Zhodnoťte můj výběr beden - a pomozte s výběrem zesilovače

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Gzerqqy 4. 5. 2014 14:44

To víš, že bych chtěl.. bez te spotřeby, by mi odpadly veškeré starosti a mohl bych vybrat v poctatě cokoli. Ale umíš si představid lidi na chat party, až před ně předtoupím s NTBkem a sluchatky v ruce?:D (hlavnu důvod, kdy bych zapínal přídavný subwoofer)
U hi-fi je jak tak pozoruji spotřeba asi nevyhnutelná.. No ale i na doma, kde poslouchám dejme tomu 6 hodin denně, je třeba spotřeba u Vincenta 500W nesunosná.. to mi pak jako každy rok přijde 15k nedoplatek za pouštění hudby? trošku crazy, ne. To jako tohle hi-fi slouží jen tak sem tam na hodku na zaposlouchání? Nebo pak platíte takové učty? vždyt to bych měl další par beden navíc, za takovou pálku. Když tak mám puštěné Creative T3 s přikonem pruměrně 12W, nijak to nepoznám. Ty težko watažní zesiky bych raději vypínal do stand by režimu i kdybych si odskočil na malou:D
Gzerqqy
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hocal 4. 5. 2014 15:11

Je to hobby ako každé iné a každé hobby niečo stojí. Snáď nechceš tvrdiť, že ťa zvýšená spotreba prúdu za hifi finančne položí. A nepíš sem toľko, lebo aj PC žere veľa :-)
hocal
Junior

Odeslat příspěvekod Trymore 4. 5. 2014 15:19

Akých 500 W? :D to akože vytočíš zosilňovač na maximum, odpáliš bedne a tak to budeš počúvať celý rok?:D bežná spotreba pri bežnej hlasnej hudbe nebude viac ako 50 W.

schválne vezmem merak do ruky a namerám, koľko žerie ten môj s uvedenou max spotrebou 500 W (aj keď viem, meranie to bude veľmi nepresné)

edit: zosilňovač má spotrebu 50 W keď nehrá žiadna hudba. Pri potenciometri na deviatej hodine sa spotreba pohybuje medzi 55-65 W, pri potenciometri na dvanástej hodine to je 110-170 W. Viac som neskúšal.
Trymore
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Gzerqqy 4. 5. 2014 15:41

To je pravda.. ale takřka vždy je i jiná cesta. Napřiklad můj PC žere v klidu nějakych 160W při zátěži až 300W. Ted jsem skládal známemu podobně výkony stroj. Přitom jsem zvolil jen jine komponenty a spotřeba je poloviční, neli třetinová oproti mému, při zachováni stejne kvality. Neřikej mi, že to samé nejde udělat při výrobě/výběru zesilovače.

Nezrujnuje mě to.. ale zamezi používáni na chatě. chápu třeba příkon vrtačky.. s menší bys vrtal mnohem delé, nebo se vubec neprovrtal. Tohle ale prostě podle mne udělat jinak jde.. minamalně oželim Cambridge audio nebo Nad, a vezmu tu levnou Yamahu u které jsem si nizkym odberem jist, protože je vypsaný. Snad mi to spojení nebude deklasovat o řád lepší bedny. Ještě zkoumám ty energetické třidy. Moc informaci v technickych specifikací v tomhle ohledu ale není.. Važně mi nepomuže, jestli zesilovač važí 5kg nebo 9kg.. ale jestli má odběr 293W nebo 68W považuji za relevantnější info, přesto chybi. BTW: jestli píšu, nebo ne, u pc spotřeba nestoupá. Mám bezdratový měřák .) Když ze světleho prostředí webu přeskočíš na černé pozadí desktopu, spotřeba klesne razantně. čím větší monitor, tím razantněji a já už monitory ani nepoužívám, jen LED TV. Krasny příklad.. Plazma 300W stejny rozměr LED 34W. Ma plazma o tolik lepší obraz? no vzhledem k rušení jejich výroby asi ani ne.

Chápal bych takový přikon při ozvučení telocvičny.. u ozvučení malého pokoje to nechápu.

Trymore: ou moc dík, to je parádní info. Přesne něco takového jsme potřeboval.. a kde jsem se to dočetl? už nevím. V technicke dokumentaci, na e-shopu, nebo na nějakem foru vlákně. Vincent měl 500W poroto mě to tak šokovalo a Cambridge Audio jeden 300W a další 320W. Ty tvé naměřené hodnoty jsou naprosto perfektní, o takové hodnoty mi přesně jde.
Naposledy upravil Gzerqqy dne 4. 5. 2014 15:54, celkově upraveno 1
Gzerqqy
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Trymore 4. 5. 2014 15:54

Porovnávať nejakú najlacnejšiu Yamahu s NADom alebo Vincentom čo stojí 4x toľko a čakať, že to kvalitu hudby nedegraduje je trocha odvážne. Rozdiel medzi 100 watovým a 200 watovým zosilňovačom je 3 dB (okrem iného). Snáď už chápeš. Výkon, spotreba, váha zosilňovača stúpa priamo úmerne s jeho "kvalitou". Ak na týchto troch parametroch budeš šetriť, niekde sa to prejaví...

Btw, porovnávať plazmu s LED je ako porovnávať zosilňovač triedy A so zosilňovačom triedy D...
Naposledy upravil Trymore dne 4. 5. 2014 15:56, celkově upraveno 1
Trymore
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod akburt 4. 5. 2014 15:55

Pripada mi,že poslouchat muziku není snad tak energeticky náročné.Já tedy nepozoruji extrémní nárust na doplatku....
Osobně bych vybíral sluchem a ve druhém kole bych tedy řadil dle spotřeby.Od PC ale sestavu nekoupíš,v každém případě ale lze dle technických údajů koupit sestavu s nízkým odběrem.Jaký bude výsledný zvuk?Zkus hádat...
cau Vláďa
akburt
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gzerqqy 4. 5. 2014 16:10

Neporovnával jsem kvalitu přednesu hudby, porovnával čistě jen spotřebu. Je mi naprosto jasné, že Vincent je uplně někde jinde. Nejsem až tak najivní. A ani nechcu nějak šetřit.. chcu šetřit jen proud. Ušetřit na zesilovači nebo bednach jsem v plánu neměl. Vincet je i tak mimo muj rozpočet, užival jsem ho jen jako přiklad te maxi vataže, kterou jsem vyčet. Jsem rád za to, že mi to objasníte. Protože z těch střipku infromací které jsem se dočetl je obtižné poskládat celou mozaiku. Napřiklad u tohoto http://www.hifikram.cz/hifikram/eshop/1 ... -651A-NOVY jinde jsem vyčet přesně u tohoto 320W. Takže se tedy jedná o maximalní přikon ale při bežněm poslechu mi bude brat jen těch 60W při poloviční 110W. Mno bezva.. to mi dáva při výběru doslova křídla :) dík
Gzerqqy
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Trymore 4. 5. 2014 16:41

tu máš video, nudím sa:D
Trymore
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Gzerqqy 4. 5. 2014 17:11

Hezké, takové.. audiovizuální. Ty jo.. tu sestavu poznávám, četl jsem tady recenzi.
Tohle je fajn křivka spotřeby, takovou bych taky bral. U takhle drahých zesiku ted koukám není třída A, B/C ani D ale nějaká třída XD. "třídy XD tak kombinuje dynamiku a silný výkon, s nebývale detailním podáním a extrémně nízkým zkreslením."

Co ta low-endová prodlužka, se nebojíš tak nakladnou hračku strkat do něčeho bez přepět'ové ochrany? copak se neobáváš zbloudilých kulových blesků? :- D
http://www.alza.cz/aeg-protect-pdu-fr7-d177899.htm
Gzerqqy
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod alfah4ns 4. 5. 2014 17:32

přepěťovka proti bleskům tak pomůže...
Pokud není celý barák vybaven všemi stupni ochrany, je to zbytečné.
.
alfah4ns
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod iggi 4. 5. 2014 19:56

Pre teba by bol vhodny nejaky digitalny zosik. Len neviem poradit v tej cene :)
iggi
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gzerqqy 4. 5. 2014 20:07

alfah4ns: Nejsem elektrikář a kulovy blesk vypalující spotřebiče je možná jen pověra. Přepětove ochrany mám na všem ceném.. už jen kvůli placebo efektu.

iggi: Nic není vytesáno do kamene. Nemá cenu se striktně držet rozpočtu, když třeba jen o par tisic dražší model je výrazně lepší.
Gzerqqy
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod iggi 4. 5. 2014 20:44

Ale tak ma napadlo. Nejake drahsie aktivne bedne by ti mozno vyhovovali. Mam doma Dynaudio dbm50 stoja 600€/2ks
Urcite nebudu mat velku spotrebu a hraju na tu cenu famozne. Si daleko od Oravy? Mozes prist vypocut.
iggi
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hroch242 4. 5. 2014 21:14

Kdybys slevil z těch 192 kHz přes USB na pouhých 96, tak NAD D3020 http://nadelectronics.com/products/hifi ... -Amplifier myslím splní tvoje nároky na nízkou spotřebu docela dobře...do 13 tisíc se vejdeš.
hroch242
Junior

Odeslat příspěvekod armaman 4. 5. 2014 21:18

toto si myslim ,ze je tiez dobra ponuka.
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... 7f44d659f7
armaman
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků