od martas38 12. 6. 2025 22:20
IEM jsem se víc než intenzivně zaobíral řekněme 15 let a stejně jsem nakonec dospěl k dongle za 5000Kč, nebo kolik to Lotoo tehdy stálo. Pravda nebylo to k IEM za 200USD, ale k velice vybíravým špuntům na zdroj zvuku za desetinásobek, Je to lepší, než třeba modrý, nebo červený AQ DragonFly. Za mě je to zvukově i lepší, než Chord Mojo první generace, což už je trošku jiná váhová třída jak výkonově tak cenově. Mojo první generace bohužel s citlivými IEM dost šumí a to tak, že je to pro mě neposlouchatelné. Druhá generace by na tom měla být líp.
Co se týče T800, je tam jedna drobná komplikace. Extrémně nízká impedance, tuším 9Ω. Což na spoustě zesilovačů způsobuje silné zkreslování basu. Takže i T800 jsou poměrně vybíravá. Na druhou stranu musím říct, že hrála dobře i s tou tkaničkou k iPhone, která nemá vůbec špatný zvuk. Tuším tomu říkají redukce lightning to 3,5mm, ale je to regulerní převodník.
Každopádně vím, že v dobách, kdy jsem tohle aktivně sledoval hrálo prim právě Lotoo a asi nejlepší bylo Luxury & Precision tuším W4. Ale to taky není za 290Kč, ale za 450USD.
Jak říkám, je to na každém, pro někoho investice do budoucna, protože kdo kupuje chi-fi za 5000Kč obvykle za pár let končí u značek jako je Noble, Campfire, nebo 64Audio, kde to pak ocení. Každopádně jako u všeho co hraje je nejlepší si to vyzkoušet na vlastní uši, pokud to jde. S tím zabíjením jsem to myslel tak, že jsou lidi, co si koupí sluchátka třeba za sto tisíc, ale k nim zesilovač za tři tisíce, protože je jim líto utrácet za takovou ptákovinu, jako je zesilovač. No ono to pak nehraje jako sluchátka za sto litrů, ale hůř než sluchátka za míň jak desetinu, protože laciný zesilovač z nich nedostane jejich potenciál. No apk jsou lidi buď rozčarovaní, že ty sluchátka špatně hrají a nebo žijí v blažené nevědomosti, že takhle to má hrát. Tohle je častý problém u náhlavních magentoplanárních sluchátek například, typicky od značky Hifiman, nebo Audeze. Takže za mě by měli všechny články audiořetězce tak nějak odpovídat ceně sluchátek, protože to hraje tak, jak hraje nejslabší článek řetězce. Tolik moje vlastní zkušenosti.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12