Jaká sluchátka do cca 1000 Kč?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod wisk 18. 2. 2014 15:06

LOPO_X: já právě koukám po něčem trošku vyrovnanějším. Je fakt, že jsem si na výrazné basy vcelku zvykl. Proto ta zmínka Jays t-Jays Two, které tady v recenzi dopadli celkově po zvukové stránce vcelku dobře a recenzent chválil hlavně skvělé basy. U nich se ale bojím vcelku velkého těla, aby mě netlačili v uších. VSONIC se mi zase líbí víc díky možnosti vedení za uchem i normálně. To je u t-Jays prý možné jen při otočení sluchátek (levé do praváho ucha a naopak).

Jaký je vlastně rozdíl mezi VSD1 a VSD1S?

Ryan Giggs : Dobrá, děkuji za info. Bral jsem to tak, že větší odpor znamená menší hlasitost. Co tedy ovlivňuje nejvíc hlasitost?
wisk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Doodier 18. 2. 2014 15:21

Pozor! Když vedeš VSD1 za uchem, tak máš taky otočený pravý a levý kanál!!
Doodier
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 18. 2. 2014 16:50

wisk píše:Ryan Giggs : Dobrá, děkuji za info. Bral jsem to tak, že větší odpor znamená menší hlasitost. Co tedy ovlivňuje nejvíc hlasitost?

Tam hra rolu viacero faktorov, aj citlivosť sluchadiel. Nie je to iba o impedancii.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod wisk 18. 2. 2014 21:56

Ok. Dík za odpovědi. Našel jsem doma starší sluchátka s 60 Ohm a hrajou možná víc nahlas než 24 Ohm Sennheisery HD 201. Aby jsme to tedy ukončili... doporučili by jste mi spíše VSD1 než t-Jays Two? (rock,pop,radio - zdroj mobil) Hodí se ma tyto styly spíš VSD1 nebo VSD1S? Nebo je v této cenové kategorii něco co nabídne ještě více muziky?
wisk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lever 19. 2. 2014 10:45

tak objednáno... jsem zvedav :)
lever
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Krysza 19. 2. 2014 14:08

R4ZoR: tak doufám, že to máš dobře nastudovaný, páč sem ty Somici taky objednal... :)) nějaký info, kdy by ti měly přijít?
Krysza
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod R4ZoR 19. 2. 2014 19:46

Dnes mi prišli, objednával som 8. 2.
R4ZoR
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Krysza 19. 2. 2014 22:54

paráda, bojim se zeptat, ale jak hrajou? :)
Krysza
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gl_st0rm 21. 2. 2014 14:02

taky sem pred casem neodolal a SOMICaky objednal :) a uplne se uz od stredy desim, co R4ZoR napise, heh
gl_st0rm
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Butcher55 1. 3. 2014 19:06

chalani, potrebujem poradit :) moje milovane meelectronics m9 som zacal pouzivat pri cviceni a teda potrebujem dalsie sluchadla na bezne pouzivanie. Z toho co mam nacitane sa v podstate rozhodujem len medzi tromi: Xiaomi Pistons updated version, Sony MH1C alebo tie fake sennheiser ie80. Ja sa asi najviac priklanam k tym Xiaomi lebo ich celkom vychvalili aj na head-fi a trochu sa bojim colnikov ak by som objednaval tie fake ie80.
Butcher55
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Doodier 2. 3. 2014 11:32

Existuje tady na foru celé vlákno o IE80 OEM ve kterém objenávalo i hodně lidí ze Slovenska a myslím, že nikdo nehlásil, že by měl s celníky problém.
IE80 OEM a Piston 2.0 jsou docela basově zabarvená sluchátka. MH1C nevím, jak hrajou, ale prý jsou skvělá.
Kdybys kupoval Pistony, tak je kupuj hlavně od oficiálních distributorů, protože se prodává hodně fejků.

Hodně štěstí při výběru :)
Doodier
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wheatley 8. 3. 2014 16:22

Zdravím, tak po osmi měsících služby (což je u mě asi rekord :-D ) odešel kabel u mých Klipsch S3 a bude potřeba je něčím nahradit. Cenově bych se chtěl pohybovat cca okolo té tisícovky, konstrukce pak jednoznačně opět špunty. Klispche mi zvukově dost vyhovovaly, takže první co mě napadlo byly samozřejmě Klipsch S4. Z toho co jsem tu ale četl se za ty prachy dá nakoupit líp a tak mi padly do oka Sony MH1C, o nichž jsem četl dost chvály a zvukovým projevem by mi mohly vyhovovat. Zdrojem zvuku je Sansa Clip+, popřípadě mobil (Moto G), vzhledem ke každodennímu nošení potřebuju, aby taky něco vydržely a byly pohodlný. Tam si nejsem jist, jestli jsou Sony perfektní, četl jsem o nich v tomhle ohledu různé věci a tak bych se chtěl věci znalejších zeptat na případné alternativy.
Jo a byl bych rád, kdyby šly sehnat v nějakých normálních českých obchodech (czc).
Peugeot 306 Break 1.4 55kW
wheatley
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zatycz 9. 3. 2014 14:50

To je tezke. MH1C mi hrajou se Sansa Clip Zip paradne, ale ten kabel je fakt na "prezdrzku". Pro zrucneho cloveka je nejlepsi reseni koupit za 300,- MH1 a vymenit kabel. Sam se na to chystam, podle tohoto navodu http://i.imgur.com/PzfjlVS.jpg Sice trosku klackovsky recabling, ale funkcni to bude :)
zatycz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SlashBJ 10. 3. 2014 00:03

zatycz:

Tak to je výbornej nápad, potřebuju něco na běhání a brusle, no a tohle je přesně ono, udělám si kabel dlouhej jak potřebuju já a basta :)

Akorát si nejsem jistej, nechtělo by to spíš kabel se silikonovou bužírkou, než PVC? Koukal jsem, že používa 28AWG => cca 0,08mm2, takže lanko kvuli menší náchylnosti k lámání?
A taky mi není úplně jasný :D, má 4 vodiče ze sluchátek, 2x černej a 2x bílej, ale na poslední fotce vidím v hlavním svazku jen 2x černej a 1x bílej, takže by měl mít někde "uzel", kde mu jdou 2x bílej do jednoho a černý pokračujou, souhlasí? :)
SlashBJ
Junior

Odeslat příspěvekod zatycz 10. 3. 2014 20:07

Uprimne, nemam tucha :) Nastesti muj sef umi pouzivat pajku a kdyz jsem mu ukazal ten obrazek s dotazem jestli mi to udela, tak mi rekl ze bez problemu, ale ze se prvne doma podiva, jestli tam nema nejake sluchatka, ze kterych by se mohl pouzit kabel, aby to nevypadalo tak klackovsky a ze pokud ne, tak doveze nejakou elektrikarskou vychytavku, do ktere se to obali a pak se to teplem zatahne :)

Podle vseho bude bily kabel zem, spojeny nekde u rozvetveni a cerne jsou signalove vodice, coz by odpovidalo kontaktum na jacku - od kabelu je to zem, prava, leva.

Kabel urcite lanko(licna), ale PVC by melo stacit. Pokud me pamet neklame, silikonova buzirka se pouziva kvuli odolnosti proti zaru. Na ohebnost a odolnost kabelu by to nemelo mit vliv.

Akorat co jsem tak letmo koukal do GM a GES, nejtenci kabliky meli nejtenci AWG24.
zatycz
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků