Fiio X3

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod borin7 16. 6. 2014 19:41

Ano uz to funguje.Diky skvela prace
Av Harman Kardon 355+JBL ES 80,iXtreamer,Nad Viso HP50+Fiio X3,Panasonic TX-P50ST60E,Panasonic DMP-BDT360EG,Mazda 3 165G
borin7
Junior

Odeslat příspěvekod Carabei 26. 6. 2014 08:15

Tak jsem se také stal majitelem tohodle drobečka. S IE8 a HD-25 si velmi dobře rozumí.

A vzhledem k možnosti modifikace GUI přehrávače asi zkusím udělat nějaký kontrastní skin, kdybyste měl někdo nápad, sem s ním ;)
Carabei
Aristokrat klubu D2
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jelinj8 26. 6. 2014 08:26

Ahoj,
pár jich už existuje:
http://www.head-fi.org/t/684793/diy-your-own-theme-for-your-lovely-x3/210
S potřebou něčeho kontrastního ale souhlasím :-)
jelinj8
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Carabei 26. 6. 2014 11:16

Už jedno i mám v přehrávači. Ta matice 2x3 je na prd. Zatím je idea minimalismus a převážně černá a s bílou a světle zelenou.
Carabei
Aristokrat klubu D2
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod qxstyles 26. 6. 2014 19:44

Dobrý den. Mám pár dotazů. Je mi 22 a od mala poslouchám denně hudbu všeho stylu. Poslední 2 roky už prostě pociťuju, že mi při poslechu něco chybí a všechno vyvrcholilo tím, že jsem si před týdnem asi po 10 letech zapojil tape deck a pustil ještě origoš kazetu Buddy Hollyho a od tý doby prostě jedu už akorát flac a i na 320 mp3 koukám skrz prsty. = Sháním přehrávač + sluchátka. Bohužel jsem stále student, takže se mi podaří na oboje našetřit cca 11 tisíc. Doporučili byste mi tento přehrávač nebo radši iBasso DX50? A jaká sluchátka? Já mám "klasiku" Porta Pro a Senheissery CX 200, ale neni to ono.
BlackBerry Passport, Fiio X5, Etymotic ER-4PT
qxstyles
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ico33 27. 6. 2014 05:06

citujem: a od tý doby prostě jedu už akorát flac a i na 320 mp3 koukám skrz prsty.
-------------------------------------------------------------------------------------------------

-a ty rozoznas na TVOJEJ aparature aj rozdiel medzi 320 /flac ? ja nehovorim ,ze sa to neda, sam to pocujem ,ale u teba je to kontraproduktivne..., , :-l

kup si x3 + senn. ie8 ,alebo
vsonic gr 07 ,popripade gr 01

http://pc.zoznam.sk/vsonic-sluchadla-s- ... kon?page=6
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Carabei 27. 6. 2014 09:01

IE8 nejsou k X3 špatné, ale oboje má podobný charakter, takže zvuk může být až příliš hutný, spíš bych asi doporučil ER-4PT, dohromady s X3 to má úžasný zvuk, světlost Ety kontrastuje s X3 a rozhodně nemůžu říct, že by Ety v této kombinaci postrádaly bassy.

BTW na Porta pro a Senn CX200 bych asi rozdíl mezi MP3 320 Flacem nepoznal, s jakými parametry jsi flac soubory vůbec měl?
source: Cowon D2, Macbook Pro Retina, iPhone 5, Fiio X3
phones: q-JAYS, c-JAYS, Apple IEM, Sennheiser IE8, Sennheiser HD-25, Etymotic HF5
Carabei
Aristokrat klubu D2
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod qxstyles 27. 6. 2014 10:00

Takhle, záleželo na albu. Jsou 320, které mi přijdou vpohodě, ale pak jsou ty, které při větší hlasitosti stojí za nic a v těch sluchátkách to prostě chrastí a řeže do uší, to se u Flacu nestává. Flacy mám +/- v kvalitě 1000 kbps, 16 bit a 44,1 khz. Trochu jsem to zveličil, každopádně se snažím shánět hudbu hlavně ve flacu nebo na CD.
BlackBerry Passport, Fiio X5, Etymotic ER-4PT
qxstyles
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ico33 27. 6. 2014 11:19

citujem:
Takhle, záleželo na albu. Jsou 320, které mi přijdou vpohodě, ale pak jsou ty, které při větší hlasitosti stojí za nic a v těch sluchátkách to prostě chrastí a řeže do uší, to se u Flacu nestává.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-pochybujem ,toto tvrdenie je ,,divne´´ ,vies co je to dynamika ?! -AK nie ,tak problem moze byt aj tu,
AK ano (teda vies) problem bude zrejme v tej/ktorej nahravke, alebo pristroji (aky ma charakter zvuku..,(analiticky, ostry ,jemny a pod..)


skus si z toho FLAC-u ,co mas urobyt 320 mp3 a nemal by si (na tvojej zostave pocut ZIADNY rozdiel , toto by som ti tak maximalne zhltol ,kebyze to pocuvas z kvalitneho audia (teda z cd -prehravaca,) nakolko zariti puristi tvrdia ,ze hocijaky naj. DAC nehra tak dobre (naturalne) ako cd prehravac.., a potom su tu specialne nahravky sacd apod., ale to uz je ina kategoria...

http://audiodrom.cz/recenze/jak-to-vidi ... -hell.html

-- 27. 6. 2014 11:41 --

toto som este hladal , vela ludi urcite este nepocula (ani ja,az ked som to cital) specialne cd co stoji prepocte cca 200 € a neni ich moc..., priam klon zo studia..

zdroj:
http://audiodrom.cz/recenze/jak-to-vidi ... ml?start=6

citujem:

Direct Clone

Ještě blíže k originálnímu digitálnímu masteru, než Direct Cut, mají CD, které Exton zapisuje přímo z finalizovaného originálu, tedy přímo z konzoly. Výhodou je, že odpadají veškeré mezičlánky datových konverzí a oversamplingů a člověk tak má možnost slyšet muziku tak neposkvrněně, jak jen to jde – pochopitelně přes odpovídající reprodukční řetězec. Je to trochu jako vlastnit první kopii originálního master tape, možná spíše jako vlastnit přímo tento master tape, protože blíže k mikrofonu se už nedostanete (pakliže nekoupíte originální data na nějakém bezpečném médiu). Nevýhody jsou zřejmé: nemožnost klonování SACD, takže jsme omezeni zase jen na Redbook formát, a teoretická životnost média, kde jsou data zaznamenána nemechanickou cestou.

Na porovnání všech tří formátů bylo nejúžasnější to, že konečně byly k dispozici čtyři z pohledu záznamu naprosto identické verze, lišící se jen a pouze způsobem zápisu na disk. Úžasná byla i hudba, Čajkovského Pátá symfonie pod taktovkou Ken-Ichiro Kobayashiho a s Českým symfonickým orchestrem jako nádavkem (Tschaikovsky, Symphony No.5, Czech Philharmonic Orchestra, Exton):

Tomoyoshi Ezaki je nadšeným přívržencem českých mistrů, a tak mnohé jeho nahrávky vznikají ve vynikající akustice pražského Rudolfina a dalších sálů, a stávají se tak prvotřídním snímkem mistrovství muzikantů a těles, která můžete mít naposlouchaná v totožných podmínkách naživo.

Byla by ztráta času popisovat, jak f-e-n-o-m-e-n-á-l-n-í je zvuk extonního SACD. To je prostě potřeba slyšet a zažít, a pokud rozdíl proti běžné CD produkci nevnímáte, je potřeba hledat problém v systému nebo domácí akustice, popřípadě se poradit s někým, kdo vám pomůže vysvětlit, které parametry v klasické hudbě sledovat.

asi tolko , kto take nieco mal uz v rukach ,alebo pocul ?

a este pekny zaver:

1) Kupte si, co chcete – v libovolném formátu najdete skvěle masterovanou hudbu – ale buďte připraveni i na možnost, že třeba XRCD verze vašeho oblíbeného CD bude hrát podstatně hůř. Všechno je jen byznys a tak se řiďte zdravým rozumem a nelikvidujte svoji hudební sbírku v honbě za přeludem jen na popud dobrého marketingu.

2) Není od věci vlastnit jeden nebo dva majstrštyky – je to dobré kvůli referenci a porovnání, co se dá ze systému a disků vyždímat (tou druhou referencí by měla zůstat živá hudba). Nemohu než vřele doporučit některý z Direct Cut disků Extonu, pakliže nejste vyloženě odpůrci klasiky – lépe nahranou muziku jsem osobně ještě neslyšel.

-poucny clanok, vsakze ?! ;-)
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod qxstyles 27. 6. 2014 18:06

Děkuju, zajímavý článek, o tom, co se tam píše jsem netušil. Jinak jsem to převedl a rozdíl jsem nepoznal, takže je to opravu nejspíš nahrávkama a případně přehávačem + sluchátkama. Každopádně děkuju za rady se sluchátkama, pročítám o nich internet. Jinak asi by bylo barbarstí pořídit si X5 (má 2 sloty na microSD a vydrží s baterií déle, což jsou pro mě také důležité parametry do budoucna) a 3 měsíce k tomu použivat Porty než bych si koupil pořádný sluchátka.
BlackBerry Passport, Fiio X5, Etymotic ER-4PT
qxstyles
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ico33 27. 6. 2014 21:00

qxstyles -vyzera ,ze len teraz zacinas s hi-fi (true audio) ,takze pojem dynamika ,ti teda uz je znamy, ale predsa -pre porovnannie -je zhruba cca 20 bodova stupnica, kde 0 je iba jedna, je absolutna a nikdy by si ju nechcel pocut ,ver my :-)), dnesne nahravky maju 3-4-5 dr ,-na zaplakanie...., bohuzial ,uz sa to dlho zhorsuje..., velky vpliv mali (maju) na tom aj mp3 a ludia celkovo lebo si len myslia zr pocuvaju zvuk ,ziju v iluzii, ale pocuvaju odborne iba ruch, sum ,pazvuky, a prdenie v zachodovej myse pod vodou..., zvukari velakrat placu ,co sa to dnes deje ,ze sa tak znasilnuje zvuk..,

tu mas tabulku ,mozes si skusat vyhladat...(ked das kvalitnu nahravku ktora ma dr povedzme 15 a daj su naplne gule, stale bude pocuvatelna a bude ovela tichsia ,ako zdrbana 4 dr nahravka, kde ani nastroje,ani hlas neznie ako ma, a len to chrachci...

http://dr.loudness-war.info/


priklad :
Wold - Screech Owl (dr 0-1) -od tohto nemaju dnesne ,,hity´´ ,aj take co hraju v radiu (odpad) daleko.....

http://www.youtube.com/watch?v=qGXGX7DbUSM



---------------------------------------

a tu je klasika ,ktoru pozna snad kazdy,no dynamika, jedna z naj. .....(pokial ma clovek dobru aparaturu ,moze z tej nahravky tazit a tazit a tazit.., sam to mam odskusane :-)), mozes dat na plne gule ,nezlievaju sa nastroje ,hlasy a je to v ,,klude´´

dr cca 15..

pink floyd the wall part 2

http://www.youtube.com/watch?v=34ZmKbe5oG4


-----------------------

takze asi tak... :D :mrgreen:
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod qxstyles 27. 6. 2014 23:55

Ta tabulka je super, dík moc, to se hodí. I děkuju za vysvětlení.
Dodatek: Koukal jsem na nějaký alba, co se mi nezdály a u 90 % to bylo v tom poli špatné. U některých mě to překvapilo, ale pak tam jsou i ty, který si staví na špatném DIY zvuku, který ve výsledku byl na úrovni těch "vážnějších" věcí. Takže je to jasné.
BlackBerry Passport, Fiio X5, Etymotic ER-4PT
qxstyles
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod glassmoon 28. 6. 2014 13:28

zas to netreba brat ako nejaku jedinu mantru. zalezi aj od typu konkretnej skladby, pouzitych nastorojov a pod. je mnoho dobre znejucich veci a zdaleka nemaju dr=12 ci 15...
ale ako take voditko to moze sluzit - najma ak vychadzaju remastre starych veci ktore casto zneju horsie ako povodne :(
I'm a quitter. I come from a long line of quitters. It's amazing I'm here at all.
glassmoon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 28. 6. 2014 14:53

DR je na hodnotenie „kvality nahrávky“ (tak ako sa teraz toto „číslo“ prakticky všade prezentuje) úplná hovadina!
DR je vhodné prakticky len na vzájomné porovnávanie rôznych „mastrov“ tej istej nahrávky/skladby...
... neviem prečo sa takéto nezmysly riešia v téme "Fiio X3" 8-S
bacil2
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ico33 28. 6. 2014 18:15

bacil2 -klud ,ak si cital ,tak nevedel preco su nahravky take a take ,tak som mu to objasnil, bol rad ,podakoval, myslim ze to prinieslo ovocie, tak neviem ,preco si z toho taky nervozny..., vela ludi nevie o DR a pritom ide o jednu z najdolezitejsich veci v HI-FI...., proste mozem mat aparaturu za miliony ,ale ked je nahravka s DR 3-4 ,tak to nic nezachrani..., kazdy vieme svoje...., viac k tomu nemam co dodat ,mozte sa dalej bavit o X3 ..., ;-)
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků