Repro na cesty

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod j.e.n.i.k.82 23. 9. 2014 09:12

Ekkare, nepotesil jsi mne.. :-) Ale trochu jsem cekal, ze to nebude nijak snadne..
j.e.n.i.k.82
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ThalesX 24. 9. 2014 02:40

Já bych se těch autorepráků zas tak nebál. Výhoda je že některé z nich celkem obstojně fungují i v otevřené ozvučnici, takže tě přestane trápit problém objemu. Také jsou stavěné aby lépe odolávaly vibracím, nárazům, prachu a zejména klimatickým jevům, což je pro účely přenášení fajn. Škoda že se nedají přidat 2cm navíc protože pak by myslím dost dobře vyhověl tento:

http://www.visaton.com/en/chassis_zubeh ... r65_8.html

Např. zde na něj mají zrovna akční slevu:
http://www.vml.cz/sirokopasmove/visaton ... ?ItemIdx=0

Líbí se mi lehký pěnový závěs (mohlo by to přispět trochu k příjemnějšímu projevu když už by se používal jako fullrange) a velký parametr Qts=1,96, takže to spolu s relativně velkou plochou 6,5" zabasuje trochu i v té otevřence (resp. kam až její rozměr dá - viz akustický zkrat). Dá se rozumně namontovat i zevnitř a snadno zakrýt látkou nebo mřížkou takže nebude tak snadno na ráně. Citlivost není žádný zázrak, ale když se nějaká ta zásuvka najde tak se to dá. Asi bych to vyřešil nějakým levným ale výkonným (nepodceňovat!) modulem v D třídě z eBay-e aby se nemuselo moc řešit chlazení a zdroj, který by v tom případě pak mohl být výhodně řešený pomocí vnějšího adaptéru. Jen bych k tomu modulu pak preventivně připojil nějaký větší LowESR blokovací elektrolyt aby se eliminoval vliv dlouhého přívodu. Jediná nevýhoda toho repráku je že na něj bude potřeba udělat jednoduchý filtr na středy, kde má převýšení, aby tolik nevřískal. Ale nepřekvapilo by mě kdyby to metalák byl schopen poslouchat i bez filtru :)

Myslíš že by to mohlo být průchozí? Nebo jsou ty rozměry nabeton pevné a nedá se s tím hnout?
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JoxY 2. 10. 2014 14:17

K tipom by som vybral ešte reproduktor Jabra Solemate Mini, ktorý by mohol vyhovovať vašim parametrom. Ešte lepší by bol klasický Solemate bez prídavku Mini, ale neviem ho na českých e-shopoch nájsť.
JoxY
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThalesX 3. 10. 2014 02:24

Otázka je jak by dopadlo srovnání. Neměl jsem možnost si to poslechnout, ale jsem přirozeně nedůvěřivý vůči všem takovým "krabičkám". Ty starší hrály spíše jako tlampač, ty novější naopak většinou mají hrb na vyšších basech aby se zdálo že to jako basuje a pak sem tam nějaké cinknutí. To speciálně u rocku a metalu neprojde. Rád se však nechám přesvědčit že se mýlím.
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod j.e.n.i.k.82 24. 10. 2014 10:08

Ty rozmery ve finale nejsou az tak omezene.. I kdyz to, co jsem napsal, by byla nejsnazsi varianta.. Chtel bych to mit v pracovnim kufru.. Zkusim jeste poladit misto v kufru a najit vhodnejsi variantu..
Napad s autoreprakem se mi celkem zamlouva..
j.e.n.i.k.82
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ThalesX 24. 10. 2014 14:31

Jo, jen bacha - není autoreprák jako autoreprák. Netvrdím že by se nedal najít lepší, ale v rámci věnovaného času tento vypadá předběžně dobře dle svých udávaných i předpokládaných vlastností a je rozumně sehnatelný.
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků