Gramofon + zesilovac

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod grapher2 30. 4. 2014 18:29

Zdravim, mel bych dotaz - mam stary gramofon technics sl-qd3 a novy zesilovac pioneer vsx 528. Vzhledem k tomu, ze jak jsem zjistil, gramofon nema predzesilovac, potrebuji poradit nejake ekonomicke reseni na urovni bezneho posluchace a bezne spotrebni kvality. (repro mam v hodnote cca 20k, takze zadny audiofilsky zazitek). Bohuzel se nevyznam v tom co presne za vystup gramofon ma, jedine co dokazi zjistit svymi znalostmi, ze vystup jsou dva cynche, levy a pravy kanal :) a, na zesilovaci nemam jinou volbu nez CD-in nebo pro predzesilovac optiku.

Dekuji :)
grapher2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 30. 4. 2014 20:41

Minimální řešení se jmenuje ProJect PhonoBox - nebo cokoliv ještě kvalitnějšího. Z mého pohledu nejlepší by byl Actidamp Mk.IV - jenže ten se jen tak volně jako houska na krámě koupit nedá, ten se musí postavit...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ThalesX 3. 5. 2014 02:45

Sinclair je dělá na zakázku v celkem pěkném provedení (mám nafocený kamarádův kousek který od něj bral), jen ty dodací lhůty jsou peklo. Taky je peklo ta modrá LEDka co svítí jak o život, jinak perfekt.

Obrázek
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod armaman 3. 5. 2014 05:56

armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ThalesX 15. 5. 2014 04:49

To jsou právě stránky Sinclaira o kterém jsem psal výše.
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod iggi 15. 5. 2014 04:52

Aj NAD ma lacny gramo predzosik. PP-2
iggi
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod janis12 9. 10. 2014 22:36

Dobrý den, omlouvám se, jestli píšu jinam, než kam se psát má, jsem tu nováček a AV laik. Prosím o radu, koupil jsem si automatický gramofon JVC AL-F30 DIRECT DRIVE a jelikož má cinche a uzemnění, myslel jsem, že ho stačí zapojit do AV Receiveru ( do něj mám zapojeno vše TV, CD, SAT, DVD..) Po zapojení je zvuk strašně slabý. Překvapilo mně to, protože mnohem obyčejnější gramofon Sony PS-J20 hraje přes CD vstup docela dobře. Nevím jestli má některý z nich předzesilovač, ale spíš bych ho předpokládal u JVC. Prosím o radu. Moc děkuji
janis12
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 10. 10. 2014 01:45

Poznáš to podle označení těch konektorů - pokud má gramec označení jen OUTPUT, tak musíš gramec zapojit do vstupu s označením PHONO (to by znamenalo už v zesilovači nebo AVR vestavěnej předzesilovač). Kdyby měl zesilovač už ten gramec v sobě, jak asi má i ten Sony, tak by u výstupu bylo označení LINE - a to se dá zapojit do skoro jakýhokoliv univerzálního vstupu na AVR/zesilovači.

Prostě pokud chceš na ten JVC gramec hrát, musíš ho buď zapojit s mezilehlým předzesilovačem určeným speciálně pro gramofonový přenosky (je tam pevně nastavená kmitočtová korekce, bez ní to bude hrát blbě!!!), nebo musíš jako zesilovač použít přístroj se vstupem označeným PHONO = ten vstup vede na předzesilovač pro přenosku.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod janis12 10. 10. 2014 07:16

Moc děkuju, koukal jsem na to JVC ale u cinche není označení žádné. Můžu ještě požádat o radu, dá se někde předzesilovač koupit a je jedno jaký typ přenosky to je? Ještě jednou moc díky.
janis12
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Denkez 10. 10. 2014 07:59

Levné řešení pro MGD přenosku s charakteristikou RIAA: http://www.kreatek.cz/behringer/pp400.html
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 10. 10. 2014 09:06

Předzesilovač má označení (obecně, některý slovo může chybět) "RIAA Phono Preamplifier" - naštěstí v tomhle se výrobci audia stačili sjednotit a magnetodynamický přenosky vyrábějí velice slušně sjednocený co se týká elektrickejch parametrů - prostě co má na sobě napsáno RIAA, je v 99,9% kompatibilní s tímhle typem přenosek.

Největší odlišnosti jsou pak v kvalitě = v dodržení přesnýho průběhu charakteristiky tý kmitočtový korekce označený právě RIAA podle Americký asociace výrobců záznamů (myšleno tehdy gramodesek = žádnej jinej komerční nosič v době založení RIAA nebyl na trhu) = Recording Industry Association of America, ve vlastním šumu předzesilovače, ve schopnosti bez limitace zpracovávat signál překračující normovanou vstupní úroveň atp.

Ten Behringer PP400 je jedno z možnejch řešení, podobnejch předzesilovačů se dá hotovejch sehnat doslova 6 půlek - a postavit bastlenejch minimálně 10x tolik...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků