Zdravím všechny diskutující - odborníky, znalce i laiky a prosím o radu. Můj Cowon D2 odešel do věčných lovišť a já za něj hledám náhradu. Tento přehrávač, který se stal bezpochyby legendou, nastavil laťku poměrně vysoko, takže mám teď trochu problém najít adekvátní náhradu. Váhám asi mezi Cowon J3 nebo Samsung Galaxy S Wi-Fi 5.0. V úvahu beru i Apple iPod touch 4. generace a pro někoho asi překvapivě Sencor SPV 4430 (kvůli velikosti displeje a ceně....a nemá zas tak špatné hodnocení od uživatelů).
Na co ho využívám a jaké mám požadavky:
Jezdím denně 2,5 hod. metrem a busem kde z 65% sleduji video (seriály, občas i filmy), z 20% mluvené slovo (stahuji si z archivu rádia + audioknihy + humor) a z 15% muziku (rock, elektronická hudba).
Sluchátka mám obyčejná - KOSS SPARK Plug (špunty, uzavřený systém s nadstandardní izolací). jelikož dost poslouchám v metru potřebuji izolovat okolní hluk, tak mi ta sluchátka vyhovují. Také D2 má opravdu výkon a přesto některá videa musím v metru pouštět na 45 - 47/50 na stupnici hlasitosti. Tedy nový přístroj musí umět hrát nahlas.
Video - pro mně hodně důležité, Samsung má o dost větší display, J3 je zase AMOLED, nejradši bych, kdybych nemusel konvertovat videa a šly i videa ve vysokém rozlišení (není ale podmínkou) a nebyl problém s diakritikou u titulků.
Zvuk - vzhledem k tomu, že muziku poslouchám asi jen z 15%, nejsem žádný audiofil, sluchátka mám, jak jsem psal celkem obyč, není to úplně nejpodstatnější. Na druhou stranu s kvalitou zas až tak výrazně dolů jít nechci, to bych asi poznal a vadilo by mi to.
Ostatní - chci slot na karty (proto tak nějak je ipod diskvalifikovaný), rádio nepotřebuji, diktafon nepotřebuji, hry a aplikace bych asi občas využil, ale spíše okrajově, Wi-fi také asi jen občas
Velikost přístroje neřeším - do kapsy se mi vejdou všechny mp4 přístroje co jsou na trhu o))
Jo a rád bych se vešel do 5 000 Kč.
Co jsem zavrhnul - Cowon D3 - nečetl jsem na něj moc pěkné věci, mám pocit, že je to docela nepodaření typ od Cowonu.
Pro někoho asi překvapivé, že chci srovnávat nesrovnatelné J3 se Samsungem. Pro J3 mluví kvalita zvuku, AMOLED displej, výdrž. Pro Samsung zase nižší cena, větší displej, android a wi-fi.
Budu moc rád za každý názor, který mne nasměruje. Díky moc.