od Figut 23. 3. 2009 20:55
Porovnání Sony NWZ-A829 a Cowon iAudio 7:
Natahal jsem klasicky po složkách do přehrávače hudbu, není potřeba Media Manager. Přenosová rychlost dobrá, bez problémů. Překvapila mně velikost přehrávače (z fotek vypadá větší) a lehkost. Zapojuji ER-4P a podrobuji kritickému poslechu. Hned přes sluchátka do uší proudí jasně slyšitelný ŠUM. i7 je na tom znatelně lépe, šum je slyšet jen ve velmi tichém prostředí (v noci). Samozřejmě jsem nejdříve povypínal všelijaké vylepšení zvuku, ekvalizér nastavil na normal. Nechápu recenzenta abi, který hodnotí zvuk Sony jako "zpracovaný". Použitá sluchátka se530, tak možná tady byl slabý článek. Dále mi je podezřelé, že na trustedreviews hodnotí shodně zvuk i7 a Clip 7/10, zatímco Sony 9/10. Ano, tento Sony má výborný zvuk, jako Cowon a Sansa, tak proč rozdíl dvou bodů, když navíc šumí? Dobře, dál. Těžko říct, jestli hraje lépe i7 nebo NWZ-A829, přestože Sony šumí, a při pauze, nebo klidných pasážích je to hodně zřetelné. Od i7 má zřejmě trochu pevnější zvuk, sykavky trochu víc "syčí". To je ale možná jen dojem umocněný konstrukcí přehrávače(Sony kov, i7 plast). Až na ten šum je kvalita zvuku tohoto Sony přehrávače vyrovnaná s těmito: i7, O2, Clip a pak trochu horší, řekl bych, D2. Ještě dodám, že s přednastavenými ekvalizéry nebo některými zvláště "prasáckými" funkcemi je poslech Sony nemyslitelný. Co mě mrzí, je vzpomínaný šum. Nechápu, proč tam musí být. Možná jej prodám, nebo vyměním. Ještě si nejsem jistý.
Cowon Plenue D (1.02) + ER4S | xDuoo X3 + ER4SR
black | death | thrash | grind | doom | sludge | heavy | metal