Ahoj, zkouším ted Tidal a Deezer, obojí zní líp jak Spotify nebo Apple Musíc. Ale i když by měly obě služby nabízet stejnou kvalitu hudby, vypozoroval jsem zajimavé rozdíly.
- Novější songy rok 2000+ zní na obou platformách stejně. Ale na telefonu (iOS) zní starší songy 80s jako U2 nebo Billy Idol líp na Deezeru jak na Tidalu.
- Na počítači s Windows zní vše, včetně starších songů lépe na Tidalu. Tidal využívám ve Firefoxu, Deezer používám v aplikaci. Je tam rozdíl v kodecích? Deezer na webu jsem ještě nezkoušel.
Jinak jestli jsem správně pochopil, tak nejvyšší kvalitu u Tidalu na PC (24bit FLAC) získám jen když připojím k PC DAC? Jinak tu Max kvalitu nemohu zvolit.
Také jsem zkoušel Deezer na LG TV a tam není vůbec žádné nastavení kvality kromě Log outu, ještě ho chci zkusit nainstalovat na krabičku s Androidem, jestli to tam bude nějak jinak a pochopitelně na TV zkusit Tidal.
Jinak při vybírání umělců mi přišlo, že Tidal nabízí zajimavější interprety kteří by se mi mohli líbit ale vůbec jsem nevěděl, že existují.
Jaké máte zkušenosti s těmito službami Vy? Je tu někdo, kdo zkoušel obojí? Tidal stojí tolik co Spotify, navíc v korunách. Deezer je o něco dražší a v eurech, takže cena je lehce proměnlivá. Ale Spotify mě nebaví díky strašné kvalitě a navíc jak před X lety změnili UI na telefonech a pak i na PC tak mě to ani nebavilo používat.