[recenze] SanDisk Sansa Clip+

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pepa.marcik 20. 7. 2011 13:20

ja tam mam za 1100kc 32gb microsd. to je podle me taky cena a dostupnost :D
pepa.marcik
Junior

Odeslat příspěvekod Epic 20. 7. 2011 13:38

Takže treba viac písať? ja som kupoval 32gb za 1030kc (42€) pred pol rokom (november 2010) kedy stáli microSD 32gb okolo 100€ a viac. A je to class 10, dnes za 45€ sa síce microSD predáva, ale class 2, 4. Class 10 je okolo 70€.
Teraz som kúpil 64GB. O cene sa netreba baviť, lebo zohnať mircoSD 64GB je teraz... minimálne ťažké :-))
Epic
Junior

Odeslat příspěvekod Stetha 26. 7. 2011 13:29

Zdravím,
včera jsem si koupil Sansa Clip+ 4GB. Po pročtení fóra hned nahodil rockbox, bohužel s neúspěchem. Po zapnutí přehrávače mi hodil chybu *panic* disk_init failed. Trochu jsem teda pogoogloval a s přehrávačem zápasil do 4 do rána. Zkoušel jsem snad vše, od nahrání staršího firmwaru přes rb utility a následnýho nahrání originálního přes updater, zkoušel jsem i smazat složku .rockbox a znova naflashovat. Nakonec se dílo podařilo, po smazání .rockbox složky a manuálního nahrání rb, přehrávač normálně naběhl.
Nahrál jsem do něj nějakou hudbu (do plna, možná zde je důvod mého problému) přehrávač vypnul a šel si lehnout. Ráno jsem se vzbudil a po zapnutí mi napíše "loading firmware file not found". Ví někdo, co s tím?

díky
Stetha
Junior

Odeslat příspěvekod Stetha 28. 7. 2011 20:33

Tak nakonec mi pomohl bobo, anonymní zachránce, který prý měl stejný problém jako já, ale v používání googlu je asi zdatnější. Do rootu přehrávače stačí nahrát clppa.bin, který stáhnete na následujícím odkazu.
http://www.mediafire.com/?q5lbduv3an7x1xn
Stetha
Junior

Odeslat příspěvekod El Magnifique 8. 8. 2011 13:52

Práve mi dorazil tento malý prcek (nemyslel som si že je až tak malý).

Mám otázku: oplatí sa tam nahrať rockbox ? Aké sú (ne)výhody oproti default FW ?
El Magnifique
Junior

Odeslat příspěvekod hanni 8. 8. 2011 16:18

Určite oplatí. Výhod je kopec..lepší zvuk, veľké množstvo nastavení, podpora nových formátov, množstvo skinov atď.
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod boriscz 8. 8. 2011 21:52

S Rockbox-em si sice clověk vyhraje, přehraje i vícero formátů, ale zvuku ve výsledku nepomůže, spíše naopak, viz odkazy

http://rmaa.elektrokrishna.com/Comparisons/Clip%2B%20-%20Rockbox%20Volume%200x16%20-%20Official%20build%2016%20Ohm.htm

http://rmaa.elektrokrishna.com/Comparisons/Clip%2B%20-%20Rockbox%20Volume%200x1F.htm

Když, bych to shrnul, rozdíl v kvalitě zvuku bude minimální v neprospěch rockboxu, hlavně u intermodulačního zkreslení je to výraznější, u maximální hlasitosti už je hodnota kolem 1% na dnešní poměry neůnosná ( co bych za to před 20 léty dal .-).
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Karlheinz 8. 8. 2011 23:09

Takový plně parametrický EQ nebo třeba patch simulující proslavený crossfeed ze zesilovačů Meier zvuku pomůžou rozhodně víc než 1% nějakého intermodulačního zkreslení při maximální hlasitosti ;-)
flac -> clip+ (rockboxed) 16GB -> phonak audéo pfe
Karlheinz
Junior

Odeslat příspěvekod Balda_87 9. 8. 2011 04:24

maximální hlasitost :D Já se na clipu dostávám sotva za půlku
Zvukomol, elektrožrout, čilautář a spontánní kreativec, jenž procit ve stadiu repetativ.

iPod classic 160GB (rockboxed).
└> Sennheiser IE8 + Denon AH C551
+ ZoomH4n - mrštný lapač kmitů

Canon 1100D + Canon EFS 17-85mm
Huawei P8
Balda_87
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mixy 9. 8. 2011 13:44

Zdarvim
Dělám rockbox uplně prvně a nějak se s tím stále peru. Stál jsem Rockbox utility na automatické provedení ale když dám instalaci tak po mne program vyžaduje firmware (.bin soubor) který jaksi nemůžu sehnat. Mám verzi 01.02.16 ale dočetl jsem se že rockbox vyžaduje starší 01.02.15 ale nevím zda to není už stará či milná informace.
Děkuji za radu

EDIT: tak rockbox se mi nějak podařilo nahodit, ani nevím jak, ale když připojím clip+ k pc tak se nic nestane. Jen se začne nabíjet.. Kde by mohla být chyba?
Mixy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Epic 9. 8. 2011 14:50

Rockbox nevie USB, preto iba nabíja. Pred zapojením do pc ho vypni, potom si sám zapne orig. FW, alebo ho ty zapni do orig. FW držaním lavej šípky |<< hneď po stlačení zapínacieho tlačítka.
Epic
Junior

Odeslat příspěvekod Mixy 9. 8. 2011 14:53

Díky, s tim podržením levého tlačítka to funguje ;-)
Mixy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ferdoz 10. 8. 2011 15:36

Mixy - funguje to aj s podržaním domčeka - tlačidla vpravo hore ;-)
ferdoz
Junior

Odeslat příspěvekod hanni 13. 8. 2011 13:19

boriscz píše:S Rockbox-em si sice clověk vyhraje, přehraje i vícero formátů, ale zvuku ve výsledku nepomůže, spíše naopak, viz odkazy

http://rmaa.elektrokrishna.com/Comparisons/Clip%2B%20-%20Rockbox%20Volume%200x16%20-%20Official%20build%2016%20Ohm.htm

http://rmaa.elektrokrishna.com/Comparisons/Clip%2B%20-%20Rockbox%20Volume%200x1F.htm

Když, bych to shrnul, rozdíl v kvalitě zvuku bude minimální v neprospěch rockboxu, hlavně u intermodulačního zkreslení je to výraznější, u maximální hlasitosti už je hodnota kolem 1% na dnešní poměry neůnosná ( co bych za to před 20 léty dal .-).

Mne je u pr.dele nejaké 1% skreslenie..mám uši a počujem. Po nahratí rockboxu išla kvalita zvuku poriadne hore...aspoň u mňa.
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wágus 13. 8. 2011 13:25

s A-DATA Micro SDHC 32GB Class 10 funguje skvěle
wágus
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka