Výběr nového DAPu

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod voltov 1. 10. 2024 17:09

Ahoj ona je to placena inzerce na ten Sony? :D
voltov
Junior

Odeslat příspěvekod jiri.filip 1. 10. 2024 17:12

voltov: To si nám jen jeden zdejší Brouk Pytlík plete placenou inzerci s doporučením dlouholetého spokojeného uživatele (viz. můj automatický podpis). Tohoto trola netřeba krmit.:-))
DAP: SONY NW-WM1Z | NW-WM1A | NW-ZX300 | NW-A55
Headphones: Beyerdynamic Avento Wired | T51i | KOSS Porta Pro
IEM: SONY IER-Z1R

Mobile: SONY XPERIA PRO-I | SONY XPERIA 1 V
jiri.filip
Junior

Odeslat příspěvekod flatliners 1. 10. 2024 18:24

Sony je v pohode, ale u levnejsich modelu na ukor vykonu a problemu(zvlast pro online pouziti), ktere u ostatnich znacek v podobne cenove relaci nejsou.
jiri.filip uvedl sve zkusenosti, protoze s jinymi znackami(pravdepodobne) zkusenost nema a za Sony se bude bit do skonani sveta.

Ale to uz se zas priblizujeme hadkam, kterymi konci skoro kazde tema..

Nacti si toho co nejvic a vyber sam. Nejlepe s moznosti vratit do 14dnu, kdyby ti Dap nevyhovoval. Zde jsou jen doporuceni. To co vyhovuje jednomu, nemusi vyhovovat druhemu..
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Elysian Annihilator 2023, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, Sony WM1AM2, iBasso DX180, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Polo21 2. 10. 2024 08:25

mimochodom za nejaký mesiac až dva tu máme iBasso dx340 ;-)
Přílohy
FB_IMG_1725770068553.jpg
Polo21
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 2. 10. 2024 10:33

Už nyní můžu tento DAP doporučit každému, kdo chce přenosné řešení pro sluchátka okolo uší. Pro IEM je nevhodný.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jiri.filip 2. 10. 2024 12:13

introvert: Otázka čistě ze zájmu/zvědavosti. Proč by se tento DAP nehodil k IEM? To by byl první případ, kdy bych něco takového slyšel. Očekával bych spíš opak. Tzn. k DAPu se nehodí klasická velká sluchátka.
jiri.filip
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 2. 10. 2024 12:28

jiri.filip píše:introvert: Otázka čistě ze zájmu/zvědavosti. Proč by se tento DAP nehodil k IEM? To by byl první případ, kdy bych něco takového slyšel. Očekával bych spíš opak. Tzn. k DAPu se nehodí klasická velká sluchátka.

Zaprvé, tento DAP má pro IEM příliš velký výkon. Zcela zbytečný, který majitele bude něco stát. Ne nutně při koupi, ale během provozu. K čemuž se váže druhé proti - DAP je pro IEM zbytečně velký a těžký. Taková cihla. Tohle s IEM člověk používat nechce - možná tak maximálně doma. Je to prostě jako s kanónem na vrabce. Když chceš jet navštívit babičku, taky si nevezmeš autobus (pokud bys ho vlastnil), spíše osobní auto. Naopak, díky velkému výstupnímu výkonu nemají tyto DAPy problém se sluchátky okolo uší (až na pár výjimek).
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Polo21 2. 10. 2024 12:52

Ide aj o to ako je kto zvyknutý používať IEM a DAP. DAP zrovna neznamená že ho musíš nosiť vo vrecku nohavíc počas chôdze na ulici. Stačí že ho používaš len ako mobilné zariadenie, tak ako napríklad notebook, čiže si ho prenesieš v batohu a vyberieš niekde v interiéry (napr. hotel). To isté platí aj o IEM, že ich berieš vtedy keď nechceš prenášať veľké sluchátka.
Osobne si viem predstaviť túto kombináciu DAP (nastavený na nízky zisk) a IEM niekde na cestách, aj keď ja tiež momentálne preferujem/používam dx320 s plnotučnými slúchadlami.
Polo21
Junior

Odeslat příspěvekod flatliners 2. 10. 2024 13:07

Za mě je 310g v pohodě. Ale velký je, to ano..
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Elysian Annihilator 2023, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, Sony WM1AM2, iBasso DX180, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 2. 10. 2024 13:33

Ono asi záleží spíš co je pro někoho málo a co hodně. Já nosím ultimu pořád a její váha mi nedělá žádný problém.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 2. 10. 2024 13:44

introvert píše:DAP je pro IEM zbytečně velký a těžký. Taková cihla..

OK, DX320 není zas až tak těžký DAP. Velký, to ano .. :-) Nikdy by mě nenapadlo ho s sebou tahat do MHD. Ale proti gustu žádný dišputát.
Teď jsem si konečně přečetl info k DX340. Vidím náhradu hliníku za nerezovou ocel, takže hmotnost půjde nepochybně nahoru.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 3. 10. 2024 03:17

cb490763 píše:Ono asi záleží spíš co je pro někoho málo a co hodně. Já nosím ultimu pořád a její váha mi nedělá žádný problém.

Také nosím SP3000 v kapse každý den a už jsem si zvyknul. :-)
Nový Astell&Kern Activo P1 s váhu 155g už by ale neměl snad v kapse vadit nikomu. :pozor

Zde: https://www.activostyle.com/p1

Video (unboxing): https://www.youtube.com/watch?v=-RAa4eEr_5Q
Astell&Kern A&ultima SP3000, UM Mest Indigo, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 3. 10. 2024 17:13

René to asi ne, ale ruku na srdce ty už bys to nedal.
Elite,TT2,TrafoPrimavera,SP3000+EEOdin,KEF207,ClasséCA2300+CP800,GradoGH4
Ex:GradoRS1x,DunuSA6,SolarisSE,AudezeLCD2CB+X+Sine,AK SR25+SE100,ShuoerTape,AuneS6,AKGK701,ATHM50,GR07,ShnlngM5s,M3s,M3X,M6pro,M7,FiiOM11+11plus,BenchmrkDAC1,Stx307+507+407,HUGO1,2
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 3. 10. 2024 18:27

cb490763:
Jasně, že bych to nedal. :D
Někomu by to ale úplně na běhání či cestování stačilo. :roll:
Ne každý je ochoten si za TOTL DAP připlatit a ne každý ho vyloženě potřebuje. :-) :pozor
Astell&Kern A&ultima SP3000, UM Mest Indigo, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 3. 10. 2024 18:47

pseudomagick píše:Ne každý je ochoten si za TOTL DAP připlatit a ne každý ho vyloženě potřebuje. :-) :pozor

Ve skutečnosti TOTL DAP nepotřebuje vůbec nikdo, všichni ho pouze _chtějí_ .. :-)
introvert
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka