Yamaha R-S201+repro

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Errata 8. 9. 2014 13:24

Zdravím,
jako naprostý laik se obracím na zkušenější s prosbou o radu. Uvažuji o koupi stereo receiveru Yamaha R-S201. Po několika týdnech sbírání informací váhám, zda nemám rovnou koupit vyšší level. Využití poslech hudby (CD přehrávač Y. CD-S300), připojení tv. Poslech:film - 60:40. Místnost cca 30 m2, rozdělená nábytkem hodně nesourodě. K uvedému mi byly doporučeny regálové repro Qacoustics 2020i, které se mi ale příliš nezamlouvají. Osobně váhám mezi JBL ES30, Magnat Monitor Supreme 202 a Klipsch RB-51 II. Které repro jsou obecně k Yamaze nejvhodnější (kromě Y.)?
Errata
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod krmelec 8. 9. 2014 13:59

A na základě čeho váháš mezi jmenovanými repro?
CW DAC 1 + Yamaha A-S501 + Wharfedale Linton Heritage
krmelec
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sands1 8. 9. 2014 14:12

Kúp radšej AVR dostaneš viac funkcií
sands1
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Errata 8. 9. 2014 18:20

Nevim, zda nektere repro nezni s Yamahou uplne spatne. U Klipsch si nejsem jista, zda nejsou na dany receiver prilis kvalitni, Qac. se mi zase zdaji svym RMS vykonem slabe a navic se pro receiver doporucuje 8 Ohm repro, coz Qac. nejsou, a design mi taky moc nesedi. JBL mam ve vyberu od pocatku, ale nechci neco, co k sobe "nesedi".

-- 8. 9. 2014 19:21 --

sands1 píše:Kúp radšej AVR dostaneš viac funkcií

Konkretne? Necham si poradit, pokud vyhody budou pro me mit vyznam, proc ne.
Errata
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sands1 8. 9. 2014 18:44

Errata píše:Konkretne? Necham si poradit, pokud vyhody budou pro me mit vyznam, proc ne.


To aké konkrétne chceš ti nemôžem povedať ja, záleží od teba- hlavne koľko za to chceš zaplatiť a aké funkcie od toho AVR požaduješ a podľa toho si vybrať.
A keď ti ide o výhody, tá hlavná je, že za tie peniaze dostaneš od AVR viac funkcií ako má tá stereo Yamaha
sands1
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod WeRn_Er 9. 9. 2014 06:27

Pokud chce kvalitnější poslech hudby, pak by měl být stereo zesilovač lepší volba. Osobně bych ale kupoval min. prověřený a mnohokrát v dané kategorii oceňovaný Yamaha A-S500 (pravda, je to místo 5K už 8K - http://www.luxusni-elektronika.cz/zbozi ... aha-a-s500). Pokud AVR, pak má smysl rychle jednat a koupit výprodejovky jako Yamaha RX-V775 (ale už 11,5K - http://www.luxusni-elektronika.cz/zbozi ... ha-rx-v775) - z AVR se říká, že jediná Yamaha v této z nejnižších kategorií zahraje slušně i hudbu. Pokud nemáš pro AVR využití, pak by zesilovač měl být lepší volbou pro kvalitu hudby - někde si to dojdi poslechnout, zda ten rozdíl poznáš se zvažovanými repro atd. - rozepsal jsem se tu o tom jinde (viewtopic.php?f=1709&t=1218004 a viewtopic.php?f=1709&t=1219270 - pro mě byl rozdíl v této kategorii v podstatě neslyšitelný - zařízení kolem 10K + repro mezi 10-15K - zkoušel jsem i repro kolem 30K a tam byl pro mě slyšitelný rozdíl až se zařízením ve vyšší kategorii také kolem 30K - a 60K do první sestavy jsem dávat nechtěl, šel jsem tedy cestou AVR Yamaha RX-V775 a repro Dynavoice DF5 i kvůli rozměrům a jsem spokojen - budeš ale se vším co koupíš, u první sestavy na 99,9%).
WeRn_Er
Junior

Odeslat příspěvekod Errata 9. 9. 2014 06:56

AVR má podle mě funkce, které nejsem schopná využít, nepotřebuji ani připojení k síti, poslech internetových rádií, dockovací stanici s iPhone, stejně jako HDMI je pro mě zbytečné a domácí kino také nechci (na mé sledování zpráv a tu a tam filmu je to opravdu zbytečnost). Primární je poslech hudby a chci i FM tuner, proto jsem A-S 500 opustila hned na začátku.
Finance nechci omezovat, ale pro můj účel si zase nechci pořizovat zbytečný luxus. Za receiver, CD přehrávač a bedny bych ráda dala kolem 15 tis., pokud by výrazně lepší kvalita stála do 20, uvažovala bych.
Errata
Kolemjdoucí


Odeslat příspěvekod WeRn_Er 9. 9. 2014 09:30

Pak je na zvážení, zda chceš vůbec receiver, tedy zesilovač s FM tunerem ... internetová rádia jsou často ve vyšší kvalitě než FM a výběr je daleko větší (nejsi omezena místem a signálem). Takže pokud chceš rádio, možná by síťový stereo receiver nemusel být špatnou cestou - ale cenově to zas asi nebude ideální ... např. Yamaha R-N500 (http://www.luxusni-elektronika.cz/zbozi ... aha-r-n500 - nemluvě o případné možnosti poslechu i ze sítě, pokud časem zjistíš, že pouštění z PC, NASu, síťového disku/úložiště není až tak špatná možnost).

Pokud víš, že chceš určitě stereo receiver bez síťových funkcí, ale s FM tunerem, pak v této ceně to bude celkem jedno, nejlépe si to někde poslechnout, jaký zvuk ti sedne ... každý výrobce má trochu jinou charakteristiku a sedne si jinak i s různými repro - i když v této ceně to asi nebude tak znatelné ... asi bych zvážil ten přínos tuneru ... osobně jsem FM ani AM anténu ani nevybalil a na AVR když rádio, tak z internetu (i když většinou ty, které tu i chytám, kvalita je prostě lepší).

Edit: Jinak stereo receiver, CD přehrávač a bedny do 20K nebude žádná hitparáda, ale nějaký rozumný základ z toho bude ... lepší než jakékoliv all-in-one řešení ... buď půjdeš po nejnižších modelech stereo receiver bez síťových funkcí, základní CD přehrávač a nějaké 2+0 repro kolem 10K, nebo by ti mohl někdo zkušenější pomoct s bazarem - tam by se do 20K dala sehnat myslím slušná sestava - osobně bych si ale do bazaru sám jít taky netroufl, mám čerstvě první sestavu a zkušenosti na posouzení kvality a stavu prostě chybí, takže bych se bál chybného kupu ...
WeRn_Er
Junior

Odeslat příspěvekod Errata 9. 9. 2014 10:11

V současné chvíli a ani v dohledu několika let nebudu mít doma síťové připojení, abych mohla poslouchat rádio přes net, samozřejmě, že by se mi to líbilo nejvíce, zejména pro možnost poslouchat i stanice, které nemám v dosahu. To ale bohužel není reálné a dávat o 7 500 víc, jen proto, že možná někdy, jsou zbytečně vyhozené peníze.
Bazaru se pro svou nezkušenost obávám. Poslech už mám domluvený, tak uvidím.
Errata
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod WeRn_Er 9. 9. 2014 13:02

Ok, pak máš vcelku jasno a to je dobře - aspoň víš co chceš a proč ;) ... poslechni a pak uvidíš, jde dost i o to, jak si sednou zvolené repro a zařízení - což je prostě potřeba slyšet ;) ta Yamaha IMHO udělá za 5K zlatou službu, ještě k nim najít vhodná repro do tvého prostoru a ať si spolu sednou a budeš jistě plně spokojená ;)
WeRn_Er
Junior

Odeslat příspěvekod konecnyvopa 24. 9. 2014 20:06

Rotel RB-1552 + RC-1580, NAD, Yamaha, Audio Physic Classic, Triangle, Heco Celan GT 702, DALI, XAVIAN, USHER, CA DacMagic
konecnyvopa
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků