Zhodnoťte můj výběr beden - a pomozte s výběrem zesilovače

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod alfah4ns 4. 5. 2014 21:31

Gzerqqy píše:alfah4ns: Nejsem elektrikář a kulovy blesk vypalující spotřebiče je možná jen pověra. Přepětove ochrany mám na všem ceném.. už jen kvůli placebo efektu.


Jsem možná trošku OT, ale i tak si dovlím reagovat, např.:
http://automatizace.hw.cz/teorie-a-prax ... lesku.html

Jde o to, abys měl i plnohodnotnou ochranu vč. 1. a 2. typu, prostě komplet udělané ochrany, protože tamto na zásuvce, když to vedení práskne blesk, shoří, než to stihne cokoliv udělat.
A i to nemusí být při přímém zásahu 100%, tehdy ale budeš mít jiné starosti...

Některá zařízení mohou být citlivá i na kolísání v síti, hl. podpětí, tam pomůže vhodná UPS, která jakožto kapacitor, vyrovná kolísání sítě.

Jinak, pokud máš net přes nějakou anténu na střeše a dál veden po LAN kabelu, může ti to sebrat PC/router/TV, atd... i tudy.

Jinak jde samozřejmě hl. o běžné blesky, ne ty "kulové". Náchylnější jsou domy s vedením "vzduchem" místo v zemi.
Naposledy upravil alfah4ns dne 4. 5. 2014 21:34, celkově upraveno 1
.
alfah4ns
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gzerqqy 4. 5. 2014 21:33

Orava nad jezerem Ontario nebo Orava pod Manhattanem ? Jediné mista, které mi google earh ukázal. Aktivní bedny by spotřebu važně vyřešily, a tyhle se mi navíc snad jako jedině z návrhu i dost hodně líbí. Škoda, že s nimi jsou jen kecací videa. Aktivy maji ale taky sva negativa. Nemají sub výstup, a přehravat je mužu jen z Fiio takže bych k nim musel poskladat nějake to audio PC. Fiio se moc rychle vybíjí. Rychleji než plně vytižený smartphone. Každopadně dobrá alternativa.. budu o ní uvažovat. akorad na CZ shopech jsem našel cenovku 460 eček/1ks.

http://medias.audiofanzine.com/images/n ... 426213.jpg 60W tak málo žerou.. Ze štítku jsem okoukal dost příkonů zesilovaču. Jen ne všíchni jsou pečlivý jako japoncký Marantz. Ostatní se vetšinou se štítky neobtěžují..

hroch242: z 192kHz na 96? je mi líto. A za 13k si v pohodě složit audio PC se zvukovkou která 192 zvládne.

armaman: Mám mít v pokoji vystaveno něco, co vypadá jako šuplikový server? navic v zlaté barvě ? :- D chybí tomu už jen nápis "C3PO". Vykuchat vnitřnosti, přehodit do nějakého uhlednejšího saši.. Ne, tohle je nejspíš pro nějakeho fajnšmekra který to ocení.. to já nejsem. Nerozumím tomu tak, abych poznaval jednotlive komponenty.

alfah4ns: Takovýhle off topik plný užitečných informací mi vážně nevadí. Akorad se zásahu blesku nějak neobavávám. Nikdy zde žadny blesk neudeřil nebo se o to postarala budova aniž bych si toho byl vědom. A to mám vše naplno zapnuté i za těch největších bouří. Na chatu, nebo kdybych bydlel v domě by to bylo asi ožehavější téma.
Gzerqqy
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tyson 5. 5. 2014 00:01

Ty tvoje názory, ty jsi teda pacient.
Bože můj, to přece nemůže někde volně žít, že ne, že píšeš z nějakého zařízení?
Tyson
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod armaman 5. 5. 2014 05:49

tiez koncim v tejto teme. panovi evidentne nic nesedi. tak nech si kupi 10-20 rocne vintage a bude mat zarucenu nizku spotrebu a vzhlad vhodny do retro barokoveho nabytku.
evidentne tu dakomu daco nedochadza. tak hor sa do komercnych spotrebiek.
tymto koncim.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Hydrrra 5. 5. 2014 07:46

