Stránka 3 z 4

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 10. 2006 13:24
od Lolita
Mp3 vs flac, jasne ze na ***** schluchatkach nebo reprakach to nepoznas, to ani ja, nepis sracky.

A u toho druhyho sem nenapsal, ze to je fakt, jak to mate ve zvyku vy, ale ze to treba taky tak byt nemusi, jak uz vy nikdy nenapisete.

shrnutí

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 10. 2006 13:33
od yakkuru
Díky za tipy, ale budu brát tu U3ku, protože hardiskovým moc nevěřím, budu ho používat i při sportování a IPodům moc nevěřím, že budou stejně zvukově dobré a mít tak výkonný výstup.

Jak už někdo zmínil, ebay není jenom aukce. Dají se tam pořídit nové věci a ihned. Kupuju tam třeba hodně CD. Jenže zrovna mi ten obchodník napsal svoje poštovné do ČR - 50 dolarů. Asi by mi poslali soukromí stíhač. Takže nakonec opravdu z Amazonu a holt budu otravovat strýce, ať mi to přepošle. :) (za běžnou usps cenu) Máte totiž pravdu, že krom CD, DVD a knih (možná ještě něco) do ČR neposílají. Škoda. Pokud byste někdo rádi využili cen, které jsou o více než polovinu levnější jako u nás a nemáte v USA známé a příbuzné, je tady ještě možnost: http://www.zasilkovasluzba.com Prý jsou seriózní.

Jinak jak jsem psal k tomu mobilu a přehrávačům ohledně zvuku, tak nemalý podíl na tom mají i ty Porta Pro. Teď jsem si je pořádně poslech na PC a z jejich zvuku jsem docela zklamaný. Asi jsem od sluchátek za 1,5K čekal příliš hodně.

MP3 = zvukový SHITT/quote]

Vsadil bych cokoliv, že kdybych ti dal ABX test, dobrá mp3 vs. CD, tak že bys poznal kulové.

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 10. 2006 13:36
od yakkuru
Czulibrk píše:Takovych pseudo-radoby audiofilu, kterych se ted roji mraky uz mam plne zuby.


Nelze než s tebou souhlasit.

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 10. 2006 13:50
od kokos
asi tak... neni v nasich schonostech rozeznat flac od mp3~256kb/s ;)

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 10. 2006 14:06
od Bobroněnko
jak tak koukám, rojí se nám tu netopýři. pokud někdo pozná rozdíl mezi 256 mp3 a flac, tak jeho ouška bych chtěl mít.

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 10. 2006 14:29
od Lolita
No ale to prece musi poznat kazdy, si to pust vic nahlas, jestli ti pak nebude mp3 pripadat ze proste nestiha, tak si vadnej.

Btw U3 ma velkej vystupni vykon, tam by si to poznat mohl vpohode ... bohuzel neumi flac

Jo a ke kvalite U3 zene se ho podlo normalnim puzivanim dosta do stavu, kdy se musel preflashnout firmware a to se po normalnim pripojeni k pripojeni ani flashnout nedalo \:

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 10. 2006 14:44
od yakkuru
Lolita píše:No ale to prece musi poznat kazdy, si to pust vic nahlas, jestli ti pak nebude mp3 pripadat ze proste nestiha, tak si vadnej.

Btw U3 ma velkej vystupni vykon, tam by si to poznat mohl vpohode ... bohuzel neumi flac

Jo a ke kvalite U3 zene se ho podlo normalnim puzivanim dosta do stavu, kdy se musel preflashnout firmware a to se po normalnim pripojeni k pripojeni ani flashnout nedalo \:


FLAC tento přehrávač umí, ale u mě nefunguje placebo efekt, že by si mi zdála hudba v tomto formátu kvalitnější. Jinak ta poslední věta mi teda dala hodně práce, abych ji porozuměl. :D

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 10. 2006 14:48
od Lolita
Me dalo hodne zabrat tam ten firmware dostat \:
No nic, tak jestli umi flac, tak ted udelam z flac mp3 a zkusim primo na u3 ...

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 10. 2006 14:56
od yakkuru
Lolita píše:Me dalo hodne zabrat tam ten firmware dostat \:
No nic, tak jestli umi flac, tak ted udelam z flac mp3 a zkusim primo na u3 ...

Jakým kodekem uděláš tu mp3 a jaké bude mít parametry?

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 10. 2006 15:03
od Lolita
lame 397 190kbs v2 bez vbr a teda musim rict, ze rozdil nejak nejde poznat. Kazdopadne to bude tim, ze novy mp3 uz nejsou to co mp3 driv, kdy tomu tak bylo.

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 10. 2006 15:12
od Xemiq
heh,to ano.. nove mp3 su uz *****,ved casom ide secko dole.. Ani tie PC-cka uz su neni take ako byvali.. :P

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 10. 2006 15:13
od yakkuru
Lolita píše:lame 397 190kbs v2 bez vbr a teda musim rict, ze rozdil nejak nejde poznat. Kazdopadne to bude tim, ze novy mp3 uz nejsou to co mp3 driv, kdy tomu tak bylo.


To určitě. Staré kodeky jako Xing nebo Blame nelze srovnávat s moderním LAME. Nerozumím ale tvému nastavení. Píšeš V2 bez Vbr, ale V2 je přece kvalitativní přepínač VBR módu. Určitě používej VBR místo CBR a nezapomeň na joint stereo. V2 je v pohodě, ale já raději používám V0, pro klid duše. :)

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 10. 2006 15:19
od Lolita
Vim ja, mozna je to V2 vbr jen s vypnutou najou fast veci, konvertoval sem to nejnovejsim foobarem a vypl tam jediny zaskrtavatko va tam bylo (:

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 10. 2006 15:25
od yakkuru
Jestli to je vbr poznáš tak, že se ti datový šířka v kbps při přehrávání ve foobaru mění. Fast je přepínač, při kterém se používá rychlejší metoda enkódování. Od nové verze 3.97 bývá doporučován.

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 10. 2006 15:46
od Lolita
Omg tak nejsem debil abych nevedel ze pri variable bit rate se me asi bude menit bit rate omg. Ale fakt sem to nezjistoval, proste sem udelal mp3 na par kliku a konec.