Stránka 6 z 11

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 8. 2007 10:26
od alli77
Petr75 píše:Jestli ti jde o převod širokoúhlého filmu, tak to lze v MediaCoderu:
Mám např. video v rozlišení 640x360.
1. Buď video zmenším na rozměr 320x180
2. nebo jej zmenším na ten stejný rozměr, ale ještě přidám 2 černé pruhy vysoké 30 bodů.
V MediaCoderu záložka "Picture"
1. - Resize: 320x180
- Crop: Disabled
- Frame Rate: 20
- Aspect ratio: vypnuto
- Rotation: vypnuto
2. - Resize: 320x180
- Crop: manual:- 0:-30:320:240
- Frame Rate: 20
- Aspect ratio: vypnuto
- Rotation: vypnuto

Záložka "Video"
- Mode - Two-pass
- 256 kbs
- Format - XviD
- Container - AVI

Záložka "Audio"
- Source: Auto select
- Encoder: LAME MP3
- ...l/quote]



SUPER Diky moc, hned to vyzkousim

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 8. 2007 10:42
od alli77
Tak nevim. podle tech parametru cropingu se mi to nedari. Obraz je jen vastecny. zbytek je jako by za okrajem videa takze neni videt

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 8. 2007 10:48
od Petr75
Jakou máš přesně velikost zdrojového videa? Nezapomněl jsi u horního okraje dát "-"?

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 8. 2007 11:03
od alli77
Video ma velikost 576x320 a snad jsem to tam daval i s tim minuskem

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 8. 2007 11:11
od Petr75
Ty musíš video zmenšit na 320x176. Pokud tam chceš přidat černé okraje, tak crop: 0:-32,320,240.

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 8. 2007 11:21
od Petr75
Obecně: Video v rozlišení X:Y chci zmenšit na 320x240.
X2=320
Y2=320/X*Y, nový rozměr zaokrouhlím na číslo dělitelné 4.
Pokud je Y2 menší jak 240, tak přidám černé okraje Yk=(240-Y2)/2.
Crop pak bude: 0:-Yk:320:240

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 8. 2007 11:24
od alli77
nejede to. porad to dela jen vyrez videa :(

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 8. 2007 11:55
od alli77
Vrhl jsem se na to ve virtualdubu a tam to jde bez problemu takze diky za pomoc a rady

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 8. 2007 12:12
od Petr75
Omlouvám se za mystifikaci. V MediaCoderu se musí napřed ořezávat, až pak měnit velkost. Zrovna jsem neměl žádné video na vyzkoušení a je to již delší doba, kdy jsem to zkoušel. Ale teď jsem si to již ověřil.
Jinak na větší filmy požívám VirtualDubMod. Ve VirtualDubModu je dobré, že se tam dá nastavit pořadí filtrů. Pokud okraje ořezávám, tak dám resize za ořeáním, pokud okraje přidávám, tak dám resize před přidáním okrajů.

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 8. 2007 04:19
od bluebitc_h
Já bych se chtěl zeptat, jak je na tom tento přehrávač s kvalitou zvuku a hlasitostí. Rád bych si ho koupil, ale ten výkon , co udávají výrobci na výstup do sluchátek, mě moc nenadchnul. Děkuji za odpověď 8)

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 8. 2007 10:06
od x039
bluebitc_h píše:Já bych se chtěl zeptat, jak je na tom tento přehrávač s kvalitou zvuku a hlasitostí. Rád bych si ho koupil, ale ten výkon , co udávají výrobci na výstup do sluchátek, mě moc nenadchnul. Děkuji za odpověď 8)l/quote]
ve sluchátkách je pro mě kvalita úplně dostačující, reproduktor neni zas tak dobrej

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 8. 2007 15:27
od bluebitc_h
Mno, a jaký máš sluchátka, jestli můžu vědět? Hraje to nahlas? Já mam Koss UR40, a byl bych rád , kdyby u toho šla i vyšší hlasitost.

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 8. 2007 18:21
od x039
bluebitc_h píše:Mno, a jaký máš sluchátka, jestli můžu vědět? Hraje to nahlas? Já mam Koss UR40, a byl bych rád , kdyby u toho šla i vyšší hlasitost.

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 8. 2007 00:07
od bluebitc_h
Hm, tak to mi moc nepomohlo. Ale dík, žes odepsal.
Používá na tento přehrávač někdo kvalitnější sluchátka? 8)

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 8. 2007 08:55
od adenium
tak mi konečne prišiel,ako zistím aký mám v prehrávači firmware a neprišiel som na to ako prehrávať jednotlivé albumy.taktiež sa mi neukazuje v total commanderi.poradte prosím.