Nikdy zde žadny blesk neudeřil nebo se o to postarala budova aniž bych si toho byl vědom. A to mám vše naplno zapnuté i za těch největších bouří.


já myslel, že ti jde o co nejnižší odběr elektřiny a ty máš přitom všechny spotřebiče zapnutý nonstop :D
Hydrrra
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Gzerqqy 5. 5. 2014 13:31

Tyson: Tohle není seznam. Přesto dík za tvé výlevy. Snad ti to pomohlo.

armaman: Z toho, co jste mi zde nabízel mi opravdu nic nesedí. Stači si prohlidnout linky v puvodním postu a je jasné, že ty vaše jsou od nich tak trochu out. Nevyhovujími všechny, jen ty Vaše. Repro bedny od Iggiho shledávám úžasnými. Taky od Trymoreho, jen si je nemužu brát jako inspiraci, když se jedná o dvoj násobek, nelí trojnásobek mého rozpočtu.

Hydrrra: Nikde jsem nepsal o nonstop provozu, leč.. díky nizke spotřebě by to možné bylo .)

Vpoctatě jsem se až na maličkosti dozvěděl vše, co mě zajímalo. Klidně to nechte spadnout dolů.

Všem co mi poradili, moc děkuji.
Gzerqqy
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod poprdaj 5. 5. 2014 15:25

Nečítal som všetko, len som zistil, že ti ide o spotrebu. Skús toto http://www.mall.cz/hledej?s=klipsch+rb-81+ii. Má to vysokú citlivosť, takže si vystačia so slabším zosíkom. O stĺpovej variante rozmýšľam aj ja, na chalapu :)
poprdaj
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gzerqqy 5. 5. 2014 23:10

Bezva tip. O Klipsch RB-81 II jsem četl už spoustu recenzí a všude je vychvalují. Osobně mi na nich přijde zvláštní měnič v barvě bronzu/mědi. Byl jsem ale vyrozuměn o existenci stříbrné varianty. Jen se obávám, že se jedná o modelově nižší řadu. Libí se mi na nich ta Tractrix technologie výškového horn měniče. Zamlouvájí se mi i ty pravé hornové reproduktory, jen jsou velmi drahé. Např: https://www.youtube.com/watch?v=U1tWyOGaylY
Gzerqqy
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod poprdaj 6. 5. 2014 16:54

ivocky má z Klipšou spravené kino. Zalistuj v galérii. Poprípade sa ho opýtaj na skúsenosti s nimi.
poprdaj
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod iggi 7. 5. 2014 16:00

Gzerqqy píše:Orava nad jezerem Ontario nebo Orava pod Manhattanem ? Jediné mista, které mi google earh ukázal. Aktivní bedny by spotřebu važně vyřešily, a tyhle se mi navíc snad jako jedině z návrhu i dost hodně líbí. Škoda, že s nimi jsou jen kecací videa. Aktivy maji ale taky sva negativa. Nemají sub výstup, a přehravat je mužu jen z Fiio takže bych k nim musel poskladat nějake to audio PC. Fiio se moc rychle vybíjí. Rychleji než plně vytižený smartphone. Každopadně dobrá alternativa.. budu o ní uvažovat. akorad na CZ shopech jsem našel cenovku 460 eček/1ks.


orava je na slovensku... mesto Dolny Kubin.
kupil som ich na thomann.de, prisli rychlo, vsetko v poriadku takze spokojnost.
http://www.thomann.de/cz/dynaudio_dbm50.htm
plus ovladac k nim http://www.thomann.de/cz/dynaudio_dbm50 ... ontrol.htm
iggi
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ThalesX 11. 5. 2014 01:04

Gzerqqy píše:Libí se mi na nich ta Tractrix technologie výškového horn měniče. Zamlouvájí se mi i ty pravé hornové reproduktory, jen jsou velmi drahé.


Co si představuješ pod pojmem "pravý hornový reproduktor"? Já jako technik nic takového neznám.

Mimochodem s reprobednami Avantgarde jsem se již několikrát setkal (různé modely) a zvuk co se z nich linul mi byl subjektivně velmi nepříjemný, řekl bych až fyzicky. Je mi sice jasné že řešit zvuk z nahrávky je mimo, nicméně zvuk z odkazu výše do určité míry odpovídal reálnému projevu těch beden a opět jsem byl rád když jsem tu nahrávku vypnul.

Dále si myslím že k celému problému spotřeby se v tomto vlákně přistupuje špatně. Původně jsem chtěl napsat jak bych to řešil já, ale bylo mi jasné že je to v tomto případě neprůchozí, takže jsem šetřil řádky. To nemyslím nijak zle ani povzneseně, jen jsem takto vyhodnotil průběh diskuse. Je to speciální problém vyžadující specializované a atypické řešení mimo běžně zaběhnuté linie. Aby takovéto řešení mohlo vzniknout a nebyla to splácanina musí k tomu být dobrá vůle, které tu chybí.
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gzerqqy 11. 5. 2014 13:33

iggi: diky za linky. Nechapu, jak to tady může stát dvojnásobek.

ThalesX: Pravý hornový reproduktor jsem použil jen tak. Mělo to vystihovat situaci, kdy se na reproduktoru skutečně nachazí (nevím jak se tomu říká.. hornová ozvučnice?), prostě ten trychtýř, jaký mají k šíření zvuku trubky nebo staré gramofony. Na rozdíl třeba od JBL Studio 530 http://www.yamaha-audio.cz/www-yamaha-a ... 530-Cherry kde by se mělo jednat "jen" o hornovou technologi. Mimo to mi zvuk z nahrávky přijde naopak přitažlivý. Stejně jako u JBL http://www.youtube.com/watch?v=ZGdzko-kPvA Ale taky chápu, že zvuk z nahrávky je limitován jejich vstupním zařizením a mým vystupním zařizením, a že mi zde http://www.youtube.com/watch?v=vOQV_b0BzgU Eltax Liberty 3+ znejí lépe než Klipsch RB-81 ale ve skutečnosti to tak být nemusí. Přesto alespoň malou vypovidací hodnotu ty videa mají.

Ano.. měl jsem to nějak lépe specifikovat, aby mi z toho nevznikla tato všehochut'. Nicmeně vlákno zabývající se spotřebou zde již existuje, jen jsem se v něm nedočetl, co mě zajímalo, co jsem potřeboval vědět, tak jsem to zahrnul i jsem a +- jsem se to již dozvěděl. Sice neznám Tvé dokonalé řešení tohoto problému (taky to nemyslím nijak zle ani povzneseně .), jen jsi to mohl rovnou sepsat ) Ale snad dosáhnu dobrého výsledku i za použití scela bežné, konvenční sestavy. I když se třeba bude jednat o slátaninu.. tou ale bylo i mé první poskladane kolo, počitač nebo co koli jiného a vždy jsem si řikal, co jak šlo udělat líp.. až to tak skutečně bylo a dnes nemam ani jedne věci co vytknout. Sice bych si mohl stereo nechat poskladat od profiku a mít něco, co dobře hraje.. Ale mně jde u nákupu vždy i o to, do problematyky (i když třeba jen okrajově) nahlédnout. Abych dejem tomu věděl taky to, proč tak dobře hraje.

Vůbec zabývat se otazkou spotřeby mě přiměla hlavně tato recenze http://www.tykon.cz/recenze/cambridge-a ... m7004.html Kde mi rozdíl 300% u příkonu i standby režimu přijde trochu zvlástní. Obvzláště, když se jedná takřka o tatáž zařizení, plnící stejnou funkci a ve stejne kategorii. Samozřejmě ted už vím, že přikon je jen maximalní potencial zdroje ale přesto..
Gzerqqy
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků