od pe3czech 21. 7. 2010 14:33
Mám trochu pozdní review a dojmy: já jsem se ZENem míval v dobách, kdy jsem jej vlastnil (2007,2008) velké problémy - vystřídal jsem 4 kusy ZEN4GB a všechny byly poruchové. V Electroworldu, kde jsem jej koupil prvně pro lepší cenu, jej rovnou recyklovali=ZEN se mi odmítal zapínat, přinesl jsem do EW, tam mi dali nový a původní šel do kontejneru.
Po třech reklamacích mi dali peníze, nový mi prodat odmítli, EW jej údajně pro poruchovost stáhl z českého trhu. Celé to trvalo asi sedm měsíců.
Mezitím klesla výrazně cena v Alfacomputer(přičemž nechápu, jaktože nyní se ten stejný ZEN prodává za částu vyšší než v roce 08) a šel jsem za vidinou ušetření do Alfy. Tento ZEN již nekrachoval a já byl spokojený, že mám konečně fungující přehrávač.
Jenže jednoho dne, aniž bych si byl vědomý nějakého nárazu nebo pádu, umřel displej - po zapnutí se objevily pouze klasické skvrny vznikající při prasknutí vnitřního sklíčka displeje. V alfě mě reklamační technik se slzama na krajíčku pověděl, že se jedná o mechanickou závadu a proto je reklamace zamítnuta.
To víte, že mě vytočil. Přesto jsme vedli klidnou diskuzi na téma, jak je možné, že displej praskl bez mechanického poškození, bylo mi dána rada, že jej mám nosit v náprsní kapse košile, že disple j je velký a křehký, do kapsy džín, kde je exponován se nehodí.
Marně jsem namítal, že nikde není napsáno, že přehrávač je vhodný pouze do košile a ani jsem žádnou košili při koupi nedostal...
Proto mám velmi rozporuplné dojmy: hrál výborně, jak audio, tak video(obzvláště displej byl tehdy naprosto bezkonkurenční)
Jenže k čemu? Stále jej mám doma, stále hraje, ale použít jej můžu jen jako obrovskou flashku nebo čtečku paměťověk. Proto bych do něj, sice s nostalgií, ale přesto nešel