Philips - LCD modelový rok 2014 [obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MgX 14. 4. 2014 19:05

I Philips přichází s novou řadou TV. Avmania.cz představuje v dalším článku řadu 7 a 8. Osmá řada dostala do vínku OS Android. Milovníci Ambilightu si mají přijít také na své. Část modelů obdrží čtyřstranný Ambilight. No - uvidíme.

Kdo chce čte a diskutuje :-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod stormborec 14. 4. 2014 19:39

Od Philipsu ruce pryč ... loňská 8. řada pověstná katastrofickým cloudingem, hrozným ovládáním a nestabilitou softwaru - Philips je podle mě už jenom nalepená značka na šmejdu

viz. http://www.alza.cz/46-philips-46pfl8008 ... heureka.cz
http://www.tvfreak.cz/forum/showthread. ... W905/page4
LG 32LH5000 (2009) 120Hz, IPS EEFL
Samsung 40NU7192 (2018) 60Hz, VA LED
stormborec
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 14. 4. 2014 20:33

stormborec aha, takže když bude letošní řada úplně jinde, tak ji stejně budeš odmítat, protože Tě loňská nepotěšila? Já si raději počkám a o kvalitě/nekvalitě se přesvědčím.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hexxisek 14. 4. 2014 20:39

ja bych to uplne cerne nevidel, ta 8ma řada uplně naprd není, clouding je otazka kusu ne značky, nebo si myslíš, že u Samsungu nebo Sony se stejnema panelama je to jiný? :)) ale...
a co model 7007? ve svý době skvělej pomer cena/obraz..
9tý řady patřili k tomu nejlepšímu co trh nabízel.
Takže bych Philipse určitě neviděl jako šmejda...naopak, par tv se jím podaří, to že mají naprd firmware už je věc druhá.
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 14. 4. 2014 20:52

Ne, stormborec od Philipsu dává ruce pryč. Tak to já se rád podívám na každou TV a vyhodnotím si stav sám.

Teď mám možnost dlouhodobě (několik měsíců) pravidelně vidět v činnosti Philips 6008. Jo černá tam opravdu není nic moc a při přepínání je vidět clouding. Jenže - barevně je to hodně příjemný a překvapující. A znovu - jenže - HbbTV jede líp jak u části konkurence. Je svižnější a funguje. Philips výborně spolupracuje s PC přes běžný DLNA, ale i utilitu Serviio. Zapojený satelitní příjem „oklikou“, kdy se jakoby zeslabuje signál Philips na rozdíl od hodně velké konkurence zvládá. Až na výjimečné situace jede bez zádrhelů. Anomálie (při TOMTO ZAPOJENÍ) jsou vidět jen a pouze na HD programech.

Po čase bylo potřeba znovu párovat dálkový ovladač, protože začal zlobit. Jenže nevím, zda ho náhodou neruší něco ze sousedství. Vyloučit to nemohu. No a po párování jede opět skvěle. Zádrhel přichází při přehrávání videí z HDD nebo flešky, když se nestandardně ukončí. Občas je nutno telku restartovat. Ne vždy - občas. Televizor přehraje poměrně dost formátů.

Parádně funguje MultiRoom systém s možností na dálku ovládat telku - přepínat programy a dokoukávat pořady na tabletu, PC, NTB, smartphone. Samozřejmě i při vypnuté TV na dálkovém ovladači - tedy StandBy.

Obecně je televizor nejvíce vytížen sledováním satelitních programů a velký čas se sledují pořady přes HbbTV. Další významný časový úsek tvoří přehrávání videí z PC přes DLNA, ať přes server od W7 tak i server od Serviia.

Lidé jsou překvapení, že každý den nemusejí TV restartovat, jak četli na mnoha diskuzních fórech ;-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 14. 4. 2014 21:02

To je tak keď niekto čaka od TV (je jedno akeho) niečo čo mu ponuknuť nemôže a ani to nikdy neporovna s ničim inym ako to inde funguje/nefunguje. A potom je na nete kopa ak už nie uplnych nezmyslov tak minimalne zavadzajucich info.
Napr. na ospevovany F6 by som tiež mohol pisať elaboraty na to ako na ňom čo nefunguje. A paradoxne su na ňom prave tieto veci mnohymi vyzdvihovane.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Crewe 25. 5. 2014 19:59

Tak asi fakt nevím co se děje s Philipsy TV řady 8000. Minulý týden toho měli na stránce modely roku 2014 i s technickýma parametry a ejhle zmizelo to. Nevím co se děje že by to stáhli ty modely? Neví o tom někdo? Řadu 7000 jsem sice prohlédl ale postrádám modely s Ambilightem co mají 3 strany většinou tam jsou 2 stranné. Kolega v práci říkal že tyhle 3 stranné mívají právě ty nejvyšší verze a dokonce mluvil že letos bude dokonce i 4 stranný Ambilight bude ho mít i dole tak jsem na to zvědavý.

-- 25 kvě 2014 21:25 --

Pro stormborec hele ale já Philipsu věřím mám tuhle TV LCD od roku 2006 až doteď ho vlastním viz můžeš si to zkouknout na to jak vypadá: http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbi ... =CS&scy=CZ takže už ho mám 9 roků a funguje bez jediné chyby či poruchy jen mě mrzí že už je trochu zastaralý a má jen 2 stranný Ambilight a není LED LCD je jen LCD a taky HD ready v té době ještě Full HD nebylo v plánu ale jak jsem ho měl tak za rok už bylo hafo televizí ve Full HD. Je to první moje TV co jsem kupoval jako LCD ještě hodně lidi měli klasické TV a každý mi obdivoval super kvalitní obraz než ty klasické telky ale taky to stálo v tom roce 35 000Kč. Jinak kolega z práce má větší uhlopříčku a 3 stranný Ambilight a to si na to nedám dopustit a obraz je ještě lepší protože je ve Full HD a má lepší procesor jako Perfect Pixel HD Engine různé funkce na vylepšení obrazu a ty dělá divy taky ho má za skoro 65 000Kč. Takže já si myslím že nás meleš v omyl jinak bych vyšším řadám věřil ty jsou kvalitní spíš bych nešel do nízkých řad jako 6000 a níž od 7000 a výš tam bych už bral jako za dobré typy.
Crewe
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bylinnycaj 26. 5. 2014 08:18

Crewe: prave Philips mal povest TV, ze aj pri nizsich radach ponukal kvalitnejsi obraz voci konkurencii.
Crewe píše:obraz je ještě lepší protože je ve Full HD a má lepší procesor jako Perfect Pixel HD Engine různé funkce na vylepšení obrazu a ty dělá divy

k tomuto sa nemienim vyjadrovat.

Ohladom toho co sem postol Stormborec...Je to smutne, ze minulorocna 8 rada u Philipsu takto dopadla.(Alza ju nedoporucuje a stiahla z predaja)
Predsa len, kto si kupuje 8 radu, tak myslim ze +/- ma nejake zakladne info o TV a ocakava, ze za cca 1000€ sa +/- vyhne obrazovym neduhom LCD technologie. A ked sa k tomu pridruzia "no user friendly" veci. (pomale menu, obcasne zamrznutie, vypadky ambilightu...) tak je z toho sklamany.

Sam som zvedavy na prve ohlasy k novej 2014 rade.
Osobne pre mna 2013 rada sklamanie
Rada roku 2012 ..za mna palec hore. Za obrazove vydarenu a dostupnu 5 radu.(aj ked tiez su tam urcite muchy) . 8 rada tiez obrazove OK,ale drahaaaa...
bylinnycaj
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod marbun65 26. 5. 2014 22:44

Tak ja sa tiež pokúsim napísať moje skúsenosti s nákupom Philipsu 8008 z alzy. Už predtým som tu na fórum písal ohľadom pomoci s výberom novej tv, kde som najprv kupoval 7007ku, ktorá sa nevrátila z reklamácie s vadným reproduktorom, to bol nákup nie z alzy. Potom na Vianoce došla prvá 8008ka z alzy, na ktorej bola mini odreninka na displeji, vidieť to bolo až po zapnutí, poškodila to kuriérska služba a reklamácia prebehla rýchlo a kladne, televízor mal nádherny obraz a bolo mi za ním smutno, druhý nový tv bol naoko v poriadku, avšak mal vadný mikrofón(domnievam sa že toto bol jeden z hlavných dôvodov reklamácie tohto TV, aj keď môj prvý kus tento problém nemal )a tiež mal o niečo horšie skalibrovaný obraz, išiel opäť na reklamáciu a v tom čase mi už nevedeli poskytnúť nič iné, iba peniaze. Smart funkcie neboli nič moc extra ale to mne nevadilo. Vačším prekvapenim pre mňa bolo že taká youtube aplikácia na 8008ke išla dosť biedne, zato na starej 7007ke šla celkom slušne. Celkovo som mal dosť rozporuplné dojmy. Ako postol stormborec odkaz na ďalšie fórum tak clouding tam bol tiež presne v rohoch ale oveľa menší a vôbec nerušil vďakabohu, ale na predošlej 7007ke som mal šťastie na nulový resp takmer neviditeľný clouding, škoda že musela ísť preč, ale s tým už nič nenarobím. Teraz čakám so starou tv na niečo nové z roku 2014, budem veriť že Philips spraví krok vpred, aj keď mi spôsobil 4 mesiace problémov(nielen Philipsom zavinených).
marbun65
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod The Shitman 2. 7. 2014 13:49

Zdravím, potřeboval bych rychlou odpověď.
Philips 47PFH6109 - je uvnitř 50Hz nebo 100Hz panel? Vím, že loni byly v šestkové řadě stovky, ale tady mě dost mate udávaných 200Hz CMR oproti loňským 600. Nemá někdo zkušenost? Beru i info typu jedna paní povídala. Googlil jsem poměrně dlouho, ale bez úspěchu, a naživo ho v okolí bohužel nemám šanci vidět. Řešit to pro sebe, tak asi naslepo objednám a uvidím, ale nechci známým přidělávat starosti s vracením.
The Shitman
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hexxisek 2. 7. 2014 14:23

5min Googlení:
http://www.rtings.com/info/fake-refresh ... -trumotion

bude tam pravděpodobně 50Hz
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 2. 7. 2014 18:34

hexxisek od toho je fórum, aby se zeptal.

Je to zvláštní odskok, pokud skutečně budou modely 2014 pouze 50Hz, tedy modely v 6. řadě. Minulý rok byla 6008 100Hz. Jsem zvědav, jak to tam budou dělat s pohybem. U větších úhlopříček již 50Hz může být hodně vidět/cítit.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod The Shitman 2. 7. 2014 21:10

hexxisek - Díky za ten odkaz. Přesně takový přehled jsem hledal a nenašel. Pročítal jsem jednotlivé recenze, ale je to na dlouho a to ani neberu v potaz, že půlku novinek buď nikdo netestoval, nebo je to celé v Maďarštině. Fakt díky moc, dost to ulehčí výběr. Teď už jen doufat že se to nevztahuje jen na určité trhy.

MgX - Co by je k tomu vedlo? Prachy přece. Dobře víš, že pěkných pár let působím vedle na Živě. Co se týká počítačů, je to úplně to samé. Pro pár ušetřených dolarů na kusu si výrobci odeženou tisíce potenciálních zákazníků. Vrabec v hrsti převedený do praxe.
The Shitman
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 2. 7. 2014 21:25

The Shitman chápu, že jde o peníze (na prvním místě). Přesto... šetřit se dá na příslušenství a dalších záležitostech. Řeší se nástup UHD modelů, které budou u většiny výrobců TOP. Zřejmě tedy dojde k posunutí řad a jejich kvalitativní třídy. Uvidíme, co bude nakonec s cenou :-)

BTW: ano, vím velmi dobře, že jsi z druhého fóra.

EDIT: ... a jsem zvědav na firmwarovou výbavu a stabilitu...
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků