trochu ma prekvapila tvoja reakcia. netušil som, že aj u teba bol/je takýto problém tiež. mal som pocit, že pri tvojom nízkobasovom resp. žiadnobasovom prehrávaní hudby takýto problém mať nemôžeš..
Ak je to tak s tými prehrávačmi, tak to je škoda.. Asi od toho očakávam veľa. Môj prvý "mp3 player" bol "v SEk750i". Pravdupovediac, vtedy som nemal žiadny problém pri prehrávaní.. Čudujem sa ale bolo to tak.. Neviem, možno po kúpe k850i som čakal oveľa viac a bolo to presne naopak. Bolo to o dosť horšie. Škoda, že som vtedy ešte v ten deň predal tú 750tku.. Mohol som porovnať. Možno ten problém bol aj tam, len som to dovtedy nepočul. Každopádne 850tka hrala veľmi zle (minimálne v tejto oblasti basov) a od Nokia EXPRESSMUSIC som čakal oveľa viac, ale zázraky sa asi nedejú..
Inak Figut, napísal si: "Asi jsem zdegeneroval, protože první přehrávač, co mě nezklamal byl Clip a to byl jako posledí šance. Tam ale ekv. není k ničemu."
Chcel si ale povedať, že je k ničomu a nie nie je k ničomu, nie? To by znamenalo je EQ je na clip OK, že sa dá plnohodnotne využiť, čo asi nie.. (či predsa áno??)
Takže čo mám robiť? Mám smolu a už ani nemusím kupovať iný player, lebo to bude to isté, alebo je možnosť, že to iný player zahrá dobre? Napr. ta Fuze? Potreboval by som aby to niekto otestoval, ale otázne je či by to dotyčný počul aj keby to tam bolo. Ako si vravel, je to aj o sluchu počúvajúceho a jeho prah počuteľnosti.. Asi mám uši vycibrené na nízke frekvencie..

Potreboval by som nejakých dobrodincov čo by sa dali na test. Stiahnuť skladbu, ktorú som našiel v niečom čo nazvali bass testy..(sú to elektronické skladby, stačili by dve) či to chrapčí aj v iných playeroch. Najlepšie Fuze na čisto + aj so zvýšenými nižšími frekvenciami(nejaký ten bass boost).. Alebo aj sony, ipod touch, iphone.. A samozrejme s dobrými sluchátkami..

Inak tá nokia nehrá zle. Vlastne každú hudbu, ktorú tam počúvam okrem DnB napr. Jamiroquai, Peerl Jam, Pink Floyd ale aj System of a D., Pantera či Sepultura sa dajú počúvať pri vypnutom EQ a bass boost, ale proste Drum and Bass nie a tam je ten problém.. Veď ten názov tohto štýlu hudby hovorí za všetko..