Zhodnoťte můj výběr beden - a pomozte s výběrem zesilovače

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Gzerqqy 4. 5. 2014 06:08

Ahoj,

zkusím Vám nastínit mou situaci.

Co se audia týče, moc zkušeností nemám. V poctatě nemám žádné.. až na těch pár teoretických, které se mi za poslední dobu podařilo načíst z webu.

V současnosti používám 2.1 aktivní PC bedny od Creative labs, konkrétně gigaworks T3 spolu s grafickou kartou: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium.
Přes Aux na ně mám napojen ještě mp3 přehrávač Fiio X3. Zvlášt je to ještě Sony NWZ-E464 8GB, který si sice nedáva Flac jako Fiio, zato vydrží 50 hodin. Fiio jen 10h.
Sluchátka klasiky Koss Porta Pro a na doma Razer Orca. Takže vlastně až na Fiio X3 se nic nedá považovat za hi-fi vybavení. Aačkoli se Creativy T3 važně snaží a jejich-
- satelity hrajou až neuvěřitelně, na to jak jsou malé. Jen nejsou zrovna širokospektralním vybavením. Woofer je docela raritka.. udajně ho tvořily týpci z cambridge. Finta je v tom, že jen jeden měnič je opravdobý, zbylé dva jen membrány pohybující se za pusobení akustického podtlaku (nejspíš) nebo přetlaku a diky tomu zahraje dosti hutné basy i při spotřebě jen nějak 9-17W. To jen tak pro zajimavost.. zpátky k věci.

Linky na současné vybavení:

http://www.czc.cz/creative-labs-gigawor ... 40/produkt
http://zvukove-karty.heureka.cz/creativ ... -titanium/
http://mp3-prehravace.heureka.cz/sony-nwz-e464-8gb/
http://sluchatka.heureka.cz/razer-orca/
http://www.audigo.cz/MP3-FLAC-prehravace/Fiio-X3
Koss PP link nepotřebuje.

Takže od sestavy, kterou ted chci zkompletovat očekávam oprvadový skok ku předu. Změnu ne-nepodobnou přesedlání z kabiny Hindenburgu do kokpitu F-22 Raptoru. Mno.. to nejspíš ne ale snad bude změna dostatečně markantní.


Mělo by se jednat o 2.0 stereo regal bedny s případným rozšířením subwooferem na 2.1 bedny. Někde jsem vyčetl, že k právemu stereu se woofer prostě nehodí a nikdy nesladim zvuk regalovek s woofrem.. (nevím co je na tom pravdy).
Důraz je kladen na nízkou spotřebu a ozvučení málé místnosti (cca 20m2). Nejde mi o hlasitý přednest hudby, aby reprobedny hrály nezkresleně i při hodně hlasite hudbě.. jde mi o přesný opak: a to aby hrály čistě i při velmi-
- tichém poslechu (I když se asi jedná o něco fyzikálního, a při slabším volume vše prostě slyšet nejde). O nizkou spotřebu mi jde z toho důvodu, že chci stereo převážet na chatu, která je na samote s absencí inženýrských sítí a energiii řešenou za pomoci solarních panelu a založních zdroju, kde se bojuje o každy watt.
Hudební styl není nijak vyhraněný. Převážně poslouchám klasiku jakou je Vivaldi nebo Shubert. Soundracky z filmu, napřiklad Sherlocka Holmese nebo herních soudtracku typu Witchera. U takové hudby mi basy překažejí. Chci, aby tam byly na ponékud energičtější žánry.

Tak tedy k jednotlivým položkám a prvně k tem hlavním: reprobednám. Vybírám jen na základě intiuice, nižšího výkonu, kvality a vzhledu. Stejně tak jako mé hifi znalosti, jsem i já povrchní a na vzhledu mi záleží, proto ve výběru nehledejte například Klipsch. Sicé chápu, jak úžasně pravděpodobně hrají- jenže jejich vzhled je pro mě nepřekonatelnou překážkou.

Stejně tak, jako by pro mě bylo nejednoduší pořizení dvou studiovek Adam A5X http://kytary.cz/adam-audio-a5x/HN117684/ ale název firmy je pro mě přespříliš biblický a jiné studiovky mi nevyhovují- škoda.

Původně jsem zamýšlel mnohem prosčí řešení: Edifier Studio 6 Plus http://www.tiphardware.cz/gaming/reprod ... -plus.html
http://www.youtube.com/watch?v=CPG1OBLo5N4 (V obchode mají špatny obrazek.. modelově nižší řadu. Na videu jsou správné) Sice hrajou važně slušně.. akorád že spíše hloubky a rychlejší hudbu. Ta detailnější bude kámenem úrazu. Proto se můj zájem ubral směrem k "opravdovému" hi-fi.


Tak tedy pasivní regalovky. Vybíram mezi těmito:

1. Focal JM Lab Chorus 806V
http://www.prag-info.cz/_shop/Focal+JM+ ... 33277.html
2. Bowers & Wilkins 686 S2
http://www.studiospalicek.cz/bw-bowers-wilkins-686-s2
3. DALI Ikon 1
http://www.hifiopava.cz/easopava/eshop/ ... ALI-Ikon-1
4. Mistral Bow-A4
http://www.sharp-partner.cz/regalove-re ... ow-a4.html
5. Mistral Bow III
http://www.sharp-partner.cz/regalove-re ... cerna.html

Ovšem mými favority(doslova mě fascinují), pokud v nich není nějaký "háček" nebo nejsou vyrazně horší, než výše zmínené bedny jsou tyto:
6.Elac BS 142
http://www.alza.cz/elac-fs-142-black-d604024.htm
7.MISTRAL Sag-350 mini
http://www.skyaudio.cz/mistral/mis-sag-350mini.html

Všechny mají +- 25-100W zatiženost.

Ted k tomu, co je bude napájet.. Pochopitelně bych nejraději nějaký Cambridge audio nebo rovnou Vincent ale oba jsou nepřijatelné. Co jsem tak pochopil, první zminovaný mívá přikon nějakých 320-350W a druhý zminovaný rovnou 500-600W. Já mám toleranci tak 60W, rozhodně ne víc než 100.
Proto se smířím se stereo receiver nebo zesilovačem (rozdil doted přesně nechápu) z nižší třídy jako je Pioneer, Onkyo, Yamaha či Denon. U těch by snad šlo docilit tak nízké spotřěby(U nekterého modelu Yamahy jsem se dopatral odběru snad jen 54w a jeden 5.1 který mi je na nic dokonce jenom 34W) - Tohle info teda moc dobře dohledat nejde) Snad i Harman Kardon, Marantz nebo Nad, by to mohli sploňovat. (fakt si je nechcu obědnavat po jednom, měřit odběr watáže a zase je posilat z5 :- /)
Taky je dost obtižne zkloubit všechny parametry do jednoho přístroje. Parametry jako výkon do max 2x 120W, výstup pro subwoofer, USB vstup s dovedností přehráváni Flac/ 192 kHz/24bit soubory. A taky se prý u některých kvůli přehřívaní docela hlasitě točí větráček- to je nepřipustné. Takže jde o tyto parametry do nějakých 13 000,-
Něco jako :

1.Harman Kardon HK 3700 (Splnuje vše, až na příkon který jsem nezjistil)
http://www.mall.cz/prijimace/harmankard ... 0?v=646083
2. Yamaha A-S300 (nema uvede sub ale na zadním panelu je vystup na něj/ přikon zase nemám páru)
http://www.mall.cz/zesilovace/yamaha-a-s300-b?v=468800
3. Marantz PM5004
http://www.elektronet.cz/marantz-pm5004
4. Cambridge Audio Azur 351A
http://www.melodiecb.cz/produkty/hifi-k ... ovac-s-usb
5. NAD C 316BEE
http://www.luxusni-elektronika.cz/zbozi ... d-c-316bee

6. Elektronkový zesilovač by diky nízké spotřebe byl ideální, cenovka už je ale tak trochu jinde. A taky se udajně co 4 000 hodin hraní musí měnit lampy.. to by mi nebylo příjemné- hudba mi hraje hodiny denně.
Taky nemožnost připojení woofru.. i když to má asi ještě menší smysl, než zapojeni do toho noromalního.. tipuju tranzistorového zesilovače.
Kdyby to tedy smysl mělo, zde pár woofru mezi kterými vybíram:

1.Eltax Shine SW10
http://www.sharp-partner.cz/subwoofery/ ... cerny.html
2. Scansonic S8
http://www.prag-info.cz/_shop/Scansonic ... 1854.html#
3.Tannoy HTS SUB
http://www.studiospalicek.cz/tannoy-hts-sub
4.Bowers & Wilkins ASW608
http://www.studiospalicek.cz/bw-bowers-wilkins-asw608

Výkon 100-200W a zapínání mám v plánu opravdu vyjmečně. Jen na vybranou "dunivou" hudbu. Pokud to teda vážně má smysl a nebude se zvuk wooferu prát s tím regalovým. (Objasněte to pls někdo. Pokud to jde a neni to subjektivní jako vzhled)


Popřípadě mě ještě napadlo vše řešit za pomocí nové německé zvukové karty ESI Julia Xte http://www.alza.cz/esi-julia-xte-d473795.htm#popis http://www.music-store.cz/recenze/esi-juli-xte-0
Chápete.. nějaká levna micro ATX deska, laciny usporný procak s integrovanou grafikou, a pod(Zde rady nepotřebuji. Vím jak to poskládat). Zakladni vybavení čistě jen za účelem hudby(Sice by šla dát rovnou do mého PC, ale bylo by to o5 kontraproduktivní, jelikož v něm mám herní grafiku atd. a mít na PC klidovou spotřebu 250W jen kvůli hudbě mi nepřijde racionální).
Nakonec mi ale došlo, že tím bych sice dosáhl odběru nepřesahující 60w a terových uložných prostor pro Flac, jenže mi jaksi nedošlo: čím bych ty bedny napájel?-
Měl jsem za to, že ze zvukárny natahnu kabliky rovnou do beden.. to je ale nejspíš nesmysl. Jen zvukarna to neutáhne.. leda tak aktivy. Takže toto řešení asi nevýjde. (pokud neznáte nějakou vychytávku řešíci to)

Jsme sice v repro topicu, tak bych tu neměl cpát ostatní. Protože mi ale bylo řečeno něco ve smyslu parafrazuji "Bedny se na zvuku podílejí víc než zesilovač/kabely a vše ostatní" hodil jsem to sem.

Tak tedy ještě tip ohledně výběru sluchátek k Fiio X3 na domaci poslech by se mi hodil. Jde o tyhle:

1. AKG K-702
http://www.harman-kardon.cz/akg-k-702/161.php
2. Beyerdynamic DT 880 (250 Ohm verze)
http://www.stereovision.cz/stereovision ... mic-DT-880
3. Audio-Technica ATH-A700
http://www.sluchatka.net/91-audio-technica-ath-a700/
4. PS: o Sennheiser zájem nemám

To je asi tak vše.. uvítam jakýkoli návrch, postřeh, tip.. ehm tedy každý konstruktivní návrch, postřeh, tip. Né klidně stači i Bedny: tyhle, Zesik: tenhle, Sluchny: tyto. Zduvodnění mi pomůže víc. Beru i konstruktivní kritiku- Vše co mi nakonec pomůže při finálmím rozhodování, a díky za to .) Vaše postřehy budu při výběru brát v potaz.

Btw: Jedná se o docela spontální rozhodnutí (ještě před týdnem jsem věděl leda tak, že existuje nějaka Yamaha zabyvýjící se nečím s hudbou, a jak vypadá jack konektor) Snad jsem si utřibil jakž-takž audio vkus a nenakopíroval jsem Vám tu nějaký "odpad". Kdyžtak pardon.

Jo a ještě.. Na 8 Ohm zesilovač se prý dají zapojit 2 páry beden. jakoby 4.0 s banánky připojenými na zesík za sebou jako při Bi-wiring a utáhne je to.. je to pravda?

To už je opravdu vše.. dík moc za reakce .) Tedy ještě rozpočet.. 25-45k a k ceně tautologie na závěr: "čím mín - tím líp".
Gzerqqy
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dkdkdk 4. 5. 2014 07:15

...já bych ještě přidal
Dali Zensor 3
Wharfedale Diamond 121
Monitor Audio Bronze BX2
Q Acoustics Concept 20
Acoustic Energy 301
VMA-II Mikro
...ať to není tak jednoduché :D
dkdkdk
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gzerqqy 4. 5. 2014 07:28

Jenže to už je právě ten užší výběr. Projel jsem desítky e-shopu, a prohlidl dovolím si řict stovky beden, než jsem se rozhodl pro tyto a vůbec než jsme to sem postnul. Důkaz? z těch co si poslal mi nevyhovují ani jedny (vzhledově). Každopadně dík za další tipy .)
Gzerqqy
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Trymore 4. 5. 2014 08:23

Máš dosť zvláštne a zbytočne obmedzujúce požiadavky.

Vyberaj medzi reprosústavami s čo najvyššou citlivosťou. Samozrejme, rozdiel +/- 1 dB medzi modelmi je zanedbateľný, no jednoducho pod 87 dB/1W/1m by som nepozeral.

Keď pozeráš na spotrebu, tak by som sa pozeral len medzi zosilňovačmi pracujúcimi v triede D (tam je účinnosť cca 95%, v triede A/B len asi 55%).

A na výkon zosilňovača nepozeraj. S regálovkami o citlivosti 87 dB/1W/1m pri 8 ohm budeš mať akustický tlak vo vzdialenosti 1 metra až 87 dB pri 1 wate. Pri 2 watoch to bude 90 dB, pri štyroch 93 dB, pri ôsmich watoch 96 dB, pri 16 watoch 99 dB a pri 32 watoch výkonu zosilňovača to bude 102 dB. A to je už je pekný rámus. Z toho vyplýva iba jedno, nepozeraj na to, akú maximálnu spotrebu sa pri zosilňovači uvádza. Môžeš používať aj 2x200 watový zosilňovač, pri nízkych hlasitostiach to nebude žrať veľa. Rozhodne ale nepozeraj na zosilňovače triedy A, tie žerú ako prasa a to dokonca aj keď nič nehrá.

Najväčší rozdiel medzi stereo receiverom a klasickým integrovaným zosilňovačom je ten, že receiver má zabudovaný tuner.

Takže späť k bedniam. Mistral značku nepoznám, ale príde mi to, akoby kopírovali reprosústavy od B&W a aj tá cena je podozrivo nízka. ELAC BS 142 nemusí byť zlá voľba. Určite ber dvojpásmo a nie komplikované trojpásmo.

Trocha ale nechápem, načo chceš subwoofer, ak máš problémy so spotrebou. Ak chceš subwoofer ku klasickej zostave pasívne repro + zosilňovač, jeho zladenie s repro bude veľmi náročné, možno neriešiteľné. Skôr či neskôr budeš subwoofer vypínať a bude ti vadiť, prídu bolesti hlavy. Problém je ten, že subwoofer musí byť správne umiestnený, musí byť rýchly s rýchlou odozvou, aby nedochádzalo k signálovému oneskoreniu.
Preto sa pozeraj len po modeloch anglickej značky REL alebo americkej Velodyne. Každý z nich rieši tento problém svojou cestou.
Ak ale subwoofer budeš zapínať len príležitostne, tak je to potom jedno, čo vezmeš. Ale z tých všetkých vychádza najlepšie B&W ASW608, alebo by som ti poradil toto: http://www.teufelaudio.com/components/s ... 11190.html ...teraz je zadarmo poštovné a k tomu zadarmo slúchadlá v hodnote 70 €.

Alebo je tu druhá možnosť, kúpiť komplet s relatívne nízkou spotrebou, so subwooferom, s rádiom a CD prehrávačom a s USB vstupom:
http://www.teufelaudio.com/stereo/kombo ... 13078.html
alebo
http://www.teufelaudio.com/stereo/kombo ... 12010.html
Ale toto riešenie sa samozrejme zvukom nevyrovná s výkonnejšími zosilňovačmi a regálmi. Avšak aj cena bude iná.
Trymore
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Gzerqqy 4. 5. 2014 09:11

Máš právdu. Ty Mistral 350tky jsou kopií sloupových B&W. B&W za 340k přitom Mistral je s cenovkou 21k. Moc jsem toho o nich nenašel, tak je to trošku loterie. ELAC BS 142 jsou zase nové a taky jsem nenašel moc informací.. rozhodně jsou důvěryhodnější a jsem jim taky víc nakloněn. Nechápu, proč na tom e-shop mají status aktivních beden, když aktivní nejsou.
U subwoofru tedy jen značky http://www.hifimarket.cz/rel-tzero-p2191 nebo http://www.melodiecb.cz/produkty/reprod ... XIlOIKUo4e Chápu. Jinak se bez něj važně obejdu, když si s regaly nebude rozumět.
Dík za vysvětlení receiver X zesilovač. Tuner nepotřebuji, ani CD mechaniku, která je u těch poslednich dvou minivěží, které jsi poslal. Ted se pokusím pobrat všechny ty dBely a energetické třídy. Tedy tu třídu D. Tohohle rozdelení jsem si na e-shopech nějak nevšim.. ani ted to nevidim. Zameřím se na to.
Ted si vzpomínam.. už jsem to tu někde četl. Že některé zesilovače žerou proud stale stejný konstatní (asi aby byly vždy připraveny na rázove zvýšenosti hlasitosti) a jíným zase stoupá odběr přimo úměrne s hlasitostí. Tohle tedy dělají zesilovače třády D i když mají napsáno třeba 300W je to špičkový odber při maximalní hlasitosti, a při běžné pokojové to tedy bude brát třeba 50W? A třída A/B odebíra pořád stejně hodně.. tak se to dá rozdělit? nebo je to jen učínost a postupně se navyšuje odběr zesilovače typ od typu nezavisle na třídě?
Naposledy upravil Gzerqqy dne 4. 5. 2014 09:53, celkově upraveno 2
Gzerqqy
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod iggi 4. 5. 2014 09:48

velmi dobre dvojpasmovky ma aj BVaudio S1.2 - http://www.bvaudio.sk/s1.htm
potom vma II mikro: http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani/vma_2_mikro.php
Urcite lepsie ako komercia v tej cene.
a vyberat zosik podla spotreby je dost divne... radsej si kup novu A+++++ chladnicku a poriadny zosik. Tie hodnoty spotreby su aj tak vacsinou maximalne a nie priemerne...
iggi
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gzerqqy 4. 5. 2014 10:17

Jedny ty bedny už tady posílal koleka o kousek výše.. no a ty druhé jsou v poctatě totéž (vzhledem). Nezamlouvájí se mi ani jedny. Chci aby ve mě pohled na bedny evokoval radost, tyhle jsou na to příliš strohé. I kdyby hrály o třidu líp, nechtěl bych je.. Chápu, že tobě se třeba líbi a respektují to. V mém připadě by musel byt desing ponekud jiný. http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani/vm ... idol/1.jpg tyto od stejneho výrobce už jsou poněkud zajimavější, přesto to pořád neni úplně ono. (Jinak ja nejsem hudebník, jsem obyčejný hudební konzument, takže není neobvyklé si vybírat mezi komerčními reproduktory) Takovou chladničku už vlastním a odebíra opravdu velmi málo energie. Je taky "A" jen trošku mín "zapluskovaná". Nezabíhejme do polemiky proč mám takové a onaké požadavky.. Když chce někdo dům na poušti cely z kovu, přesto že v něm bude přes den jako v troubě.. Je to jeho věc, když za to zaplatí. Někdo mín pošetilý by si předem aleslepoň vyslechl argumenty, a to právě dělám. Navíc zjistění o navyšujicí se spotřebě při otačení kolečkem volume nahoru by situaci s odběrem vyřešilo. Jen nějaký takový optimalní najít..
Gzerqqy
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod armaman 4. 5. 2014 10:34

Bohuzial slovensky predajcovia
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=18814
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=18990
a ak cosi napadite tak toto
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=17337
ale neviem co ta cena.....
A k tomu dizajnu, nie vsetko co je strohe hra zle....

A zvukovku by som urcite nebral od ESI. Ak uz tak aspon ASUS Xonar Essence STX. Sice drahsia no zvukovo urcite inde ako ESI Juli@.
Alebo USB riesenie.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Gzerqqy 4. 5. 2014 10:46

Proč buhužel? Jinak dík za tip.
Zkusím to já: Bohužel, jsou pro mne v poctaté totež, co Vma II mikro a BVaudio S1.2
A to rovnostrané dřevěné kostky, které mě ničím nezaujaly. Elac BS 142 se mi do jiste míry zamlouvá právě diky té výškové membráně kterou má myslím i DALI Ikon 1.
Nevim, jestli je to všeobecný termín ale Adam to má pojmenováné jako X-ART tweeter.
Ty třetí bedny, které jsi přidal mi stylem nevím proč připominají bedny od firmy Microlab a Modecom. Mimochodem mají dobré bedny, spíše PC bedny jen v o dost nižší cenové kategori. Pro info hrajou lépe než kde jaké Logitechy nebo Geniusy ve stejné cenovce i než ty o třidu dražší.
Naposledy upravil Gzerqqy dne 4. 5. 2014 10:54, celkově upraveno 1
Gzerqqy
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod armaman 4. 5. 2014 10:53

Samozrejme oko je oko, ale....
V prvom rade treba vyberat sluchom a z toho "nastrielaneho" gulasu co si sem dal sa tazko vybera to prave.
Hlavne a podstatne dolezite je vybert sluchom. Nikdy by som sa sa nerozhodol pre vyber z e-shop a urcite nie na zaklade preferencii inych.
Kvoli zosilnovacu som urobil takmer 80km za den a kvoli bedniam 400km za den.... Zvukovku som si siel vypocut ku kamaratovy a prejazdil som dalsich 80km a hned vecer som ju objenaval za 160eur a vobec nelutujem ,ze som nezohnal pouzivanu.
A som spokojny aj napriek tomu ,ze dakomu inemu sa to pozdavat nemusi.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Trymore 4. 5. 2014 10:55

REL T-Zero bude výborná voľba.

Čo sa týka zosilňovačov, tak kombinovaná trieda A/B je najviac rozšírená, je charakteristická vyšším skreslením ako trieda A, ale zato menej žerie a menej sa prehrieva. Trieda A ti vytopí izbu a spraví pekný účet za elektrinu, ale je najviac "audiofilná". Trieda D je najviac účinná, najmenej sa zahrieva, ale takisto najviac skresľuje. Triedu D je možné celkom dobre využiť v subwooferoch, tam sa to skreslenie až tak neprejavuje.

Áno, okrem iných aj ELAC využíva páskový výškový reproduktor, ale aj ten má svoje pre a proti. Ak sa ti nepáčia rovnostranné drevené kocky (čo ani mne) tak sa pozri na Wharfedale Diamond 10.1 alebo väčšie 10.2. Sú to troška viac len bum cink bedne, ale dizajnovo pekné a niekomu ten zvuk môže vyhovovať. Rovnako Quadral Ascent 20 sú podľa môjho názoru veľmi pekné bedne.

...a vyberať sluchom... drvivá väčšina vyberá sluchom, príde domov a zažije sklamanie... alebo po čase zažije sklamanie, lebo sa dali nalákať nejakým wow efektom. Kvalitné bedne ťa na prvý posluch zvukovo neohúria, ale ponúknu neúnavný a príjemný posluch na celé hodiny a dni. A takisto, keď každý vyberá sluchom, prečo po čase kupuje niečo iné? Kúp, čo sa ti páči, ak prepadneš hifi chorobe, vymeníš to skôr či neskôr, tak či tak.
Trymore
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 4. 5. 2014 11:03

Som zvedavy kedy Ty zacnes prehodnocovat svoje rozhodnutia.....
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod hocal 4. 5. 2014 11:18

Mistral Bow III - hrajú čisté výšky aj stredy, ale takmer žiadne basy. A presne z toho dôvodu sa mi ľahko zladili s Velodyne CHT 10q. S 2.1 laborujem už vyše 10 rokov. Áno, treba sa s tým hrať, skúšať, nastavovať, premiestňovať, (mňa to aj baví - hladanie lepšieho zvuku :-) ) a je tam určitá možnosť "doladenia" basov k miestnosti. Lacné stĺpy nebasujú, ale hučia a v kombinácii zo zlou akustikou to je masaker. Inak to zladanie reprákov zo subom ja vnímam tak, že najväčší problém zladenia je, ak sa prekrývajú určité frekvencie reprákov a subu. Tam sa môže tá frekvencia napr. znásobiť, ale aj "úplne vybiť" - teda akoby zanikla. Preto som volil regále "bez basov". A preto hrajú lacné 2.1 systémy akoby bezproblémovo - malé repráčiky, ktoré nehrajú žiadne spodné pásmo, sú zladené so subom. V skutočnosti sa ich frekvencie snáď ani neprekrývajú.
hocal
Junior

Odeslat příspěvekod Gzerqqy 4. 5. 2014 11:24

U reproduktoru jé jedno z toho nejduležitejšího si je poslechnou naživo..(je to docela zjevné) To je ale také u oblečení(si to vyskoušet), a přesto si úspěšné obednávám přes insternet skvěle padnoucí. Chce to hodně čtení zkoumání, a pak to jde i takhle na slepo. V poctatě mimo jídla obědnavám vše přes e-shopy a ještě nikdy jsem se nespálil. Snad až na jeden batoh, který mi obratem vyměnily za již vyhovující. To mě přivadí k tomu, kdyby mi nesedel zvuk beden. V ČR je přece zákon, přestože jsem ho nikdy nevyužil do 14 dní bez udani duvodu vrátit zboží. Takže mě připadny "misstake" bude stat 100kč poštovného. Ale když u určitěho produktu slyšiš vpoctate jen chválu, je velká pravdepodobnost, že tomu tak bude. Napřiklad mé Creative labs gigawork T3 měly taky tolik kladnych ohlasu.. no a je tomu vážně tak. Važné nehodlám někde cestovat po kamenych obchodech, i když je mám daleko blíže. Prostě mi to není přijemné.(mimo jine když něco koupiš v kamenem obchodě, neplati 14 deni lhuta na bezduvodne vracení, když si to obědnaš přes net a na stejném místě vyzvedneš, už máš 14 dení jištění kdyby ti to nesedělo) Fakt jsem to ale ještě nemusel nikdy využit.. zatim to bylo jen zachrané lano.

Na živo jsem u znamych slyšel jen Edifier studio 6 plus, a zvuk byl ponekud přebasovaný. Jsou to s prominutím takové sennheisery mezi repro bednama. A ještě jsem naživo slyšel právě Adam A5X a ty hraly skvěle.. proto usuzuji, že podobná konstrukce mi bude sedět i u pasivu.

Jo s Wharfedale jsem se setkal na této stránce http://www.electronic-star.cz/Wharfedal ... i48274.htm kde mají poněkud zvlástní sortiment zboží.. tak jsem si o nich nic moc nemyslel.

Na druhou stranu mě ted napadá.. někde jsem tu četl, že bedny se musí stejne jako motor auta teprvé "zajet" aby hrály tak jak mají.. Někde jsem četl až 80 hodin poslechu to prý trvá. Takže možna proto nekterým nezní hned tak dobře, když jim přijdou domu.

"ak prepadneš hifi chorobe, vymeníš to skôr či neskôr" tohle je zajimavé.. a pravděpodobné. Ono jde v poctatě pořád někam stoupat.. tuším až do takovych reprobeden ve tvaru oka z jako z Portalu. Jeden stují tuším 3,9M + odpovidajici přislušnství a jsi někde nad 10M.

hocal: Na Mistral Bow III jsme už chválu četl i někde jinde.. Jako bezbasové jsem je ale nepovažoval. Sice nemají bassreflex ale myslel jsem, že ten velky měnič zezadu je basák.. fail :- / Nastavováni zvuku mě taky baví.. je to přijemným způsobem naplnující činost. Začinám chápat, že hodnba za dokonalým zvukem je běh na dlouhou trat'.. dost možná se jedná o honbu tak dlouho, že hraničí s nekonečnem. Ještě to komplikuje mizejicí sluch s přibývajícím věkem.. mno ještě že jsem v každém ohledu na začátku teto trati. Z nám dost malo lídí, kterým přijdou některé zvuky vydavane reprobednami tak okouzlující jako mně. Někde tu ale je psáno, že rozdil mezi mp3 a Flac slyší jen 70% lidí, a že absolutní sluh má jen jeden ze 100, tak na tom možná taky něco bude.
Gzerqqy
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dkdkdk 4. 5. 2014 14:18

Co se na to vybodnout a na chatu nechat noťas/FiiO + nová sluchátka a domů pořídit stereo, kde jediným omezením bude design a cena?
Koukat při poslechu na stopky (když to přeženu), které mi budou odměřovat, kdy to musím vypnout, abych si ráno mohl uvařit kafe, bych teda nechtěl (pokud je to tedy s el. proudem u tebe tak kritické, jak popisuješ)
...ale proč si ten život trochu nezkomplikovat, že :D

Trymore píše:...Wharfedale Diamond 10.1 alebo väčšie 10.2. Sú to troška viac len bum cink bedne...

Ty seš taky bum-cink :lol:
dkdkdk
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků