.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý