DAC převodník výběr

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod axe205 27. 1. 2025 13:34

Zdravím všechny. Mohu poprosit o radu s výběrem DAC převodníku s bluetooth? Žádné takové zařízení jsem nikdy nevlastnil, něco jsem načetl, ale raději bych poprosil o radu zkušených. Jde mi jen o poslouchání hudby přes mobil (Tidal) ---- zesilovač----pasivní reproduktory. Kodec LDAC určitě. Našel jsem zatím tyto dva, nemusely by být snad špatné. Jiné, lepší alternativy samozřejmě ocením. Cena cca 3000,- ale do max 5000,- Více ne. Moc děkuji za ochotu poradit. Hezký den.

XDuoo XQ-50 Pro 2
FiiO BTA30 PRO
axe205
Junior

Odeslat příspěvekod brrouk1 27. 1. 2025 14:39

Proč BT? Lepší by byl streamer, který budeš ovládat z mobilu. Např.https://www.alza.cz/wiim-pro-d7966803.h ... fQQAvD_BwE.
DK-Pioneer LX 85, Canton Gle,
PC- Rotel RA 1070- - NHT Super Zero, REL HT 1003
Head-Audeze LCD 2 C, Sash Trees SE,IFI micro black signature , ,Audeze Maxwell, iBasso IT 07, Cayin RU 07
brrouk1
Junior

Odeslat příspěvekod axe205 27. 1. 2025 16:29

Netušil jsem, že existuje takto přímo streamer, omlouvám se. Ten vypadá dobře, funkcemi i vzhledem. Mohu poprosit, pokud bych se rozhodl pro něj, vyplatí se připlatit za Pro Plus? Pokud ano, v čem je lepší? Cena už tam není o moc vyšší. Moc díky....
axe205
Junior

Odeslat příspěvekod encroft 27. 1. 2025 17:12

Největší rozdíl je v převodníku a v dálkovém ovladači. Verze Plus používá kvaltnější DAC AKM4493SEQ (lepší zvukové parametry), v příslušenství má pak i dálkové ovládání. Při použití analogového výstupu se vyplatí investice do verze Plus, u digitálního výstupu je to nastejno.
https://www.wiimhome.com/wiimpro/specs
encroft
Junior

Odeslat příspěvekod axe205 27. 1. 2025 17:59

Tak předpokládám, že Pro Plus (a asi i Pro), bude mít kvalitnější D/A převodník, než moje starší/staré Onkyo SR806. (Našel jsem jen toto: 192 kHz/24-Bit Cirrus Logic DAC). Takže bych to zřejmě připojil přes RCA. Olvadač by se asi taky hodil. Pročtu jestě další recenze, ale myslím, že mám vybráno.
axe205
Junior

Odeslat příspěvekod axe205 27. 1. 2025 19:56

Tak objednán Pro Plus. Byl by mi ještě někdo ochoten doporučit, či zakoupit rovnou i nějaký lepší RCA kabel? Co jsem četl, názory se hodně rozcházejí. Chápu, že moc levný, či i ten dodávaný nebudou asi pro zvuk nejlepší, ale je nutné platit nějaké vyšší částky? Žádnou HighEnd sestavu nemám... Jsou řekněme RCA za cca 1500,- v pořádku? Ještě jednou díky za čas Vás všech.
axe205
Junior

Odeslat příspěvekod encroft 28. 1. 2025 06:14

V případě Wiimu se vyplatí spíš investice do kvalitnějšího zdroje. Lepší kabel nebude mít v tomto případě prakticky žádný vliv.
encroft
Junior

Odeslat příspěvekod axe205 28. 1. 2025 09:15

Dobře, děkuji za ochotu.
axe205
Junior

Odeslat příspěvekod p. Nebužel 2. 2. 2025 23:14

Fosi ZD3: upgradovatelnost (lze přikoupit lineární napájecí zdroj a upgradovat opampy).
Sovnání opampů zde nejlíp mi zní V7V (hodně basují) a V7C (hodně středují).
Lineární zdroj zde.
p. Nebužel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod axe205 3. 2. 2025 09:07

Děkuji, ale už je doma WiiM. Zatím spokojenost, jen jsem si všiml, že v Tidalu v mobilu najdu skladbu, kterou hledám, ale skrz aplikaci ve WiiM ne. Žádný vysledek vyhledávání. Předpokládám, že jich bude možná i tedy vice. Setkal se s tím někdo?
axe205
Junior

Odeslat příspěvekod encroft 3. 2. 2025 11:00

Osobně část aplikace WIIM pro přehrávání hudby moc nepoužívám, protože přehrávání je pohodlnější přímo z nativních aplikací streamovacích platforem, jen se v Tidalu musí vybrat WIIM jako zařízení, přes které se má přehrávat.
encroft
Junior

Odeslat příspěvekod JarinV 3. 2. 2025 11:07

axe205 píše:Děkuji, ale už je doma WiiM. Zatím spokojenost, jen jsem si všiml, že v Tidalu v mobilu najdu skladbu, kterou hledám, ale skrz aplikaci ve WiiM ne. Žádný vysledek vyhledávání. Předpokládám, že jich bude možná i tedy vice. Setkal se s tím někdo?

Zkus napsat,kterou skladbu konkrétně přes appku Wiim nenajdeš. Jinak samozřejmě lze využít Tidal connect.
JarinV
Junior

Odeslat příspěvekod axe205 3. 2. 2025 11:42

Jsem debil. Zkouším znovu a obojí to našlo v pořádku. Asi jsem to minule přehlédl. Omlouvám se za zbytečný příspěvek.
axe205
Junior