Zdravím,
uvažujem o kúpe tohto Cowona i9. Chcem ho využívať aj v aute pripojený cez AUX. Momentálne mám staručký Samsung YP-C1 a nejaké sluch. Panasonic. Hrá to dokopy na môj vkus veľmi dobre, ale všetci sa chceme posunúť niekam dopredu. Počúvam najmä rock, folk, trochu metal a elektronickú hudbu...Nie som žiaden audiofil, som "stredne+" náročný poslucháč a len chcem, aby to veľmi pekne hralo
Počúvané bude mp3 (320kbps) a FLAC.
Moje dotazy:
- v aute mi hrá Samsung veľmi potichu a musím ho dať takmer na max. hlasitosť, pričom batéria sa potom skoro vybije, ale hlavne, vtedy už je zvuk veľmi nepríjemný. Tiež zneje ako spoza plachty, ale to je asi reproduktormi v aute, ktoré mienim tiež vymeniť. Bude u Cowonu obdobný problém s hlasitosťou a reprodukciou? Počúva ho niekto v aute cez AUX a máte s tým skúsenosť? (Ide potichu vmojom Opli Corsa aj v kamošovom BMW 3)
- Aké slúchadlá sa k nemu hodia? Mám na mysli jednak s ohľadom k hore uvedeným druhom hudby, ale tiež aby nebolo potrebné "vytáčať" hlasitosť na max (vôbec sa neviem orientovať v Ohm, ktoré sú potrebné a pod.) Určite nech sú konštrukcie in-ear.
Uvažujem o:
- Ultimate Ears super.fi 5, hoci sú dosť drahé (na sluchatka.net 119,90 € - max. čo som ochotný investovať).
- Sennheiser IE 6 (cca 105 €)
- Etymotic Research mc5 (cca 88 €)
- Jays a-Jays three (41 €)
- prípadne niečo iné, rád si nechám poradiť (optimum je 60-80 €)
Viem, že je to vcelku veľký cenový rozsah, ale neviem sa orientovať v tých modeloch a nechcem do toho zbytočne investovať veľmi veľa peňazí. Najhoršie je asi to, že nemám predstavu, ako znejú napr. UE fi.5 oproti a-Jays three a či sa mi oplatí ten rozdiel priplatiť. A kupovať teraz napr. sluchat. za 50 € a zistit, že chcem niečo viac a kupovat potom zase za 120 € je dosť "nehospodárne"
PHILIPS 65OLED707►Marantz SR-6011►Audiolab 6000A Play►5.1.4 Q Acoustics 3050/3090/3020+Magnat Interior for Atmos; REL HT/1003
HRT MS II►C&C BH►HE-400i
FiiO X3 2nd►VISO HP50/Custom Art FIBAE 3