[recenze] SanDisk Sansa Clip+

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod TheRiseAgainst 19. 4. 2014 12:56

Mozno ani nebudes pocut rozdiel, su dost podobne takze to mas v podstate jedno.
TheRiseAgainst
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod NOWOCAYN 19. 4. 2014 13:51

TheRiseAgainst : hanni a dazo píšu, že Clip Zip hrá lepšie ako Clip +, takže skôr dám na ich postreh (nič v zlom). Navyše každé, hoci aj maličké ubratie basov a zvýraznenie výšok (bez použitého ekvalizéru) slúchadlám MH1(C) len prospeje, keďže nie som nejaký "basshead"... :-)

Teraz ale riešim takú malú dilemu... Kúpiť si Clip Zip z kamenného obchodu v mojom meste, alebo ho objednať z iného, dosť vzdialeného slovenského mesta ?
Pýtam sa preto : Objednať by som mohol čiernu farbu, ktorá sa mi veľmi páči,a ktorú nemajú v mojom meste. S poštovným by ma to vyšlo o 5€ viac, než zakúpenie priamo z predajne. Totiž, iné farby sú lacnejšie ako čierna (to je mi teda !!!...). Navyše tým, že ho kúpim z kamenného obchodu, tak pri jeho poruche, pokazení ho môžem hneď odniesť do predajne, ktorú mám vzdialenú len pár kilometrov, nemusím nikde nič posielať.... .... Ale, na výber v kamennom obchode je z troch farieb, no jedna škaredšia (na MP3 prehrávač pre muža) ako druhá.... Modrá, fialová, červená............. brrrrr... :-/ :D
Na doma : zvukovka Tascam US 122 MKII + monitory Tascam VL-A5, príručné repráčiky Creative T20 II, slúchadlá SuperLux HD681 EVO
Do postele : KZ ZS5, Clip ZIP (RockBox)
Na zvuk hovoreného slova pri sledovaní YT z mobilu : SE MH1
NOWOCAYN
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod TheRiseAgainst 19. 4. 2014 14:15

Je to ale subjektivna vec, takze nemozes povedat ze nieco hra jednoznacne lepsie nez to druhe, pre kazdeho to nemusi platit. A este pri tychto prehravacoch kde su tie cipy ak nie uplne rovnake, tak velmi podobne.

Ak nie si basshead tak vezmi asi skor zip. Ak ti stoji za to dat 5e za ciernu farbu tak objednaj.
TheRiseAgainst
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zozik 21. 6. 2014 13:43

Po dvou a pul letech mi Clip+ spadl na dlaždičky a ulomila se klipsna. Tak jsem si na ni zvykl a prehravac se mi bez ni blbe pouzival, ze jsem se mrknul na net, jestli se cirou nahodou ještě neprodava a s prekvapenim zjistil, ze ji ještě par eshopu nabízí. Sice uz jen 4GB verzi (tolik pameti nepotrebuji, mel jsem 2GB) a navíc jsem si oproti poslednímu nakupu musel priplatit téměř 3 stovky, ale vzhledem k tomu, ze jsem s prehravacem zcela spokojen (za ty roky nebyly zadne HW ani SW problémy), neodolal jsem a znovu si ho koupil :love: Sice jsem se par hodin crcal s rockboxem, protože jsem uz zapomnel, jak jsem to tehda delal a naivne si myslel, ze bude tentokrát proste stacit prekopirovat cely obsah pameti ze starého do noveho (neslo), ale nakonec jsem to dal do kupy a prehravac zda se (ještě jsem ho nestacil poradne prověřit) funguje jako ten stary. Jen HW je malinko jiny. Zmenil se napis na tele, všechna tlačítka mají tak o 0,2 mm :D delší a mekci chod a hlavne doura pro jack je tak tesna, ze je pomalu nemuzu ani vytahnout. Ten stary po dvou letech vyrazne povolil, az jsem si rikal, ze je to volne trochu moc, ale takhle moc to teda nemel ani na zacatku. Kazdopadne ted ho mam 2x, takze když se s jednim něco stane, muzu dal používat druhy a nemusim se ještě par let bat, ze bych se musel kvůli poslechu tahat s nejakym padlovitym telefonem :twisted:
Přílohy
aaa.jpg
zozik
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Krabák 22. 6. 2014 09:51

Osobně bych raději už koupil Clip Sport ;-)
Krabák
Junior

Odeslat příspěvekod zozik 22. 6. 2014 19:35

Hele ten také nevypada spatne (navíc stoji snad ještě o něco méně), ale mne Clip 100% vyhovuje a nechtel jsem riskovat, ze na Sportu najdu něco, co by mi neslo pod fousy O:-)
zozik
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Faid3r 10. 9. 2014 15:57

Posledni dobou kdyz do Clipu nahraju hudebni soubor (pres 30min) a naslednem spusteni v Clipu, tak se u daneho souboru sekne a konec. Nestalo se to nekomu?
# Shure SE846 // Audioquest DragonFly Cobalt // Audinst HUD-mx1 // NuForce uDAC2
Faid3r
Junior

Odeslat příspěvekod zdepok 1. 11. 2014 13:16

Ahoj. Taky jsem novým šťastným majitelem Sansa Clip plus. Peru se ale s nainstalováním rockboxu. Můžete mě nakopnout, kde dělám chybu? Stáhl jsem Utilitu a soubor clppa. Utilitu spustím, mám nastaveno zařízení i paměť. Při instalaci se prokliknu k souboru clppa /verze 1.2.16/, ale pak mi to napíše něco o dlouhé době spojení a že mám zkontrolovat proxy server. Nevíte, co s tím? Dík
zdepok
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod perpeťák 1. 11. 2014 19:19

Mně to také nešlo. Udělal ručně podle návodu. Přehravač nabiješ. Rockbox rozbal (ne zkopírovat, ale přímo rozbalit!) do kořenového adresáře Clipu. Pak tam zkopíruješ soubor, který vytvoříš, postupuj přesně podle návodu (je v PDF k příslušnému přehravači). Vytvoříš nový adresář, pojmenuješ podle návodu. Stáhneš a do něj rozbalíš dva příslušné soubory. První je spustitelný program s příponou .exe, který z druhého souboru - originálního firmaware vytvoří zavaděč Rockboxu. Pozor, pracuješ pod Windows s "dosovou" příkazovou řádkou, musíš znát dosové příkazy (musel jsem si je připomenout, našel na netu, naučil, pěkně jsem se při tom vyvztekal než se ten program spustil a udělal co má).

Postup je takový, že ten vytvořený a pojmenovaný adresář se oněmi dvěma soubory zkopíruješ do kořenového adresáře počítače, typicky C (abys nemusel zadávat složitou cestu). V políčku "spustit" (XP, W7, otevřít v nabídce start ) příkazem "cmd" spustíš dosový příkazový řádek, nastavíš cestu(viz dosové příkazy) do vytvořeného adresáře a pak do příkazového řádku zadáš pokyn podle návodu. Musíš dodržet syntaxi přesně podle návodu. Onen program vytvoří v tom adresáři soubor, který podle návodu přejmenuješ na ( předpokládám že stejně jako u Sansa clip zipje to "fuzpa.bin") a zkopíruješ do kořenového adresáře přehravače. Ten odpojíš od počítače. Nic víc. Jestli jsi udělal všechno správně, na přehravači se spustí instalace trvající zhruba ne víc než minutu a po ní se přehravač vypne. Pak ho zapneš a spustí se Rockbox. Držím palce. Když budeš mít problém s dosovou příkazovou řádkou, pomůže někdo starší a pokročilý z Tvého okolí, kdo s ní pracuje, tj. každý ajťák.
perpeťák
Junior

Odeslat příspěvekod zdepok 2. 11. 2014 11:29

Dík za nakopnutí! Když už jsem se v tom začal ztrácet, zkusil jsem ještě jednou automatickou instalaci, a světe div se, najednou to šlo napoprvý" :tleskani
zdepok
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Figut 29. 11. 2014 11:15

SanDisk Sansa Clip+ 4 GB MP3 Player $29.99

http://www.amazon.com/SanDisk-Sansa-Cli ... 889&sr=1-3
Cowon Plenue D (1.02) + ER4S | xDuoo X3 + ER4SR
black | death | thrash | grind | doom | sludge | heavy | metal
Figut
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mucasco 11. 1. 2015 20:23

Chtel bych se zeptat, jestli by nekdo z vas nevedel, zda-li by v prehravaci fungovala 64Gb a 128Gb karta. Dekuji.
mucasco
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Maff1973 23. 2. 2015 16:08

Maff1973
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kozmo 4. 3. 2015 22:01

Stale plati, ze Sansa Clip Zip sa za tie peniaze oplati najviac pomer cena vs. vykon? Alebo uz je neaky iny adept medzi prehravacmi?
kozmo
Junior

Odeslat příspěvekod NOWOCAYN 5. 3. 2015 10:12

kozmo : Stále to platí.
Na doma : zvukovka Tascam US 122 MKII + monitory Tascam VL-A5, príručné repráčiky Creative T20 II, slúchadlá SuperLux HD681 EVO
Do postele : KZ ZS5, Clip ZIP (RockBox)
Na zvuk hovoreného slova pri sledovaní YT z mobilu : SE MH1
NOWOCAYN
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků