Stránka 1 z 1

MP3 nepřehrává, soubory v něm jsou.....

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 10. 2007 18:29
od soban
Dostal se mi do ruky THOMSON M200E256 a mám s ním problém.

Prostě mp3 soubory do něj nahraji, jsou vidět, ale přehrávač je nevidí, a nepřehraje.

Tak jsem si řekl že skusím přehrát fimware, ale ani to nejde prostě program s fimware ten přehrávač nenajde, přitom je přehrávač normálně připojenej a může se pracovat se soubory.

Skoušel jsem ho připojit a potom spustit ten program a i obráceně nejdříve spustit program a potom ho připojit, prostě windows i linux ten přehrávač normálně vidí a dají se přetahovat soubory, ale upgrade nefunguje prostě zůstane viset na hledám zařízení.

Vyskoušel jsem to taky pod různými windows (ME a XP) taky nic.

Přitom když nic nenajde tak na displeji místo písmen jsou různé kostičky.

Jinak není to můj takže nevím co s ním dělaly, zda nemá být v té paměti ty mp3 třeba v nějakém adresáři a pod....

Nemáte někdo nějakou radu než ho vrátím a řeknu aby ho zanesla do opravy?

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 10. 2007 18:52
od davidak
Není problém třeba ve špatně vytvořený partition- třeba je naformátovaná na jinej systém, event označená jako aktivní..? nebo jestli to nejsou mp3 v bitrate, který ta Lyra nepodporuje..? evidentně není problém v hardwaru..

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 10. 2007 19:08
od soban
Skoušel jsem si s tím pohrát s fdiskem jsem se na to díval a i naformátované na vfat (fat32) to je.

Skusil jsem to ruzně předělat naformátovat na jenom fat a pod....

Prostě nic mám dojem že je tam poškozen fimware, a štve mě že se nechce přehrát, a i když tam vložím kartu tak ji přehrávač nevidí, přitom z PC na tu kartu můžu ukládat a číst.

Taky jsem skoušel různé mp3 a taky jsem je přejmenoval zda mu nevadí dlouhé názvy atd......

Prostě si myslím že je tam pokažen fimware a nevím jak tam dostat nový když ho ten jejich program nenajde.

Prostě jako masstorage funguje můžu tam cokoliv dát, naformátovat a pod..... ale přehrávač nic nevidí....

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 10. 2007 19:20
od DC20
A ako to tam kopirujes? normalne ako na flash disk? lebo niektore prehravace, co som cital, to potrebuju nakopirovat cez prislusny program... napr ipod cez itunes.

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 10. 2007 19:26
od soban
Normálně, ovšem i kdyby to chtělo spec program tak by aspoň měl fungovat upgrade fimware který se dělá tím jejich programem který jsem stáhnul.

Jinak existuje pro to zvláštní program na přetahování hudby, ale v návodu je že to jde i normálně v průskumníkovy - že není potřeba ten speciální program tak nevím.

Zatím ho nemám na internetu jsem ho nenašel a CD originál mi dodá až za týden - má ho na intru.....

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 10. 2007 19:33
od DC20
Aha... tak potom neviem cim by to mohlo byt... instalujes ten firmware presne podla navodu ? lebo napr pri emgetone je trosku zlozitejsi postup kde je treba drzat tlacitko play pri vybratej baterii atd...

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 10. 2007 19:45
od soban
No je tam readme a tam je nainstalovat program, potom ho spustit a pak připojit přehrávač a potom ho má ten program najít, ale nenajde a zůstane v hledací smyčce. A windows ho najdou a připojí jako masstorage a ten program pro upgrade ho pořád nenajde....

Proto si myslím že se asi nějak podělal ten fimware....

Skusím až donese originál CD zda tam není nějaký speciální program na formát, nebo na reset atd......

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 10. 2007 20:09
od davidak
V tom případě bych pořádně pohledal po internetu, jestli má přehrávač nějakec recovery/servisní mód, většinou je přístupnej přes speciální kombinaci stisknutí kláves.. Tam odsaď už by se dalo něco udělat. Snad.

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 10. 2007 20:41
od soban
Hledám hledám ale nic nenacházím, pouze návod, a upgrade fimware - jinak jsem nic nenašel.

Proto jsem se ptal tady co bych mohl ještě vyskoušet...

Upgrade fimware nefunguje podle návodu co je u něj napsán, kdyby aspoň vypsal nějakou chybu i třeba že nenalezl přehrávač, ale nic....

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 10. 2007 22:25
od soban
Tak už to funguje.......

Použil jsem upgrade fimware a tím ho sprovoznil.

Fimware jsem vzal odsud: http://www.photo.thomson.com.pl/products/Audio/Mp3%20players/firmware/M200E256.ZIP

A postup se trochu liší od popisu.

Nainstalujeme program a spustíme potom připojujeme přehrávač tím spůsobem že zmáčkneme tlačítko ON (PLAY) a držíme a zasuneme usb kabel do PC a Přehrávače, program bude chtít nainstalovat ovladače odklepeme a po nainstalování pustíme tlačítko a program by měl ten přehrávač najít a pokračujeme dále podle návodu.... (zaškrtnout box a zmáčknout start.....)

Takže díky za to že jste mě nakoply tím směrem že pro upgrade třeba držet tlačítko.....

Je tam teď sice starší fimware a nehlásí se jako THOMSON, ale jako RCA ale funguje.....

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 10. 2007 16:06
od davidak
Tak super. Něco takovýhleho sem myslel- takhle se postupuje např při upgradu firmware u přehrávačů Emgeton.

Re: MP3 nepřehrává, soubory v něm jsou.....

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 1. 2009 15:10
od Rony006
Odkaz už nefunguje nevíte někdo o jinym, kde by se dal firmware sehnat? Díky.

Re: MP3 nepřehrává, soubory v něm jsou.....

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 10. 2009 18:20
od soban
Dal jsem ho prozatím na http://www.soban.cz/Data/M200E256.ZIP